Iubirea adevărată e greu de atins

Toamna-i grea, divorțu-i mare, semne bune anul are! Cum care divorț? Divorțul Ebei de Syda. Ciudat nume, dacă mă întrebați pe mine. Aproape la fel de ciudat ca Etui Calmar Eter. Ca să vedeți chestie, ieri Calmy ăsta păți o mică ablație iar azi Eba divorță. Fără nicio legătură, firește. Right.

Da' eu n-am auzit de divorț de unde-ați auzit voi, ci de pe blogul Renatei. Pentru că eu citesc bloguri mai selecte decât voi! :lol: Trecând peste acest moment de fin auto-trolaj de care sigur nu v-ați prins,  să vă zic ce-am citit la Renata:

Nenorocirea e că, la cum arată, plus doi copii atârnați de fustă, o mai cere de nevastă doar Sfântul Duh.

Cum adică, păi n-a fost fotomodel? Poate o să aibă succesuri. A, vedeți, și io am scris de ea recent. Și asta-i coincidență? Mbine. Altfel, am intrat pe primul rezultat din Google la o căutare pe tema asta - era ziarul Click. Am aflat de acolo că Carmen Harra le-a prezis divorțul acum trei ani. Vă dați seama? Cu trei ani în urmă. Sau în avans, depinde cum vrei s-o iei. Eu nu vreau s-o iau nicicum, are doi copii, dă-o-n biata ei.

Un alt cuplu s-a destrămat, iar presa ni-l aduce în prim-plan, ca model de viață pentru tânăra generație privitoare la televizor. Ce învățăminte putem trage din acest divorț? Pentru mine lucrurile sunt foarte clare:

inimă frântă

Cu o singură întrebare am rămas, care presimt că n-o să mă lase să dorm la noapte: cine e Carmen Harra?

24 comentarii

 1. Coincidențe? Nu cred în coincidențe. Și eu am trecut ieri pe blogul tău, fără să las un semn, furată de complicata poveste colectivă a lui E.C.E. Apoi am bîntuit pe blogurile spre care puseseși link și, în final, am uitat să revin aici, să-ți spun că eu mă uit la televizor. Știu că e demodat, chiar nociv, cică te radiază :) În fine! Mulțumesc pentru complimentele (sau complimenturi?!) despre blogul renatei și acum să-ți spun cine e Carmen Harra, în viziunea mea: o escroacă. Deși ea crede că e prezicătoare. Și o mulțime de tâmpite cărora le-a prezis că peste douăzeci de ani o să aibă ficat gras și monturi o admiră și o invită în emisiuni, fiindcă nu doar sexul sau soft-sexul din telenovele fac audiență, ci și ghicitoarele, numeroloagele și astroloagele.

 2. Te radiază? Asta-i ceva nou. Televizorul, ca tehnologie, sau oamenii din spaltele lui? Știu că telefoanele mobile radiau, habar n-am dacă și cele noi, de acum.

  Întrebarea despre Carmen Harra era retorică, dar nu strică niciodată să mai aflu și eu chestii. :) Și dacă tot veni vorba de alte articole, poți continua și tu povestea respectivă, dacă cumva îți vine cheful. Un articolaș de 1-2 paragrafe, 50-150 cuvinte, ca să fiu mai exact, în ce direcție vrei tu.

 3. “Nenorocirea e că, la cum arată, plus doi copii atârnați de fustă, o mai cere de nevastă doar Sfântul Duh.” Nu ştiu cum să zic, dar asta aduce cu o concluzie scuipată între două seminţe la scara blocului.

 4. Mie îmi pare că cea zisă Eba arată foarte mişto, e o femeie frumoasă şi senzuală, cât despre cei doi copii “atârnaţi de fustă”, nu e ca şi cum ai avea două ghiulele legate de picioare, se mai poate mişca într-un alt amor neîmpiedicat, că despre un alt mariaj, mi-e că ar zice pas.
  Cât despre cal(a)marul ăla cu creierii în etui de la eterul prea condensat al imaginaţiei, voi îl făcurăţi nume propriu, că eu făceam din el un terci, cu gândul la etuiul meu de ochelari Max Mara, care de curând dădu ortu’ popii, caz în care în locul lui am un fel de terci pe post de, şi la sfârşit, eu nu’s vreo prezicătoare, eu ştiu neştiind, şi niciodată n’am crezut că îi vor apuca bătrâneţile împreună pe cei doi pomeniţi, însă moartea dragostei, da.

  Ş’am încălecat pe’o şa şi v’am spus că bărbaţii genetic nu’s structuraţi să fie monogani şi că au un suflet de dezertor. de fapt n’am zis, o zic acum, de sfârşit.

 5. @Cudi

  Nu pot să-ți răspund pentru Renata, că la ea e concluzia asta și la ea te referi, nu? Cât despre textul meu, e o însăilare de gânduri cu nuanțe amuzante, dar care până la urmă n-o vizează pe Eba. N-am nimic cu fata, poate e fericită, poate nu, poate s-a măritat din iubire, poate n-a știut ce-i iubirea, poate o va găsi de acum înainte. Eu, spre deosebire de Renata, mă râd de faptul că Eba face capul de afiș al știrilor cotidiene. Și mă întreb care e semnificația faptului că a divorțat, dacă nu relevanța lui, de trebuie s-o vedem la televizor. Și de lumea asta nebună, care se uită gură-cască la ce fac vedetele, cu cine se căsătoresc ele, când divorțează și ce li se prezice. Singurul fragment serios din ce am scris e partea cu „presa ni-l aduce în prim-plan, ca model de viață pentru tânăra generație privitoare la televizor”.

 6. Câţi experţi în dragoste şi televiziune aici, ioi. :)))
  În calitate de părerisoloagă, zic că nimeni nu ştie mai bine ce au simţit, de ce au adus pe lume cei doi copii ai lor şi cât s-au iubit, mai bine decât ştiu ei (Eb(ol)a şi cu Syda – actorii principali ai telenovelei de faţă).
  În filme, în cărţi avem parte tot de viaţa altor oameni cu un destin mai aparte, scenarii fictive sau inspirate din realitate – ele ne desprind pentru un timp de propria noastra realitate care ne înconjoară. Mental încercăm să păsim în viaţa acelui personaj propus de regizor, scriitor… şi nu toate sunt doar personaje pozitive, cum nimic din lumea aceasta nu e creionat doar în alb sau negru. :-)

 7. Cui îi pasă de ce au simțit Eba și Syda? Sau de istoria lor? De ce ar trebui să-i văd în mass-media? Pe mine Eba nu m-a impresionat cu nimic până acum.

 8. Păi, să răspundă renata: orice femeie care-și atârnă doi copii de fustă, fiindcă și-a descoperit vocația de mamă, se descurcă cu ei.
  eba e plutitoare ca o meduză dusă de val. Să ne amintim interviul ei de pomină, unde o întreba pe amica intimă, Ritzi – ce sa facă cu mâinile pe tejgheaua studioului de interviu.
  eba nu e decât o ființă-victimă, hăituită de orgoliul tatălui său. Cândva, la menopauză, n-o să poată zice că vorbea doar cu cîinele, ca mă-sa, fiindcă și câinii, oricât de inteligenți i-am crede noi, se scoaboară să vorbească cu ființe doar puțin inferioare lor. Ca să nu-și supere stăpânul. Pe restul le ignoară. Eba, când cei doi copii or îmbrînci-o în perete, o să vorbească doar cu orhideea din ghiveci și cu cactusul.

 9. Stai puțin, Renata, că aici am eu niște obiecții. Că în general bărbații nu se omoară după femei cu complicații, asta da. Că Eba nu știe ce-i cu lumea în care trăiește, iarăși da. Dar nici bărbații nu-s toți la fel. Poa’ să-și găsească unul pe potriva ei. E plină lumea de oameni de toate felurile, cu tot soiul de probleme, calități și defecte, și n-aș zice că doar ăia care ies cu ștampila verde a impecabilității pe frunte sunt căsătoriți sau fericiți. În afară de asta, nu acorzi prea mult credit instituției căsătoriei? Bani presupun că are, fată de fost președinte este. Zici că nu va exista niciun pretendent?

 10. Nu, nu acord prea mult credit instituției cu pricina, Sunt adepta relațiilor liber-consfințite. Asta, fiindcă la divorț, singura chestie care te cară la tribunal, cu programări, cu termene, cu așteptări e micul dreptunghi roz – certificatul de căsătorie.

 11. upss, eu sunt iar pe lângă :))..nu am știut de acest Poptămas ..și acu’ descopăr că nici de Carmen Hara nu știu nimic ..
  oare e gravă situația ???
  hmm..:)

 12. @Renata

  Aa, deci ea a fost singură și înainte de divorț? Singură din momentul în care a făcut pasul în lumina reflectoarelor? Divorțul doar certifică acest lucru? Singură indiferent cu cine s-ar mărita mai departe? Cred că da. Dar nu se știe niciodată.

  @Crisa

  Nimic nu știi, dragă! Spre deosebire de mine, care nici eu nu știu, dar măcar scriu pe blog, ca și cum aș ști! :)

 13. Mişto replică, asta de pe coadă, cum că scrii pe’aci ca şi cum ai şti, cât despre mine, nici acum n’am habar cine e Poptamaş ăsta, ştiu doar că mai zic de el la caterincă prieteni de-ai mei pe feisbuc.

 14. Și ce dacă nu te-a impresionat cu nimic pe Tine, Lotuse? Câte personaje de film, din cărți, din viață, care ne impresionează diferit pe fiecare nu sunt? Cei care se uită mult la TV și plătesc abonamente dictează trendul. Cei care cumpără. Ei întrețin activitatea.
  Apropo, cred că C Hara e mic copil pe lânga bloggerița care a scris că pe Eba cu doi copii de poale o mai cere doar Sf Duh de nevastă. Face parte din rubrica cu mentalități învechite din popor. ”Stai maică în aceasta relație de _____, eșuată și ia-o zilnic peste ochi că nu te mai ia nimeni/ râde lumea/cresc copii fără tată/altul mai bun nu găsești”.

 15. Personaje de cărți și filme? Păi Eba este un astfel de personaj – dar unul creat de mass-media, nu de literatură. Și unul trist. Din punctul meu de vedere, greșeala ei constă tocmai în faptul că a făcut pasul în lumina reflectoarelor, devenind, deci, personaj. De acolo bănuiesc că lucrurile s-au ținut lanț – dar asta e doar o bănuială.

  „Cei care se uită mult la TV și plătesc abonamente dictează trendul.” Și deci zi așa, ți-a plăcut produsul Eba, pe care ți l-au vândut posturile tv? Te-a impresionat produsul Eba, care este în trend? Că pe femeia Eba nu cred c-o știi personal, nu cred că sunteți prietene, nu cred că vă confesați una alteia etc.

  Felicitări, ai rămas impresionată tocmai un produs mass-media, pe care o critici.

 16. Cine a zis că am rămas impresionată? Nu m-ai citit cu atenție. Ai dedus că o critic, deși am vrut doar să-mi explic punctul de vedere la subiectul dezbătut de tine. Ei vând ceea ce se cere și asta se verifică prin studiul audiențelor. Oamenii sunt diferiți, Lotus. Faptul că ție sau lui x nu îi place ceva nu influențează cu nimic, dacă vor exista o nișă de piața care va cere un ”anumit produs” sau gen de emisiune.
  Calm down. Se simte iritarea ta. Departe de mine gândul de a te ofensa.

 17. Nu sunt iritat și nu am dedus că ai critica-o, ci că o apreciezi. Dar ca să tranșăm chestiunea: care e opinia ta vizavi de Eba?

 18. Eba îmi e indiferentă. Nici nu o critic, nici nu o admir. Nu dau în ea cu piatra dar nici nu o ridic în slăvi. Un simplu personaj cu bune și rele, ca mai toți. Discut despre ea pentru că m-am simțit provocată de subiectul propus de tine în articol.
  Prntru mine, Eba e o fată care a ieșit din rândul fetelor obișnuite pentru că e fiica președintelui (fostului). Iar disputele politice au făcut din ea o țintă ușoară pentru a lovi direct în președinte. Câți crainici TV, care au studii în domeniu și sunt obișnuiți cu camera de filmat nu au gafat mai rău decât ea dar au trecut peste și nu li s-a pus ștampila de ”prost”? Într-adevăr, nu își merita locul de europarlamentar, consilierii ei îi faceau toată treaba iar ea copleșită de emoții și de public/camere de filmat, citea mai prost decât un copil de clasa a-II-a.
  Dar nu poți să judeci un om după atât. Câți în țara aceasta nu stau în funcții pe care nu le merită? Toți vor să urce. Câți nu sunt care habar nu au? Câte amante, fiice, rudenii, nu sunt promovate chiar și în companiile cu capital privat? Sunt destule fete emotive și ne-emotive care sunt mai jos ca ea dar nimeni nu le-a amplificat greșelile sau judecat într-atât.
  Ok, vine presa și îți servește o tavă cu lături în față și noi în loc să ne ridicăm de la masă și să ignorăm ofensa plecând, noi mâncăm criticând bucătarul, furnizorul de alimente și chiar pe grădinarul care a cultivat produsele agricole din care au fost făcute lăturile. Deseori chiar și pe blog.

 19. Păi exact despre presă era articolul meu, nu am treabă cu Eba, ci cu faptul că se discută despre Eba. Mă rog, și cu societatea, în sens mai larg. Deci nu suntem în dezacord.

 20. Ok.
  Îți recomand să vizionezi de pe youtube înregistrări cu Dumitru Constantin Dulcan. Autorul cărții – Inteligența materiei. Mie îmi place de el. Mai bine vorbim de ceea ce ne place.
  Aștept cu nerăbdare să dezbatem un subiect pozitiv, despre o carte, o idee, un proiect, o teorie.

Leave a Reply