Dau o cetățenie pentru un cal

Astazi mai devreme ma socat o stire de interes general care am citito. Este vorba de un articol aparut in Adevarul, care imi confirma ca stirea este adevarata. Ca sa obti cetatenie romana, trebuie sa rezolvi un test cu intrebari de cultura generala, printre care sa raspunzi la intrebarea cum il chema pe calul lui Stefan cel Mare.

cal

Va spun sincer, eu unul habar nam sa raspund. Atata stiu din domeniul asta, ca bunicul meu avea o vaca, pe care o chema Breaza. Dar ea nu raspundea la vorba buna si nici la strigate, decat numai la bici. Poate pentru ca era mai breaza. Si mai avea o vaca care o chema Joiana, ca a cumparato din targul de vite intro zi de joi. Si mai avea una care o chema Floarea, dar toata lumea ii zicea Mariuta, si cu care se certa de fiecare data cand ii punea usturoi in mancare. Ca lui nu ii placea deloc acest produs alimentar pe care totusi il cultivau in gradina, nu stiu de ce. Asa ca ea ii punea usturoiul in ciorba pe ascuns.

Dar pe bunicul meu nu il chema deloc Stefan, ci altfel, asa ca nu cred ca se pune. Si nici nu era el foarte mare, ca era mai mic. As zice ca era sub inaltimea medie a staturii satenilor din satul lui, dar nu lam masurat niciodata ca sa va pot da o cifra exacta...

In concluzie, nu cred ca mas fi descurcat sa raspund la aceasta intrebare. Asta nare legatura, cum zice uni, ca nu sunt cultivat. Cine mai cultiva azi pamantul? Si daca o face, in orice caz foloseste tractorul, nu cai. Este o intrebare capcana complect lipsita de sens! Hai sa zicem, daca as merge in Italia si mar intreba cum il cheama pe calu lui Caligula, as intelege. Dar asa? Eu nici pe autorul acestui test nu stiu cum il cheama. Ceea ce inseamna ca daca as fi avut nevoie de cetatenia romana, nas fi obtinuto!

Noroc ca sunt deja cetatean roman, din cauza faptului ca mam nascut in aceasta tara plina de cai, vaci, boi si tot felul de alte animale, a caror nume uneori imi scapa!

20 comentarii

 1. Un text mai far’ de greseala eu am cetit niciodata. E buna intrebarea despre calul lui Stefan ca altfel populatia Romaniei ar creste cu jumatate din populatia Ucrainei care fac rand la ambasada ca sa emigreze in UE doar cu buletinul. :-)

 2. A, vezi, la asta nu mam gandit. E cu susta, sa nu lase oamenii sa vina in Romania. Sa steie acolo in Ucraina lor.

 3. Bre Lotuse, te molipsişi de la dadatroll de trolezi sfânta gramatică a limbii române? Că dacă ar citi s’ar răsuci şi Ştefan cel Mare în mormânt, şi calul lui. Incipatus parcă îi zicea?

 4. eu nu trolez gramarica eu trolez autorul de cetatenie romana care a pus aceasta intrebare. cred ca elena are dreptate, intrebarea e ca sa ne asiguram ca nimeni nu primeste cetatenia. adica ce cred ei, ca aiai se intra can america?

 5. Da, sunt bine. Cât despre sărit caii, unii şi-au închis de tot blogurile, eu sunt doar într-o mică pauză. :)

  Voi cum sunteţi?

 6. Mmm, zici ca esti intr-o pauza mica de 3 luni (de zile). Bine si eu, multumesc! :-)
  Citeam intr-o zi o carte de Arsenie Boca – “Caci va veni vremea sa ceri apa cu bilet. Da, va veni acea vreme”. Si ghici! Mi-am adus aminte de tine, Lotuse. Tocmai de tine si de articolul tau cu apa si presedintele Nesle. In ultima vreme am o noua pasiune (ca tot am trecut de faza cu blogul, etc). Citesc astfel de carti. L-am descoperit si pe N. S. Lazarev cu Karma pura-Iubirea, s.a. Interesante, sa stii. Daca ai predispozitie pentru asa ceva, ti le recomand. :-)
  Numai de bine si sper sa citesc cat mai curand noul tau articol. Spor si inspiratie!

 7. Noi suntem bine, ceea ce vă dorim şi dumneavoastră, cam aşa începeau răspunsurile de scrisori ale unora, aşadar, eu sunt bine, spune-mi despre tine, lumea, după dispoziţii temperamentale, mai face câteuna, alta, mai închide blogul, mai scrie altunde, se mai învolburează în cuvinte după intensitatea de simţire sau nu,pe blogul lui Scorchfield nu mai pot intra, cică nu am anii, înainte aveam chiar mai puţini şi o făceam, asta o ziceam doar aşa. Ce id de facebook ai?

 8. Cum să nu poţi intra la Scorchfield? Am încercat amu şi se poate. Dar vezi că are un avertisment cu conţinut rezervat adulţilor. Prin urmare, dacă vrei să intri pe blogul lui şi eşti conectată pe un cont Google, iar pe acel cont ţi-ai setat nişte date personale care te plasează sub vârsta de… 18 ani sau cât o fi, Google n-o să te lase să-l accesezi, pe motiv că eşti minoră. :lol:

  Pe Facebook ca pe blog: Lotus.

Leave a Reply