Într-o casă, la un geam…

De prin martie așa n-am mai scris nimic la rubrica Quest, și-acuma mă enervează că i-am zis în felul ăsta că mai bine-i ziceam quizz. Da' orișicum, ideea-i aceeași indiferent de nume, respectiv că eu vă pun o întrebare și voi îmi dați niște răspunsuri. Și cum data trecută au fost pe fază Crisa, Cuvânta, Adelina, Arashi, ce să mai, toată cititorimea, astăzi m-am gândit să vă dau o problemă mai grea. E cu schepsis, s-ar putea să vă solicite puțin memoria, vă doresc mult succes.

Peste drum de mine este un căsoi cu două etaje. La parter am numărat 3 camere, fiecare cu câte trei ferestre. La etajul întâi sunt patru camere, fiecare cu câte două ferestre duble. La etajul doi sunt trei camere, primele două cu câte două ferestre și ultima cu patru că-i în colț. Ditamai construcția mai are un pod, în care sunt opt gemulețe mici, simple. Acum să-mi spuneți voi mie în ce an a murit bunica proprietarului.

Ca de obicei, comentariile vor fi moderate pentru un scurt timp iar autorii răspunsurilor corecte vor fi menționați în questul următor... :)

28 comentarii

 1. Bunica proprietarului a murit, odihnească-se în pace, în anul decesului ei, şi dacă e vreo legătură între asta şi numărul de geamuri, ei bine, acestea refuză să stea la numărătoare.
  Doresc cititorimii tale, acum sporită, o agitaţie nebună întru dezlegarea răspunsului!

 2. Care proprietar? al tau sau al casoiului de peste drum? si cand spui “de mine” te referi la tine, ca persoana sau la nistre exploatari miniere? Na, numai tu sa pui intrebari? :))

 3. Am trecut să te salut şi dau peste problema asta care îmi solicită cei doi neuroni rămaşi intacţi. Tu chiar vrei să-mi mai pierd unul din cei doi. Bine, cu riscul de rigoare, hai să formulez răspunsul care are două variante: a) bunica proprietarului a murit înainte de fi construită casa; b)bunica proprietarului a murit după ce a fost ridicată construcţia. Dacă trebuie să aleg una din variante, altfel nu-mi validezi răspunsul, aleg punctul b pe considerentul că proprietarul şi-a băgat bunica în pământ golindu-i conturile, cheltuindu-i economiile.

 4. Adevăru-i că în timp ce nu se știe clar când a murit bunica, se știe că avem un câștigător. Sau o câștigătoare, căreia îi place culoarea roșie. Așa este, de-acolo m-am inspirat, într-adevăr. Felicitări! :)

  PS: Nu vă faceți inimă rea, asta a fost mai dificilă! :)

 5. :) Piesa asta este hit
  Bunica proprietarului n-a murit! :)

  La orice m-aș fi așteptat, mi-am tras mai aproape cu caiețel și-un creion, să mă pun pe calculat, dar m-ai pălit! Tu să fii sănătos! :)

 6. Pfoai, deci in cazul asta respir usorata, ma crezusem blonda o perioada, dar se pare ca era grea intr-adevar. Va multumesc tuturor celor care ati comentat mai sus. Chiar si celei care a nimerit-o, are calitatea ca e unica!

 7. A, nu, stai că nu a nimerit-o. :) Trebuia să dau mai multe detalii în comentariu.

  Nu-i vorba de bunică, ce și unde face, dacă mai face, sau când a murit. Întrebarea pusă de mine (cu mici modificări anti-googălit) îi aparține lui Švejk din romanul Peripeţiile bravului soldat Švejk în războiul mondial (de exemplu aici se face o referire la ea). Mă interesa, evident, dacă o recunoaște cineva.

  Și a recunoscut-o. :)

 8. Lotus, am inteles ca asta cautai, nu raspunsul, ci recunoasterea intrebarii, am ajuns si eu la Svejk dupa comentariul in care felicitai, chiar asa de blonda nu sunt chiar pana la capat :)

 9. alma nahe: Chiar diametrul pământului nu, dar vezi asta cu trenurile de exemplu. :)

  Dana: Ok. :)

  Cuvânta: Cu bunica sau cu cartea ? :)

  roșu vertical: Nu se dau, o să îți pun un link în quest-ul următor. Iar cu problema de matematică, vezi în linkul indicat mai devreme, cu trenurile. :)

 10. Cine e femeia în roşu ce a recunoscut întrebarea, Lotus? Că aşa simt că rămân fără culoare,nemaiînţelegând.

 11. Se pare că ar fi vorba de “roşu vertical”, şi uite-aşa cum pe vertical am căzut în neînţeles. Acum dezordinea din neînţelegerea mea a căpătat înţeles.

 12. “Aha. M-am lamurit bustean”…

  Cuvânta, las’ că mai e una care să îţi curme tristeţea de a fi singura cu buşteanul, asta cealaltă fiind eu.

Leave a Reply