Inedit: câștigă bani și timp de sărbători!

Introducere

Au mai rămas 7 zile până la Crăciun, timp în care puteți câștiga bani urmând metoda pe care v-o descriu mai jos. Dar înainte de asta, să vă spun că era un mistic/ascet/whatever al cărui nume l-am uitat și care ducea o viață simplă. Când ajungea în ceva iarmaroc sau piață, respectivul se minuna: Câte lucruri există de care nu am nevoie! Da, articolul de față vizează cumpărăturile. Și acum, cu introducerea făcută, să trecem la metoda în sine, care implică trei pași sau etape.

Pasul 1: lista

Se face o listă cu bunurile de care aveți nevoie de sărbători. De exemplu, dacă vreți să faceți prăjituri și cozonaci de sărbători și nu aveți zahăr suficient, atunci treceți zahărul pe listă, precum și cantitatea care credeți c-o să fie de-ajuns. Lista trebuie să fie exhaustivă, deci atenție să nu vă scape ceva. Nu strică să faceți la sfârșit un total valoric, cu aproximație, să vedeți cam cât v-ar costa toate.

Pasul 2: cumpărăturile

Se purcede rapid la cumpărarea produselor respective. Dacă nu astăzi, că e deja noapte, atunci cel târziu mâine vă luați frumos sacoșele și porniți la colindat prin magazinele favorite. Nu poimâine, pentru că de joi încolo o să se îmbulzească lumea mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu când se primeau portocale. Cumpărând acum, veți sta liniștiți în zilele următoare și veți economisi timpul pe care altfel l-ați pierde la cozi.

Când vă aflați într-un magazin, trebuie să fiți foarte atenți la următoarea chestie: de regulă, comercianții vă tentează în această perioadă cu tot felul de reduceri la diverse produse. Aceste tentații au de fapt scopul de a vă păcăli, inducându-vă ideea că luând produsul de la ofertă câștigați bani. În mintea voastră se face o comparație între produsul la preț întreg și produsul ieftinit, în urma căreia se trage concluzia că dacă îl achiziționați, obțineți un avantaj. Și astfel cumpărați două-trei produse la promoție și plecați din magazin socotind că ați ieșit în câștig, dar dacă vă uitați în portofel, constatați că de fapt aveți cu câțiva zeci sau sute de lei mai puțin. Ați fi în câștig dacă ați vinde acele produse altuia, ceea ce n-o faceți. Pentru a nu cădea în această capcană, trebuie să cumpărați nu uitându-vă la prețuri ci gândindu-vă dacă aveți nevoie de produsele în cauză. De aici, lista de la pasul 1.

Așadar, dați o raită prin magazine și vă luați tot ce ați trecut în acea listă și nimic în plus, hai să zicem cu una-două excepții ca să nu fim chiar radicali. De exemplu, vedeți un detergent la reducere și știți că aveți acasă, dar de folosit oricum folosiți detergent, așa că la un moment dat (când cel de acasă se va termina) veți avea nevoie, atunci puteți să-l luați. Dar să nu fie multe astfel de cazuri, că atunci nu mai sunt excepții.

Pasul 3: statul acasă

În perioada următoare, abțineți-vă de la orice cumpărături, afară de mărunțișuri, lucruri pe care le luați zilnic (de genul pâinii) și eventuale chestii pe care ați uitat să le treceți pe listă.

Final

Asta-i tot. La sfârșitul completării cu succes a celor trei etape veți constata că ați câștigat timp și mai ales o sumă importantă de bani. Sau, mai bine zis, n-ați pierdut-o.

Succes! :)

7 comentarii

  1. Daca as dormi cat timp stau acasa, as fi si mai sigura ca nu cheltui bani. Daca stau in casa si sunt treaza sigur imi vine vreo idee. Trebuia sa specifici statul in casa fara a manca, bea sau fuma sau oferi cadouri. Adica degeaba stau in casa daca anterior am cheltuit 1000 de lei, nu? Si statul sta in casa nu e asa simplu pe cat pare! Trebuie exersat ani de zile, nu doar de sarbatori!

  2. @Cuvânta

    Păi eu nu fumez, așa că la aia nici nu m-am gândit. :)

    @adelina

    Apăi depinde. Că la unii distracția se manifestă prin mâna spartă de sărbători și păreri de rău după… :lol:

Leave a Reply