Am schimbat tema

Într-un impuls de moment ce nu-mi e caracteristic, am schimbat tema blogului. Am ales noua temă după o căutare rapidă, de circa două minute, pe site-ul oficial wordpress.org. Se numește Basic Shop și e pe verde. Încă nu sunt în totalitate mulțumit de ea, nu-mi place cum arată comentariile, imaginile de la avatar sunt prea mici, aș schimba și faviconul blogului, dar în seara asta am bibilit suficient la ea.

funny green girl

Cu ocazia asta mi-am reamintit că trebuie să învăț WordPress. Am făcut deja o duzină de modificări pe cod, iar la următoarea actualizare (update) a temei modificările mele o să fie șterse de noile fișiere. Cel puțin le-am marcat și le-am salvat, să le pot recopia rapid la nevoie. Soluția corectă ar fi să creez o sub-temă (child theme) bazată pe asta și să operez modificările la nivelul ei. Dar încă nu știu WordPress, iar înainte de a învăța WordPress n-ar strica să învăț PHP, limbaj în care e scris acest CMS.

Și tot cu ocazia asta am setat comentarii imbricate (pe două niveluri), așa că de acum înainte puteți folosi butonul de Reply.

Cum vă place? Ați văzut alte teme interesante, pe care mi le-ați recomanda? Asta ca să vă dau impresia că aveți un cuvânt de spus.

19 comentarii

  1. Eh, am în draft un articol cum că grasele au putere mai mare de atracție. Gravitațională. :)

  2. Klaus, cu riscul să pierd un cititor nou, trebuie să mărturisesc că sunt un mândru purtător de penis. :lol:

 1. mă bag și io, da’ cu riscul de a ieși exact cum m-am băgat: aiurea și aiurită.
  n-am înțeles nimic din ce ai scris, dar nu pot să nu-mi aduc aminte că te legai de șablonul dinamic al blogului meu, care, la o adică, este atât de generos în opțiunile de vizionare și are avantajul că nu te plictisește.. :))

  1. pe scurt, înainte blogul meu arăta altfel, pentru că folosea o altă temă. deci i-am schimbat tema sau „hainele”.

   șablonul tău dinamic este moartea pasiunii.

  2. pentru asta tre’ mai întâi s-o ai. :))
   judecînd după aproape neschimbarea șablonului tău, încep să înțeleg de ce preferi să te plictisești.

  3. Prefer o temă simplă și statică în locul unor chestii care se rotesc, bâțâie, semnalizează, cântă, îți bagă ferestre în față etc. Dacă tema e bine aleasă, mă plictisesc greu sau deloc de ea.

  4. n-are a face.
   oriunde mă interesează conținutul.
   am apucat să-mi fac acel cont pe blogspot, îmi ajunge.
   când dau de câte-o pagină care mă interesează, dar este complicată, încărcată, cu n-șpe mii de chestii active pe ea, link-uri, drăcii de nu știi ce fac dacă le palpezi etc., îi dau de cap. și-asta pentru că mă interesează ideile de acolo. în rest, cosmetizarea nu știu cum a paginației și chestiile de resort mă plictisesc.
   pentru unii posibil să intervină obișnuința sau lenea de a ieși din zona de confort.
   posibil.

  5. Am înțeles. Deci un bărbat poate fi oricât de urât, cât timp are ceva în scăfârlie. La fel o femeie. De acord, când vreau doar să discut cu ea. Dar când vreau să flirtez, mi-ar plăcea și să nu fie urâtă. Iar cititul unor bloguri e ca un fel de flirtare, de împrieteneală virtuală, așa. Sigur, pentru mine. Posibil ca pentru alții să nu. Posibil.

  6. oare? (asta referitor la acel “am înțeles”). aici suntem useri. ce te faci?
   dar, mergînd pe analogia lansată de tine, dacă ceea ce-ți dă de furcă, gen “chestii care se rotesc, bâțâie, semnalizează, cântă, îți bagă ferestre în față etc”, presupun urâțenie și ce mai spui tu acolo, cred că nu e suficient să vrei să flirtezi.
   mai trebuie să și filtrezi – oricare și oricât de ternă ți-ar fi tema propriului blog.

 2. app de wordpress: odată abonată la blog, de ce mi se cere subscribe la fiecare postare la care comentez, doar pentru că doresc să fiu notificată dacă am vreo replică a cuiva? e ca și cum pun haina pe mine, dar de fiecare dată trebuie să verific nasturii.

  1. nu am habar la ce te referi cu subscribe. poate dacă îmi faci un screenshot să mă lămuresc.

  2. cre’ că glumești!
   cum, pana mea, aș putea să introduc o poză într-un comentariu?
   am mai întrebat eu la un moment dat cum se introduce un link și mi-am sucit mintea să înțeleg ce omul, cu bună știință (dar prea mutlă față de mine), credea că mi-a explicat. m-am lămurit singurică mai apoi.
   lasă așa, nu este teribil de important.
   ms.

Leave a Reply