Nasul Google

Google lansează astazi un nou serviciu, intitulat Nasul Google, în versiune beta. Și deoarece mă știți că folosesc diacritice, v-ați prins sper că nu este vorba despre vreun naș de botez ci despre organul răspunzător de funcția olfactivă și deducțiile Sherlock Holmesciene, nasul. E, cum vă miroase asta? :)

După cum fără îndoială ați remarcat, asistăm astăzi la o tendință din ce în ce mai pronunțată în lumea tehnologiei, de a încorpora cât mai multe funcții într-un singur pachet sau aparat. Un exemplu simplu și la îndemână este cel al telefonului mobil: la origini instrument ce ne permitea comunicarea verbală, astăzi el a ajuns să fie simultan cameră foto/video, reportofon, ceas, calculator, browser de internet șamd. Google nu face excepție de la acest trend și s-a gândit să ne ofere informații cât mai bogate despre ceea ce căutăm, informații care să ne creeze senzația că suntem în locul sau lângă obiectul căutat. Dacă până acum asta se rezuma la a ne prezenta anumite imagini, pe viitor vom avea posibilitatea de a recepta și alte senzații despre obiectul căutat, cum ar fi cele olfactive.

Dar mai bine să vedem prezentarea oficială:

Așa că dacă sunteți curioși ce parfumuri folosesc vedetele, sau pur și simplu cum miroase pielea anumitor femei, veți avea ocazia să aflați asta live folosind o simplă interogare Google. Al cărui nas, iată, a devenit mult mai sensibil, asemenea lui Pinochio. Și nu, nu veți avea nevoie de PC-uri speciale pentru asta.

Viitorul, cum s-ar spune, miroase bine. :)

7 comentarii

  1. vai de biata mea pasiune pentru parfumuri! de unde scotoceam printre cuvinte ca să spun cum miroase ceva, acu se simplifică şi abecedarul ăsta!
    tare 1 apriliele tău… :))

  2. google a mai facut poante misto de 1 aprilie. faza tare este ca nu ar fi chiar imposibil si tocmai senzatia asta cum ca e posibil iti adoarme vigilenta :)

  3. @psi cam din lipsă de alte subiecte… :)

    @coolnewz au zis și că închid youtube-ul. :) sigur că e posibil, doar că sunt date niște „semne de circulație” pe acolo, ca să știi că-i glumă. cum ar fi faptul că treaba asta merge pe majoritatea PC-urilor actuale, sau că mirosul are la bază fotonii, adică imaginea… :)

Leave a Reply