Este că sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Cel puțin în cazul Realității TV, care a reușit performanța ca miercuri să nu fie vizionată de nici un orășean cu vâsta cuprinsă între 22 și 55 de ani, și, timp de trei ore, să nu fie vizionată de nimeni. În cuvintele lor:
Absolut inexplicabil, Realitatea TV a cumulat miercuri aproape TREI ORE cu zero puncte de audienţă, timp în care, teoretic, aproape nimeni nu s-a uitat la postul nostru de ştiri. Practic, este imposibil ca publicul nostru fidel să lipsească tocmai la orele de vârf, dimineaţa sau după amiaza spre seară, când telespectatorii nu au plecat încă la serviciu sau şi-au încheiat programul de peste zi.
Pe segmentul Urban 25-55 ani, Realitatea TV a înregistrat, miercuri, după datele Kantar Media, zero puncte de audienţă în timp ce Antena Stars, Pro Cinema sau Acasă TV au audienţe de până la şapte ori mai mari.
Păi dacă nu știți face înmulțiri de clasele primare1, cine să se uite la voi? Sau să înțeleg că și Antena Stars, Pro Cinema și Acasă TV au avut tot zero puncte de audiență? Că zero înmulțit cu șapte atâta dă, zero.
Audienţele postului nostru de ştiri s-au prăbuşit mai ales pe segmentul în funcţie de care se fac încasările din publicitate. În acest fel, Realitatea TV este, încă o dată, prejudiciată financiar grav de datele oficiale furnizate de Kantar Media.
În limbaj internautic, ne-au scăzut PageRank-ul, așa ceva nu se poate, cine va mai comanda advertoriale la noi?
Nu știu fazele cu Kantar, dacă i-au furat la cifre sau nu, dar mă aștept ca pe viitor să văd tot mai multe scăderi de audiență la posturile TV, pe măsură ce lumea va observa că există o alternativă mai sănătoasă, cu informații oneste, necenzurate și nesponsorizate. Da, mă refer la internet, cel care a îngropat presa scrisă2.
Încă de anul trecut, Realitatea TV a sesizat Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor, dar şi forurile superioare de la Bruxelles, după ce a observat [...]
Confruntați cu perspectiva intrării în irelevanță, soluția nu este să începem să producem conținut de calitate. Ci să schimbăm instrumentele de măsură. Păi nu?