Logica lui Eugen Tomac

Nu prea am mai discutat politică în ultima vreme, dar uneori ne furnizează adevărate mostre de inteligență, ce trebuie încrustate întru veșnicie. Cum este, zic eu, cea de ieri, născută din gura lui Eugen Tomac, președintele executiv al PMP. Acesta declară cu privire la noua propunere a celor de la PSD pentru funcția de premier:

eugen tomac

În mod clar este o propunere mult mai potrivită decât prima. Probabil domnul Dragnea s-a trezit din beția puterii și a început să gândească un pic mai rațional. Pentru că s-a creat această majoritate în Parlament, PSD - ALDE - UDMR, PSD și-a luat acest angajament de a desemna premierul și iată că a venit cu o soluție care nu este una de respins, din punctul meu de vedere. Categoric, noi vom vota împotrivă, pentru că PMP este un partid în opoziție totală cu PSD, dar la prima vedere pare o propunere care poate reuși din punct de vedere al procedurilor de instalare a unui nou guvern.

Grindeanu nu e de respins, zice Tomac. Dar ei vor vota categoric împotrivă, pentru că sunt un partid de opoziție totală la PSD. Ce simț al identității au ăștia, frate!

Să zicem că peste un an PSD-ul propune o lege bună. De exemplu, nu știu dacă știți, dar la ora actuală, dacă ai furat sume importante de bani, vorbim de milioane, și, fiind prins, ești dispus să denunți pe câte unul-altul, mai ales politicieni, poți scăpa. Dar nu scapi numai cu libertatea, scapi și cu banii. Ei, și să zicem că peste un an PSD-ul propune o lege prin care nu mai scapi decât cu libertatea. Ești prins, ai denunțat, bun, ești liber, dar banii pe care i-ai delapidat ți se confiscă, nu rămâi cu ei.
Tomac:
- Etraordinară lege, fantastic, exact ce-i trebuia României! Bine, noi vom vota categoric împotrivă, dar legea e foarte bună!
Presa:
- Păi de ce veți vota împotrivă, dacă legea e bună?
Tomac:
- Pentru că e propusă de PSD, iar noi facem opoziție totală la PSD!

În afară de asta, PSD + ALDE + UDMR au mult peste 50%. Bravos pentru că votați împotrivă, dar păcat că efectul, impactul, rezultatul votului vostru este fix zero.

Și când te gândești că Tomac era propunerea lui Băsescu pentru funcția de prim ministru! Unde îi găsiți și, mai ales, cum de ajung oamenii ăștia în frunte? În fruntea partidelor, în fruntea opoziției, în fața camerelor de filmat?

Sau poate nu înțeleg eu cum e cu opoziția.

sursă foto

3 comentarii

  1. Toată politica e un joc. Absurd. Când ajung în politică oameni cu doi neuroni, și ăia gripați, absurdul se transformă în prostie crasă, lucie, de cinci stele.
    Tomac ar trebui să-ți dea o bere, că l-ai băgat în seamă. Cred că, în afară de mă-sa (mama domniei sale, ca să nu se ofilească Ramona :) ), nimeni nu-l ia în serios pe Tomac.

Leave a Reply