Teatru la telefon

Astăzi pe Facebook:

Ce-ar mai fi de zis? Având în vedere că există astfel de situații, probabil multe.

Dragi mergători la teatru! Eu înțeleg că o parte dintre voi sunteți afaceriști care vă scoateți nepoatele în oraș.1 Și că o parte sunteți domnișoare bătrâne cărora le e jenă să-și pună telefoanele pe vibrații. Dar totuși?!?

Cineva propunea părăsirea scenei ca o soluție. Eu votez pentru implementarea unei amenzi pe sunat de telefon în timpul spectacolului. Implementare, nu introducere teoretică. Pentru că mnoa, când bunul simț lipsește sau este uitat (ceea ce-i cam același lucru), regulile nescrise trebuie realmente să devină reguli scrise. Fix principiul pe baza căruia există poliție, și procuratură, și justiție, și tot restul.

Cum vă sună?

 1. oare? []

6 comentarii

 1. Da, mi-a trecut prin minte cuvântul – needucat – dar totuși sala de teatru (cinema etc) este un cadru intim. Sau acolo se creează un astfel de cadru în timpul vizionării unui spectacol. Dacă ar fi vorba de copii atunci am putea invoca lipsa de educație. Altfel, eu cred că bunul chiar este un simț. Te mai educi și singur, atunci când realizezi că faci notă discordantă cu cei din jur. Iar dacă nu realizezi, educația ajută dar bunul simț rămâne problema ta de fond.

  Se poate extrapola de aici o întrebare: ce fel de oameni sunt interesați de artă, cultură în general? Îmi vine în minte tiparul miliardarului american care colecționează picturi scumpe, ca să vezi unde bat.

  Și asta-i și mai trist.

 2. Eu zic să fie dispozitive de bruiaj GSM, și gata! Cu avertisment la intrare: În sala de teatru nu există semnal GSM

  La fel aș face și cu amfiteatrele în timpul examenelor, dar asta e altă poveste…

 3. Interesantă (bună) idee, dar de ce cu avertisment? Ce, e obligată sala de teatru să-ți ofere semnal GSM sau cum? :lol:

 4. Pe vremuri când dădeam examene, erau aparate de bruiat în săli, asta pentru niște cărămizi de GSM-uri.

  1. Eu nu știu să fi fost vreodată așa ceva. Unii profesori umblau cu aparatele radio după ei, dar să aibă dispozitive de bruiaj, n-am auzit încă. Ferice de ai voștri dacă au fost așa întreprinzători.

Leave a Reply