Matrix reloaded. Gen.

Hai să vă zic un banc. Cică pe patul de moarte bunica-şi cheamă nepotul mult-iubit şi îi spune: "Dragă nepoate, acum că voi muri, vreau să-ţi las ţie tot ce am în afară de casa asta dărăpănată, şi anume: o vilă cu piscină, o grădină cu pomi fructiferi şi o fermă de animale". Nepotul cască ochii a uimire şi o întreabă, abia stăpânindu-şi emoţia: "Dar eu nici nu ştiam că ai aşa ceva, unde anume sunt ele, bunico?" la care bătrâna îi răspune cu ultima suflare: "Pe FarmVille!"

Dacă aveţi cont pe Facebook atunci aţi auzit cu siguranţă de FarmVille. Iar dacă n-aveţi cont pe Facebook atunci nu existaţi şi prin urmare nu puteţi citi acest articol. Jocul în care deveniţi un fermier de succes pornind de la o mică casă şi grădină a devenit extrem de popular în rândul a zeci de mii de internauţi.  Desigur, este totul o frumoasă iluzie, o realitate virtuală împachetată cu fundiţă în cadrul acestei "realităţii reale", dacă vreţi. Ce se întâmplă însă când deschidem şi a doua cutie, ce se află în spatele virtualului?

Un antreprenor rus a avut o idee ingenioasă şi a creat o aplicaţie Facebook ce permite utilizatorilor să cultive o grădină. Diferenţa faţă de alte aplicaţii este că acea grădină... e reală. Adică omul a cumpărat teren şi a angajat personal pentru grădinărit. Dvs achiziţionaţi o parcelă, alegeţi ce anume să cultivaţi pe ea şi cum să aveţi grijă de respectiva cultură iar angajaţii lui vor acţiona în consecinţă. Veţi putea monitoriza întregul proces online, prin camere web, iar la vremea culesului veţi primi roadele "muncii dvs" la domiciliu.

Evident, distracţia nu e gratis. Un lot de 6 m2 costă 6000 de ruble, unul de 12 m2 12000 de ruble iar unul de 18 m2 18000 de ruble. Informaţia a apărut pe ProTv şi pe unele site-uri externe, cum ar fi rt.com. Iar în caz că ştiţi ruseşte puteţi citi mai multe chiar de la sursă, şi anume de pe i-ogorod.ru (probabil un fel de e-ogorul.ro).

Baftă la aricultură şi, pentru o viaţă sănătoasă, pliviţi minim două straturi pe zi!

4 comentarii

  1. Sa vezi minune! Eu nu am cont facebook si uite ca exist si ti-am citit si articolul :))) si daca tot am facut asta tin sa-ti aduc la cunostinta dragul meu lotusel, ca exista un joc de 100 de ori mai fain decat FarVille-ul minune(si ca o reactie la FarmVille a celor din jurul meu care detin cont pe Facebook: Boooooooooring!!!) so … :D :D :D

  2. Nu cred că ăsta-i principiul aici. Ci se mizează pe sentimentul de control. Ca-n jocurile de strategie, unde controlezi muncitorii, armata, tot. Aşa şi aici, doar că-n plus sunt oameni reali. O satisfacţie poate mai mare pentru unii.

    Adică nu-i vorba că munceşte pur şi simplu. E vorba că munceşte ce îi dai tu să facă! :)

Leave a Reply