Primăvară Simplă

Au trecut aproape două săptămâni de când am intrat, astronomic vorbind, în primăvară. Suntem la începutul lui aprilie, natura se trezește la viață dar, după cum puteți constata, blogul de față este în continuare actualizat destul de rar. Lucru care n-ar trebui să fie o problemă pentru cei ce mă citesc, ei având la dispoziție multiple modalități de a mă urmări: pot intra pe blog, se pot abona prin mail, pot utiliza fluxul RSS al blogului într-un agregator ca Feedly sau Inoreader1 și pot adăuga pagina de Facebook a blogului într-o listă de interese2. Iar pentru cei care nu mă citesc, nici atât.

blog

Totuși, având în vedere că blogul are PageRank 4 și e văzut bine de Google, ceea ce-i un semn de sănătate din partea firmei californiene,  m-am gândit că nu are rost să-l țin așa, pe uscat, în loc să fac niște bani cu el. Astfel că, effective immediately cum zic ăștia care vor să se dea mare cu americana lor, adică începând de azi, voi publica pe Simplu și advertoriale. Adică articole sponsorizate, având rolul de a promova (pentru cititori și motoarele de căutare) anumite site-uri, magazine online, produse, servicii.

Nu sunt un tip pudic sau complexat, prin urmare aici vor găsi casă bună orice fel de texte, incluzându-le dar fără a ne limita la cele de pe nișa videochat, masaj erotic, sexshop, matrimoniale etc. Dar și cele care promovează cauciucuri de iarnă, scule și unelte, centrale termice sau veșminte bisericești. În fine, nu văd de ce n-aș extinde ideea, participând la concursuri de tipul SuperBlog sau Orkestra. Chestiunea e în lucru.

Până la urmă, nu cred că o să fie un mare stres pentru cititori ca printre două-trei articole oneste să găsească și câte unul comercial, mai ales că mă voi strădui să le scriu cât mai bine, nu cum sunt majoritatea celor pe care vedem azi pe net și care miros de la o poștă a reclamă. Și pentru că n-am mai postat de mult la rubrica Quizz, faptul că nu voi marca aceste advertoriale în nici un fel va constitui un mic test de inteligență pentru vizitator, acesta urmând a determina pentru el care opinie îmi aparține și care nu, care text e autentic și care e sponsorizat. În fond, dacă nu se deosebesc înseamnă că le-am scris foarte bine și nu zgârie retina iar dacă ies în evidență atunci pot fi ignorate. Oricum, eu consider că cititorii mei sunt destul de răsăriți, de fapt chiar mă mândresc cu asta.

Deocamdată, atât.

PS: Vă rog să comentați la subiect, nu legat de partea cu astronomia sau alte elicoptere. M-am săturat de comentarii offtopic.

  1. ar trebui să le încercați, vă arată toate articolele noi de pe blogurile care vă interesează []
  2. metodă mai bună decât cea cu follow, dacă vrei să nu ratezi nici o postare []

10 comentarii

  1. Prevăd că o să am succes, nici nu m-am apucat de scris efectiv articolele publicitare şi se adună like-urile! :)

Leave a Reply