Scena coletului, sau ce vor femeile

Astăzi am fost la poştă, întrucât aveam de ridicat un colet. M-am proţăpit în faţa tinerei funcţionare de la ghişeu, care m-a remarcat imediat şi mi-a cerut buletinul. Cu o mişcare distinsă, menită s-o impresioneze, am scos folia de plastic din buzunarul de la piept şi i-am oferit-o. Ea a completat nişte acte, mi-a dat să semnez ceva şi apoi mi-a adus coletul în cauză. După care mi-a spus „la revedere”.

Văzând însă că nu mă clintesc din loc, şi-a ridicat nasul din hârtii şi m-a privit curioasă.
- Vrei să plec? am întrebat-o eu.
- A făcut ochii mari, s-a uitat încurcată la mine şi apoi m-a întrebat?
- Mai doriţi ceva anume?
- Nu, i-am răspuns eu. Doresc să ştiu dacă vrei să plec.
- Păi, de vreme ce v-am dat coletul... dacă nu mai aveţi altă treabă, presupun că da. Că vreau să plecaţi.
- Dar corpul tău îmi spune altceva! i-am răspuns. Mâinile tale, de exemplu. Felul tremurat în care mi-ai întins pachetul. Modul cum îţi atingi genunchii. Şi nesiguranţa din voce. Toate acestea îmi spun că vrei să rămân.
- A căscat gura, într-o încercare evidentă de a masca faptul că fusese descoperită, şi după un moment de tăcere mi-a răspuns:
- Poate pur şi simplu sunt obosită după o zi de muncă!
- Nu, i-am zis eu. Este adrenalina!
- Dvs glumiţi, domnule? a vrut ea să se asigure.
- Sunt foarte serios. Deci, vrei să rămân?
- De emoţie a uitat să-şi aranjeze părul ca în clip, dar în final a cedat:
- Ok, să presupunem că rămâneţi. Şi mai departe, ce?

Moment în care eu m-am îndreptat triumfător spre uşă. Proba de seducţie fusese trecută cu succes. Mâine mă voi duce la poştă cu o biciuşcă.

colet

22 comentarii

 1. Mai Draga :-)
  Ma refeream la ce ai scris vis-a-vis de funcționara de la posta . Am citit primul volum si ma plictisit teribil in primele 14 pagini .. Am refuzat sa si merg sa-l vizionez .. Insa tare mi-as dori sa te cred cand tu scrii ceva si nu ne arati :-)

 2. Nostim si delicios articolul. Jocurile psihologice nu sunt tocmai punctul tau forte, Lotus…poate doar jocurile de cuvinte :)))

 3. Pentru că, bineînţeles, articolul reflectă o situaţie reală din viaţa mea şi nu parodiază clipul de mai sus. ;)

 4. Buna dimineata !
  Eu personal , cand citesc un articol de oricare fel ..tind sa cred ca relatează anumite întâmplări .. Cum ar fi sa citesc ziarul sportiv si sa ma intereseze anumite scoruri sau anumite detalii asupra unui meci si sa nu fie real ceea ce citesc .. Pamflet , cancan ..ne este lehamite ..De aceea iau totul ad-literam cand scrii ceva .. Doresc sa cred ca intre blogul tau si aceste cancan-uri este o mare diferenta :-)
  Sa aveti o zi frumoasa !

 5. Blogul e o specie de ziar mai ciudată. Continuând să citeşti bloguri, în timp o să înţelegi la ce mă refer, o să te îndrăgosteşti de ele şi o să abandonezi presa clasică, sau o s-o muţi undeva la periferie.

 6. Păi nu i-am explicat nimănui, tu ai fi prima! :) Virgula aia ţine de intonaţie, e o pauză pe care o fac când citesc cele două părţi de titlu. Pentru că nu sunt pe acelaşi palier, nuci sau alune, ci din planuri diferite, şi simt nevoia să le separ cumva. Nu susţin că-i neapărat corect gramatical, sau măcar tolerat (uite o altă virgulă înainte de sau), dar mulţumesc pentru feedback.

 7. Mulţumesc! Deci mâna necunoscătorului corect scrie, sau cum era? :lol: Uite încă o virgulă înainte de sau. Aşa aş citi un site de gramatică care s-o ia de la zero, pentru ăştia ca mine… dar nu ştiu dacă şi unde este! O să caut. Cât priveşte întrebarea ta, pe care nu mi-am pus-o până acum, cred că este mai frumos să seduci decât să convingi. Plus că rămâne o doză de mister când te răvăşeşte cineva de care nu eşti convins. :) Sau căruia încă nu i-ai sondat profunzimile. Pe care încă mai ai de-l descoperit. Sau pe care încă o mai ai.

 8. Măi, din cât am băgat de seamă, până acum nici n’ai siluit şi nici n’ai schilodit gramatica,aşa că eu cred că te împaci bine cu ea în toate împrejurările.
  Aşadar, seduci ca să convingi.

 9. Fără linkuri offtopic, te rog. Iar dacă vrei să comentezi cu profilul de Google+, loghează-te pe Google, că formularul de comentarii îţi permite asta.

 10. Genial, daca intr-adevar merge, trebuie sa avem mare grija, de acum toti barbatii vor avea cate o biciusca la ei sau poate niste catuse si o masca de somn?

Leave a Reply