Califrecuș

Aseară am văzut primul episod din Californication. Încă nu scriu despre el pe CineMatinal, că abia am văzut un episod, dar vă spun aici câteva cuvinte. Și anume că mi-a plăcut.

Californication

Numele vine de la California + fornication1.  Serialul e o comedie adresată adulților, nu prin multele scene erotice pe care le conține2 ci prin umorul de calitate și tematica relațiilor interumane pe care le tratează. Povestea are în prim-plan un scriitor (David Duchovny) care se pare că își caută muza pierdută în toate exponentele sexului frumos ce-i traversează calea.

Faptul că-i scriitor însă nu contează atât de mult pentru film, după cum nici sexul nu-i elementul lui de bază; ba nici nu transpare vreo intenție din partea producătorilor de-a ne oferi lecții de morală sau filozofii de viață. Pur și simplu Californication este un serial degajat în care toate elementele de mai sus se combină și îmbină armonios, reușind să te destindă și să îți lase o stare faină.

Imaginea-i de nota 10, cu cadre ce conțin spații largi, cu filmări relaxate, care îți dau senzația de libertate și profesionalism.

Dacă o ține tot așa, eu o să-i devin fan.

PS: Și ca să nu ziceți că nu vi-l arăt și pe tip:

 1. termen vulgar, desemnând un contact sexual extra-marital []
 2. în opinia mea asocierea sexului cu bau-bau este nocivă []

9 comentarii

 1. Serialul e foarte apreciat de bărbați, în general :P
  Eu am văzut doar câteva episoade, poate mai încolo, spre toamnă, mai ajung pe la el.

 2. @Cuvânta

  Deci l-ai urmărit?

  @colorbliss

  Hmm, e adevărat că nu-i în stilul Sex and the City. :) Dar io-s de abia la primul episod. Am scris cum mi s-a părut.

  1. Sex and the City n-am văzut nici măcar un amărât de episod :)) Nu cred că am pierdut mare lucru. Mi-e antipatică actrița, poate de-aia.

Leave a Reply