The Stepford Wives (2004)

Probabil Frank Oz a jucat în atâtea episoade Star Wars1 încât i-a venit și lui cheful să facă film cu roboți. Dar spre deosebire de seria lui Lucas, Nevestele perfecte este o comedie.

Fără să dau prea mult din casă, filmul începe cu mutarea unei realizatoare TV într-un orășel izolat, alături de soțul și copiii ei. Și ai lui, de altfel. Orașul le promite celor doi un nou început, de care cel puțin Joanna2 are nevoie. Doar că femeile de acolo sunt suspect de perfecte, calitate ce pare să fie contagioasă pentru nou-veniți.

Nu-s sigur dacă filmul e o parodie la producția din 75 cu același nume, pentru că n-am văzut-o, dar în mod cert el se adresează tuturor vârstelor. Adică poate fi înțeles atât de bunicul cât și de nepotul celui care-l vizionează. :) Clișee? Da, dar filmul nu se ia în serios. Dacă ați depășit nivelul copiilor, posibil să remarcați ceva aluzii la mass-media care îndobitocește poporul, sau la calitatea intelectuală a maselor de oameni care privesc la televizor, sau viceversa. Chiar și așa, nu vă garantez că veți rezista până la sfârșit.

A se viziona după o zi epuizantă, când nu mai așteptați povești logice și coerente, cu scenarii serioase, ci doar niște secvențe care să vă smulgă un zâmbet. În acest caz, s-ar putea chiar să reușească.


Secventa din Nevestele perfecte (2004) de simlotus

  1. de fapt e impropriu spus „a jucat”, având în vedere că l-a interpretat pe Yoda []
  2. interpretată de Nicole Kidman, care la 37 de ani arată excelent []

Leave a Reply