Mâine îmi deschid un blog nou

Astăzi mi-a căzut sub nas o listă cu bloguri pe diferite teme, deținute de distinse reprezentante ale sexului slab. Prima constatare a fost că majoritatea fetelor scriu despre bărbați. Bine, nu în mod direct: denumirea tematicii este „beauty-fashion”. Dacă le întrebi, n-ar recunoaște în ruptul capului că noi suntem nucleul în jurul căruia se rotește penița lor, dar beauty înseamnă cum să te faci mai frumoasă și mai plăcută, și nu în ochii mamei sau ai bunicii. Asta în timp ce noi scriem despre tehnologie, internet și calculatoare, lucru ce se traduce prin dorința de a părea mai deștepți în ochii celorlalți bărbați.

Lăsând la o parte interesele predominante, pe listă figurau și câteva bloguri trecute la categoria „filme”. Am intrat pe unul dintre ele, aleator. După titlu, un blog pulbere. Pulbere de stele. Și odată intrat, am sărit direct la conținut.

Primul paragraf începe astfel:

Ozkan se răzgândeşte în legătură cu Can datorită lui Cansu care-l certase pentru că şi-a părăsit copilul la fel ca pe Hazal. Deniz, care tocmai venise să-i mulţumească pentru inima lui Nuray, se oferă să-l ajute cu maşina lui ca să-l ducă pe urmele lui Fatih.

M-am simțit incapabil să continuu lectura, dându-mi seama că am grave carențe atât la capitolul cultură cinematografică cât și la cel cu redactarea unui articol. Concret, nu știu cine sunt Can, Cansu, Hazal, Deniz, Nurat și Fatih, personaje introduse în primele două fraze. Așa că am ridicat puțin ochii și am dat de titlul articoluluiFurtuna pe Bosfor rezumat episodul 41. Aici cred că am făcut o pauză mai lungă decât la text, după care am ridicat ochii și mai mult, citind descrierea blogului: Stii dinainte ce se intampla in serialul tau preferat.

Aparent există 82 de persoane cu cont pe Facebook care și-au exprimat recunoștința pentru faptul că au aflat în avans cu cine s-a întâlnit Ozkan și ce a făcut Hazal, dând click pe butonul de like. Ok, am înțeles, este vorba despre sumarul unui episod dintr-un serial pe care nu-l urmăresc. Să trecem la articolul următor.

Articolul următor se intitulează: Furtuna pe Bosfor rezumat episodul 40. Recunosc că nu l-am citit. Pe homepage mai există un articol, al cărui titlu îl las ca exercițiu de deducție cu grad ridicat de dificultate cititorilor.

furtună pe bosfor - pulbere de stele

Uitându-mă mai atent pe blog, am aflat că are și un fel de pagină de cuprins, cu numele „Acasă”, unde ni se recomandă articole grupate pe două coloane: în stânga avem Seriale iar în dreapta Social media & lifestyle, cu titluri precum Nimic nou despre monetizare (un articol care te învață să faci bani scriind advertoriale sau postând linkuri afiliate), Marketing-ul online - cheia spre o afacere de succes! (pe care e evident că încă nu l-am citit), dar și Drumul lui Emir episodul 6 rezumat, care nu știu cum s-a strecurat acolo, alături de rezumatele episoadelor 5 și 4 ale aceluiași serial, asta dacă nu cumva este vorba de drumul lui Emir prin Social Media.

În sfârșit, m-am uitat și jos de tot, la statistici. Pentru afișarea acestora site-ul folosește serviciul T5, despre care probabil știți că nu-i decât o interfață pentru datele colectate de Google Analytics. Așadar, Pulbere de stele are circa 5000 de unici pe zi, cu un maxim de 8500 în ultima lună.

furtună pe bosfor - google

Acesta a fost momentul în care am realizat că mi-am greșit cariera. Nu știu cât de bine prezintă Oana filmele dar cu siguranță nu stă deloc rău la capitolul marketing și strategie online. Prin urmare, mâine abandonez strategia blogului personal și îmi deschid un blog de nișă. Și pentru că tot am vorbit despre filme și vreau să mă destind, poate îmi ziceți și mie ceva telenovele turcești de succes care rulează acum la televizor, preferabil să fie la început ca să nu pierd mult din ele și compuse din foarte multe sezoane, că nu-mi plac ăstea scurte, vreau să gust povestea cât mai mult. Era într-o vreme Suleiman Magnificul parcă, dar cred că e deja vechi. Bety cea urâtă?

Vă dați seama câte gospodine o să vină la mine pe blog, după ce au ratat un episod, să se pună la zi cu evenimentele? Că-i mai ușor să intri pe un blog cu episodul X rezumat decât pe un site cu seriale online gratis. Sau poate fac o combinație a celor două. Cred că asta ar fi ideea nr. 11 a unui blog de succes. Singura problemă e că va trebui să mă și uit la serial. Clar, am omis un lucru esențial: îmi mai trebuie o iubită! Respectiv una care să nu facă parte din categoria beauty-fashion.

Dar nu cred să fie așa dificil de găsit una. Bonus, voi putea ține și un blog de rețete culinare. Ăsta ar face și mai mult trafic. Da, totul mi-e foarte limpede acum. Hmm, de fapt aș mai avea o întrebare: cam după cât timp se redifuzează o telenovelă încheiată?

10 comentarii

 1. La mulţi ani, Lotuse! Că doar şi tu eşti un floricioi, nu? :-)
  Din articolul tău nu am putut să îmi dau seama dăcă eşti mai mult invidios sau mai mult misogin…
  Ai făcut din pulbere de stele praf…de…ai facut-o praf ce mai.
  Ţi-a refuzat fata avansurile? :-)))
  M-ai făcut să râd, nu ţi-ai pierdut umorul. A avut şi ea o idee de blog şi cum inspiraţia la alţi oameni care nu se iau de alţii e puţină, s-a gândit ea să traducă de pe siturile turceşti care au difuzat în premieră serialul, cu google translate, rezumatul. Ştii că turcii se exprimă ciudat, fata n-are nici o vină.
  În rest de ce ar vrea cineva să i se povestească filmul inainte de a-l vedea? :-)))

 2. Nu știu ce să-ți răspund. Sunt invidios nevoie mare, dar sunt și misogin în toată regula, așa că nu știu care din ele primează în cazul acestui articol.

  Mersi de urare. Apropo: fă-ți și tu un cont pe Gravatar.com și atașează-ți o imagine de avatar. Ești prea golașă așa.

 3. Cu atatea cautari zilnice, sigur blogul tau va avea succes. Nu urmaresc serialul, dar si eu am vazut multe persoane care sa vorbeasca despre el. Poate ca mi-ar fi mai util sa incep sa citesc rezumatele pe care le postezi pe celalalt blog.

 4. Nu mi-e clar dacă ai citit articolul super-fugitiv sau dacă nu l-ai citit deloc. Succes și ție cu blogul, are un titlu amuzant.

 5. Ca să scrii rezumatul unui episod de serial turcesc trebuie să-l vezi. Ca să-l vezi… deja vorbim de eroism. :)
  Ideea că există oameni (femei) care au nevoie să li se povestească episodul viitor e oarecum înspăimântătoare. Nu-i destul că aceste seriale kitsch au, oricum, o poveste atât de previzibilă! Înseamnă că unii (unele) au nevoie de ingredientul „conform așteptărilor” în doze uriașe.
  Oare turcii care fac serialul știu cât de mult le-ar crește audiența dacă ar filma un singur episod și l-ar transmite de zeci/sute de ori, schimbându-i doar numărul? Că, ce poate fi mai plăcut, la episodul 41, decât să poți recita, din memorie, subtitrarea, curățînd cartofi?

 6. Interesante perspective, cu blogărul-erou și gospodina-artsie. :) Și da, dacă viața nu se potrivește cu așteptările noastre, măcar filmul s-o facă!

  Totuși, e posibil ca traficul pe care-l are fata să fie dat nu atât de cele care caută informații despre episodul următor, cât mai ales de cele care vor să afle ce au ratat în ultimul episod, pe care nu l-au văzut. Asta în pofida descrierii de pe blog, că lumea ne folosește blogul după cum vrea ea, nu după cum vrem noi.

 7. Ei, o sa te surprinda dar lumea intra pe blogul meu exact ca sa afle dinainte ce se va mai intampla in serialele turcesti…. si eu m-am mirat, dar chiar asta este. Mai sunt si alte site-uri care fac rezumate in avans la serialele turcesti cu audienta. Daca nu ma crezi, cauta-le. In rest, fiecare cu parerea lui.

Leave a Reply