Mulțumim, o seară frumoasă!

Nu prea ai chef să ieși din casă luni seara, pe o vreme mohorâtă, după o zi ploioasă. După un weekend ploios, după o săptămână ploioasă, cu câteva excepții. Dar frigiderul fluiera a pagubă iar Lidl avea oferte interesante, de început de săptămână, așa că mi-am luat straița în buzunar și am purces la drum.

umbrele

La Lidl, de obicei casierițele sunt politicoase, drept care „Mulțumim, o seară frumoasă!” nu m-a surprins, deși tonul vocii arăta că a spus-o cu intenție și nu robotic. E adevărat, tocmai schimbasem niște cuvinte cu ea, legat de un produs și de modul lor de a tăia bon. „Mulțumesc și eu” , după care am ieșit.

La al doilea magazin însă, mulțumirile și urările de seară bună m-au luat pe nepregătite. Acolo fetele de la casă sunt mai grăbite, mai obosite, nu prea stau la povești cu clienții, afară de cazul că-i cunosc, și nu prea urează. De data asta, din nou, bunăvoință caldă, sinceritate, nu doar simplă politețe de complezență.

Și uite așa prinzi câte o zi în care, contrar așteptărilor, sau lipsei oricărei așteptări, lucruri mărunte se adună și îți schimbă perspectiva. Nu știu cum mai e cu inundațiile, dar pot să-i dau o rețetă celui de la prognoza meteo, deoarece când am ieșit din al treilea magazin cerul se înseninase iar pe jos nu mai era un strop de apă.

9 comentarii

  1. ce drăguț :) și uite cum un simplu mulțumesc , un mic zâmbet ..și o urare caldă poate aduce o stare de bine :)
    mi-a plăcut ce am citit , așa că….mulțumesc !!!:)

  2. Era acum vrei douăjdeani în urmă, şi eu eram pentru prima oară în Franţa, stăteam la o oarecumcoadă, ajunsă la casă, tanti aia a salutat, ne-a, că eram cu nişte francezi, m-am întors uimită spre ăia şi am întrebat candid dacă şi de unde îi cunoaşte, era pentru primaoară când aveam parte de aşa ceva.
    Altfel, pe’aci, pe la noi, eu salut prima, Lidl nu cunosc pe unde este şi nici n’aş, prima oară când am vrut să, am avut senzaţia că intru într-un magazin sătesc şi de-atunci, eu nu, niciodată pe acolo, în Auchan sunt cu raitele adesea, acolo casieritele sau cum le’o zice sunt cu politeţea la purtător,şi nu strâmtă.

  3. Dacă te-ai legat de mine, cand stăteam de vorbă cu Cudi, musai să-ți răspund. De obicei, stiu când este Post si s-a întâmplat chiar să-l respect. Mai nou, fără nicio scuza, nu mă pot abține:(. Sper ca nu te-am ispitit cu cârnăciorii mei. La Multi Ani, mai draga frate!

  4. A, deci suntem parte a aceleiași familii românești. Mi-ai amintit de un banc:

    Cică Garcea și Bulă, polițiști, urmează să dea un examen pentru a promova pe post. Intră primul Bulă, iar Garcea se apropie de ușă, să audă întrebările.
    – Ce este patria pentru tine?
    – Păi patria este… nu știu. Țara asta de cacao în care trăiesc.
    – Nu, măi Bulă! Patria este țara care îți dă de toate. Patria este muza tuturor poeților noștri și cea care inspiră sentimente patriotice soldaților. Patria este ceea ce avem noi mai scump. Într-un cuvânt, patria este mama ta!
    Intră după el Garcea.
    – Ce este patria?
    Garcea, luminat la față:
    – Patria este mama lui Bulă!

    Dar asta e doar o glumă, mie îmi place România. La Mulți Ani și ție, patrioato! :)

Leave a Reply