La a doua sa venire pe Pământ

Motto 1

La a doua sa venire pe Pământ, Isus i-a întrebat pe oameni:
- Cine credeți voi că sunt?
Aceștia i-au răspuns:
- Tu ești manifestarea escatologică a profunzimilor ființei noastre, ești enigma ultimă în care găsim sensul relațiilor noastre interpersonale...
La care Isus:
- Ce?

Motto 2

Un negustor indian, știind ca toți indienii că destinul lui de după moarte va fi determinat de ultimele gânduri din momentul morții, și vrând să se asigure că se va gândi la Divin, le-a pus celor trei fii ai săi numele de Rama, Krishna și Vishnu, trei zeități din religia hindusă. Timpul a trecut și negustorul nostru a ajuns în cele din urmă pe patul de moarte. Familia s-a adunat cu mic cu mare la căpătâiul lui, pentru a-i veghea ultimele clipe. Aproape stins, bătrânul negustor și-a strigat fiii:
- Rama, ești aici?
- Aici sunt tată, s-a auzit o voce în cameră.
- Krishna, dar tu?
- Și eu sunt aici.
- Vishnu?
- Aici, a confirmat și mezinul.
- Aveți grijă de prăvălie! a mai apucat să spună negustorul, după care s-a stins.

iisus hristos

La a doua sa venire pe Pământ, Isus i-a ales pe copii. Indiferent de vârsta lor biologică. După care s-au petrecut, nu neapărat în această ordine, următoarele:

Maneliștii s-au convertit toți la creștinism și s-au îmbrăcat în tricouri cu personaje din desene animate. Apoi, au început să-i înalțe ode cu Ah, Domnul Dumnezeul meu. Câțiva chiar s-au dus la el, vrând să facă un fel de înțelegere ca pe viitor să cânte la toate nunțile și ceremoniile oficiate de Isus, dar au fost refuzați.

Intelectualii, profesorii, literații și în general oamenii culți s-au simțit metafizic frustrați de faptul că au fost lăsați la o parte. Unii i-au propus să-i rescrie învățăturile într-o formă doctă, dar au fost și ei refuzați. Totodată, i-au descoperit o mulțime de dezacorduri în exprimare.

Preoții nu l-au recunoscut, motivând că în Biblie nu există nici o referință la reîncarnare, despre care Isus începuse să vorbească. Mai mult, circulă zvonuri cum că ar fi fost văzut în compania unor fete sumar îmbrăcate.

fete sexy

Oamenii de știință au spus că este imposibil ca acest om să fie Isus Cristos deoarece Dumnezeu nu există. Ei s-au închis toți într-un laborator, încercând să explice științific minunile pe care Isus le-a manifestat, și acolo sunt și în ziua de azi.

Ezoteriștii și parapsihologii s-au întâlnit în secret pentru a determina dacă nu cumva este vorba de un fenomen de o altă factură, cum ar fi o manifestare extraterestră luând forma unui avatar divin.

Internauții care au aterizat prin intermediul lui Google pe diverse bloguri ce îi exprimau noile învățături, s-au simțit oripilați și au început să facă scandal în comentarii.

Per ansamblu, nimeni nu s-a schimbat cu nimic. Iar după ce au trecut câteva zile și posturile TV au încetat să mai mediatizeze evenimentul, viața și-a reluat cursul pe care-l avusese înainte. Așa că Isus, văzând că oamenii sunt la fel, a dat timpul înapoi și n-a mai venit, încă.

Dar eu continuu să sper că o să vină.

7 comentarii

  1. :) Ai o gândire originală și plină de creativitate. :) Sigur lucrezi ca asistentă medicală și nu ca ceva scriitoare/artistă? :))

Leave a Reply