Poșta redacției

Încep astăzi o nouă rubrică pe Simplu, Poșta redacției. Deși titlul poate crea suspiciuni, țin să vă asigur că redacția e formată dintr-un singur redactor, adică subsemnatul, așa că lucrurile sunt cât se poate de straight. În această rubrică voi aduce în atenția dvs diverse mesaje primite de la cititori. Așa că dacă aveți vreo întrebare, vreo relatare mai specială sau pur și simplu doriți să vă spuneți oful în mod public, nu ezitați să îmi trimiteți un mail pe adresa de la contact.

Scrisoarea de astăzi îi aparține unei tinere, Vasilica.

„Dragă redacție,

Eu sunt Vasilica din Sătești. Acum trei luni m-am mutat la oraș că mi-au cumpărat ai mei apartament. Și după ce m-am mutat, la scurt timp am cunoscut un tânăr frumos și galant, care știa să se poarte cu domnișoarele. Mi-a spus că sunt frumoasă și deosebită și că crede că sunt din Sătești. În acel moment am știut că suntem făcuți unul pentru celălalt și că destinul ne-a reunit împreună.

Într-adevăr, în scurt timp s-a înfiripat între noi o idilă de iubire care ne atrăgea ca un magnet. Totul mergea minunat doar că Mihai, că așa îl cheamă, provenea dintr-o familie mai săracă și o ducea mai greu financiar, astfel că eram nevoită să plătesc eu ieșirile în oraș la care mă scotea el. Dar nu contează asta având în vedere că ne iubeam.

După câteva săptămâni însă Mihai a venit la mine cu lacrimi în ochi pentru că-i erau părinții grav bolnavi. Mi-a zis că operația costă foarte mult și el nu are bani de unde să îi dea. Așa că am plătit eu operația, deși nu i-am cunoscut pe părinții lui niciodată, dar m-a asigurat că sunt niște oameni cumsecade. După aceasta a mers un timp din nou bine, până când într-o zi Mihai a venit și mi-a zis că are o problemă gravă și că a pierdut apartamentul în urma unui proces cu fostul proprietar. Mi-a zis că e un apartament foarte frumos, cu trei camere, și acum nu mai are unde să stea. Așa că l-am primit să locuiască cu mine, eu fiind iubita lui, cum să îl las să doarmă în stradă? Deși noaptea nu prea stătea pe acasă, mai mult ziua.

După câteva zile am reușit să fac un împrumut la bancă și să vând o parte din mobila din camera pe care nu o foloseam, și să strâng niște bani de o garsonieră. Nu am reușit de apartament cu trei camere dar a zis că face el rost de diferență. După aceea a luat banii și a plecat, și de atunci nu l-am mai văzut. Și deja au trecut 15 zile. Eu nu știu cum să dau de el, că nu știu nici unde locuia sau cum îl cheamă în afară de Mihai, iar la telefon nu răspunde.

Vă scriu acum cu inima înfrigurată de emoție: oare să fi pățit ceva? Oare mă mai iubește?... ”

9 comentarii

 1. Dragă Vasilica,
  Stai liniștită. Te iubește și nu a pățit nimic. Nu a găsit încă apartament cu trei camere.
  Și dacă te-ar fi părăsit, ce mare scofală? Dă-i încolo de bani de garsonieră. Sau apartamentul de la părinții tăi are doar 2 camere și cu garsoniera făceai și tu trei?
  Mai bine ai grijă de tine. Nu te mai înfrigura, că e destul de frig afară.
  Succesuri!

 2. Draga Vasilica,
  Daca aş fi băiat frumos te-aş căuta ca să te consolez contra garsonieră.
  P.S. Batrâni nu îngrijeşti?

 3. Dragă Vasilica,

  Mihai se va gândi cu drag la tine pentru restul vieții sale. Amintirea ta îl va face să zâmbească de fiecare dată. Fii împăcată, el e bine, sănătos. Trăiește-ți viața ca și până acum.

  p.s Întreaga comunitate științifică este mândră de tine. Scrisoarea ta a lămurit destul de precis cât costă să fii prost. Cam o cât o garsonieră. Așteptăm cu drag și alte scrisori cu experiențele tale de viață :)

 4. dragă vasilica, sunt extrem de fericită să aflu că dragostea nu a murit, este nepreţuită şi fără egal în inima ta. mihai se va întoarce cu siguranţă, doar are nevoie de o maşină pentru aceasta. nu s-ar putea să îl ajuţi cu un credit nou, ceva? :D

 5. Dragă Vasilica!
  Sunt convinsă că cel târziu la bătrânețe, dacă îți va publica cineva poveștile – ceva îmi spune că vor mai fi -, vei fi celebră și bogată, iar Mihai va reapărea. Ai răbdare și nu-ți pierde speranța! :)

 6. Buna, Vasilica, sunt eu, Mihai!
  Ce bine i-mi pare ca team regasit! Am fost in coma, dupa un acident auto, in spital, nu mai eu stiu prin ceam trecut!
  Am sat-i esplic totul cand ne vedem si abia stept sa te strng in brate dinou.
  Sant in Ibitza, langa Spania, aici m-a operat, te rog trimitemi niste bani sa ajung acasa, la tine.

Leave a Reply