Internetul, reclama și ardelenii

Știați că Lorena Lupu este piromană? O recunoaște singură; în plus, are certificat.1 Sigur, dacă o să-i parcurgeți lista de acolo, nu-i exclus să vă descoperiți și voi niște tendințe piro-agresive. Și poate să vă mai vină în minte ceva categorii de site-uri cărora le-ați aplica același tratament.

Pe mine de exemplu mă mai enervează blogurile unde, când intru, încep să cadă fulgi de nea, să zboare fluturi sau să o ia la fugă diverse pisci, câini sau pești după mouse-ul meu2Iv cel naiv are o astfel de temă, la care când faci scroll, zici că dai teste în imponderabilitate. A, să nu mai zic de pagini cu culori stridente, de la care te dor ochii. Pe bune, culoarea nu compensează lipsa de conținut textual!

Mă mai simt în mod subtil sedus de site-rile ce oferă spre descărcare diverse drivere/programe/fișiere dar ascund butonul de download de tre' să-l cauți cu lupa. În schimb, îți bagă în față alte două-trei butoane de DOWNLOAD mari cât Casa Poporului, evident că la cu totul altceva.

Și poate că mai sunt, dar la ora asta nu-mi mai vin în minte.

Într-o vreme nu înțelegeam ce se câștigă prin aceste mizerii. Mă refer acum la site-urile mari. Ce conversie clickuri->clienți poate oferi un astfel de site prin bannere agresive? După care am aflat că grupul X, care are un site de știri ce apare pe primele poziții Google, mai are și un site de vizionat filme online. Și unul de matrimoniale. Iar scriptul de trafic numără vizitatorii la comun.

Am auzit și de experți în marketing care adună unicii manual. La modul că dacă avem o mie de unici pe zi, rezultă - conform formulei din Excel - că avem șapte mii pe săptămână. Chiar dacă din cei o mie de azi, 800 au intrat și ieri iar 900 vor intra și mâine.

Până la urmă, nu contează cine cumpără produsul cutare sau cine dă click pe el. Să fie și din greșeală, numai click-uri să fie. Că uite, noi avem trafic iar tu ai click-uri, deci funcționează, nu? Scoate banii că așa îți faci publicitate în epoca internetului care este.

Dacă cel puțin ar avea conținut.

 1. pentru cei care nu știu, Săgetătorul este o zodie de foc []
 2. l-am schimbat de câteva ori până acum și de ăsta ultimul am început să mă atașez []

7 comentarii

 1. :))) pot trece peste site-urile în care mouse-ul îmi este fugărit de diverse animale dar nu pot trece peste cele ce îmi cântă pe fundal! La astea şi eu le-as da foc .. iar restul nu mă pasionează pentru a fi nevoită să le suport! :D

 2. Mie îmi place de ce mi se anină privirea, de ce mi se agaţă văzul când ajung, rar când se întâmplă, pe blogul lui Iv; e drept că e cam greu cu ajunsul, e de aşteptat până când i se deschid tărâmurile care nuanţează atenţia. Sunt altceva. Cum altfel e şi scriitura lui. Unii se topesc de încântare citindu-l, pentru că e inedit, însă pare-mi-se că nu’i pe gustul tău, dar asta nu se discută, nu? pentru că preferinţele fac deosebirea dintre oameni, iar valorile, asemănarea.
  Ceva mai mult de discutat legat de cele spuse acileaşa de tine, ceva mai puţin de disputat, sper.

 3. A, şi să nu uit; nu am gânduri de-astea, cu datul foc la. Singurele bloguri pe care le ocolesc sunt cele ale căror fundal e ca smoala, îmi pare că negrul înghite textul.
  Pentru nişte, am o chestie care blochează reclamele, pentru locurile cu muzică, o amuţesc dându-mi căştile la o parte de pe urechi.

 4. Şi încă un lucru; pe “Olivia”, cea înspre al cărei blog trimiţi, o cheamă Olimpia. Şi Mihaela, dar nu’şi prea zice aşa mai deloc.

 5. La un moment dat din viața mea am vrut să mă fac preot. Probabil frustrarea că am ajuns altceva se manifestă acum prin unele botezări involuntare pe care le comit. :lol: Glumesc. Am corectat.

  Legat de Iv, eu mă refeream strict la temă. În rest, nu l-am citit atât de mult cât să-mi pot forma o părere dar nici n-am avut o primă impresie care să mă facă să-l citesc mult. Poate când o să am mai mult timp.

  Nici mie nu-mi place negrul. Decât în părul fetelor. :)

 6. Asta se intampla si, pe ziarele din online…si, ma enerveaza, dar accept ca trebuie sa manance si ei, sa traiasca intr-un fel! Pai, nu?

Leave a Reply