Cutărescu

Toată lumea îşi dă cu părerea despre cine va fi preşedinte, mai ales acum de când cu suspendarea dar mai cu seamă dintotdeauna, că aşa-i românul, părerolog. Eu sunt imun la astfel de manifestări, pentru mine a-ţi forma o opinie este un act ce are la baza trecerea unor fapte prin filtrul raţiunii. Trebuie, cu alte cuvinte, să ai ceva în spatele acelei opinii, o analiză, ceva pe care să te bazezi, nu doar să te trezeşti vorbind ca Veta în târg.

Prin urmare, hai să vă zic opinia mea bazată în privinţa preşedintelui României. Pentru asta să facem un mic exerciţiu de logică şi să vedem cine au fost preşedinţii României în ultimii 60 de ani. Păi au fost aşa: Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Ei bine, judecând la rece şi matematic, ce caracteristică comună au toate aceste nume? Simplu: se termină în escu! După cum vedeţi, toţi preşedinţii au nume cu escu la sfârşit.

A existat în 2004 o tentativă de-a sparge acest m0nopol dar a eşuat. Nu te poţi pune cu statistica, este o ştiinţă exactă. Lăsaţi aşadar la o parte toate emisiunile de analiză politică pe care le vedeţi la televizor şi să vă spun eu adevărul. Preşedintele trebuie să aibă un nume care să se termine-n escu. Este matematic. Cum ar veni, puterea ştiinţei.

De aici rezultă că Ponta nu va fi veci-pururi preşedinte. Crin Antonescu în schimb ar putea, motiv pentru care chiar şi este cu un picior în barca prezidenţială, ca interimar. Băsescu are toate şansele să revină. Iliescu are, adică a avut toate şansele, pe care le-a şi fructificat. Mircea Lucescu şi Ion Crăciunescu s-ar putea lăsa de fotbal dacă ar fi băieţi deştepţi, Andreea Esca de ProTv iar fetele de se măritat cu nume fără perspective.

Apropo, de azi înainte să-mi spuneţi Lotusescu.

 

8 comentarii

  1. Îmi place inovaţia ta lexicală – “părerolog”.

    … Şi deci, lasă că suntem români, toţi ăştia care ne dăm cu părerea, p-aci, p-acolo, suntem, carevasăzică, părerologi? Că sună bine, părem a fi ceva.

  2. părem a fi ceva”… deci iată! :)

    Nu mai reţin dacă-i chiar inovaţia mea sau l-am citit pe undeva. În orice caz, tu i-ai dat semnificaţii în plus în comentariu. Eu l-am formulat în mod uşor depreciativ, tu l-ai făcut să sune savant, azi-mâine ne trebuie diplomă pentru statutul de părerolog! :)

    Apropo de lexic, vezi şi incredibil şi a victorponta. :)

  3. @Hapi

    Citirea blogurilor prietenilor dăunează grav sănătăţii… :lol:

    @psi

    Bagă mare la Blog Power, tocmai am scris un articol! :)) PS – glumesc ;)

Leave a Reply