Arca celor 8+1 destrăbălați

Este impropriu spus arcă, deoarece nu vorbim de salvarea Pământului, ci de colonizarea altei planete, dar fie. Premiza este că putem lua în ea doar 9 oameni, iar întrebarea vizează profesiile acestora. Cudi nu vrea să meargă cu speculațiile mai departe. De exemplu, ne cere să ignorăm sexul membrilor echipajului și să ne focalizăm exclusiv asupra meseriilor ce ar putea asigura supraviețuirea și înflorirea acelei colonii. Dar eu tocmai sexul nu vreau să-l ignor. Pentru că mă gândesc că nici coloniștii nu sunt eunuci.

amazoană

Așadar, componența echipajului meu, pe sexe și profesii, ar fi următoarea:

1. Astronaut & pilot spațial - bărbat.

Sarcina lui e să ducă nava la destinație în cazul defectării computerului de zbor sau al unor evenimente neprevăzute, să poată decola cu coloniștii de pe acea planetă în caz de forță majoră și totodată să poată pilota navetele de mici dimensiuni cu care se va survola suprafața planetei. Cunoștințele de mecanică, și mai ales mecanică aeronautică sunt obligatorii, pentru că nava se poate defecta pe drum.

2. Medic & psiholog - femeie.

Aceasta ar trebui să posede atât cunoștințe de medicină de bază, cât și să joace rolul unui consilier spiritual pentru grup. Trebuie să fie totodată și un bun chirurg.

3. Programator & electronist - bărbat.

Continuând seria de comosare a meseriilor, dat fiind numărul mic de locuri, avem nevoie de un om care să poată lucra cu calculatorul, să poată programa aparatele pe care le vom folosi pe planetă, dar să le și poată repara, precum să fie și capabil să improvizeze, de exemplu, niște stații de emisie-recepție din rămășițele unei navete zdrobite de sol sau din ce găsește pe acolo. Faptul că o parte din skillurile lui se suprapun peste cele ale astronautului este excelent: dacă unul dintre ei nu supraviețuiește foarte mult, celălalt îi poate prelua, parțial, atribuțiile. Dar, per ansamblu, astronautul se pricepe la aparatura de zbor, în timp ce electronistul este un as în programare, comunicații și electronică fină.

4. Botanist & zoolog - femeie.

Puține lucruri de spus aici, avem evident nevoie de cineva care să colecteze și analizeze mostre de plante, care să studieze flora și fauna planetei, care să prospecteze potențialul agricol al unor terenuri șamd.

5. Fermier - bărbat.

În timp ce cunoștințele botanistului sunt generice și vaste, fermierul trebuie să dețină o experiență bogată și cât se poate de practică în cultivarea diverselor soiuri de plante, cereale, legume și zarzavaturi, pe care să le poată adapta la condițiile de pe acea planetă, obținând astfel, în scurt timp, ferme auto-sustenabile.

6. Chimist - femeie.

Este imperios necesar ca, odată ajunși pe pământul făgăduinței, să putem epura o apă toxică, să putem neutraliza anumiți acizi, să putem declanșa reacții care să recicleze anumite substanțe rare, să putem sintetiza anumiți compuși ce s-ar dovedi acolo extrem de utili. Evident, chimistul se va înțelege foarte bine profesional cu botanistul și fermierul, ale căror atribuții le-ar putea prelua parțial, în caz de forță majoră (sau invers).

7. Constructor - bărbat.

Mă feresc să-i spun inginer, deoarece omul trebuie să fie și puțin arhitect, și puțin instalator, și puțin proiectant de diguri și puțuri, având în cap chiar schema unei mici hidrocentrale, precum și a unei centrale eoliene, ambele venind în completarea celulelor fotovoltaice desprinse din pereții interiori ai navei și asamblate de către aeronaut într-o minunată sursă de energie liberă. Din nou, redundanța de energie ne asigură că dacă pilotul moare înainte de a ajunge pe planetă, vom avea cel puțin o hidrocentrală, în timp ce dacă constructorul moare înainte de a ajunge pe planetă, vom avea cel puțin energie solară.

8. (Astro)Fizician - femeie.

De obicei fizica avansată, astrofizica și fizica cuantică sunt foarte greu de aplicat în sfera vieții de zi cu zi. Asta până când te trezești pe o planetă îndepărtată, ce s-ar putea să-ți dea viața liniștită peste cap, solicitându-ți la maximum capacitățile intelectuale. În lipsa unui internet care să-ți răspundă la orice, ar fi bine să ai pe cineva care să poată calcula, pe baza hărții cerești, momentul optim în care să trimiți un semnal de ajutor, direcția în care să-l trimiți, data următoarei eclipse totale de Soare de 15 zile, corecția pe care trebuie s-o aplici la instrumentele de măsurat timpul și așa mai departe. În viitor, rolul lui ar putea fi capital pentru aparatele construite acolo (cum ar fi mașini, bărci etc).

9. Prostituată - femeie.

Până acum membrii echipajului au fost prezentați în perechi bărbat-femeie. Acest lucru este normal, deoarece, după cum ziceam la început, dacă ne preocupă în mod real șansele de supraviețuire ale acestui echipaj, alegând profesii ce vor putea acoperi nevoile lui de bază, atunci trebuie să ținem cont că pe lângă nevoia unui acoperiș deasupra capului, nevoia de hrană, nevoia de siguranță etc, omul are o nevoie stringentă de a face dragoste sau sex. Ignorarea acestei nevoi fundamentale poate fi catastrofală și tocmai de aceea am stabilit până acum perechi de câte un bărbat și o femeie, adică cupluri.

Dar ce te faci în situația în care, să zicem, moare partenera unui bărbat din acest echipaj? Dat fiind numărul mic de coloniști, faptul că vor rămâne singuri până la sfârșitul vieții precum și faptul că masturbarea nu poate acoperi decât parțial lipsa de sex, cred că nu e deplasat să ne imaginăm un scenariu în care respectivul bărbat, după câțiva ani de solitudine, nu mai rezistă și își omoară un rival, pentru a-i lua perechea. Situație ce poate degenera și mai mult. Prin urmare, ultimul membru al echipajului va fi o prostituată tânără, frumoasă, curată, inteligentă și lipsită de orice prejudecăți, agreată în avans de toți ceilalți membri, care să poată rezolva orice necesități sexuale apar pe parcurs.

Ideal am mai avea nevoie de un al zecelea membru, gigolo, dar pentru că regulile ne limitează la nouă persoane iar bărbații pot muri și ei, lăsându-și partenerele singure, toate fetele aprobate în acest program vor fi de la bun început bisexuale. Și pentru că prostituata are la rândul ei nevoie de sex, toți bărbații vor accepta fără discuție orice relații extraconjugale dintre partenera lor și această prostituată. Care, pentru că trebuie să facă și altceva decât sex, va fi o excelentă gospodină, deci se va ocupa totodată de bucătărie.

Per ansamblu, având în vedere că sunt patru bărbați și cinci femei, șansele de populare a planetei vor fi foarte bune, iar având în vedere că sunt patru cupluri plus încă o persoană, cred că populația rezultată va fi mult mai sănătoasă decât cea creată de familia lui Noe sau a lui Adam, care evident nu s-au putut înmulți decât prin incest.

Sarcini comune

În sfârșit, sarcini ca apărarea, diversele munci fizice sau agricole, educația etc vor fi împărțite echilibrat între toți membrii acelei comunități. Toți coloniștii vor avea arme de foc (sau diverse alte arme) la dispoziție. Evident, unii s-ar putea declara împotrivă, dar soluția unui singur soldat nu este deloc o soluție, deoarece el poate abuza de forța de care dispune, nefiind un mare scut într-o situație de luptă cu forțele indigene. Iar membrii echipajului își pot scoate ochii și cu mâinile sau cuțitele, în lipsa armelor. În schimb, armele le vor asigura șanse mai mari împotriva unor agresiuni indigene, pentru că de obicei indigenii sunt ostili, iar cu ocazia asta i-am putea numi pe coloniștii noștri armata colonistă de asigurare a păcii pe acea planetă. Jurnale vor ține, de asemenea, absolut toți, asta fiind una din atribuțiile comune. Astfel crește șansa ca cel puțin unele să se păstreze, sau ca ele să poată fi interpretate mai bine, corelat, atunci când vor ajunge pe Pământ, permițând celor care le citesc să-și formeze o perspectivă de ansamblu mult mai bună asupra situației de acolo.

Am uitat ceva? Probabil pe Adina Voicu, fotograf.

9 comentarii

  1. Da știu că pledezi, ceva, frate, ca să luăm o prostituată cu noi! :)
    Io zic să nu îmbarcăm în navă decât pilotul și 8 prostituate. Pilotul, care e astronaut, știe de toate, e policalificat, antrenat și rezistent fizic și psihic.
    Ziua ară, sapă, construiește, noaptea face sex cu 8 dudui. Peste 9 luni ia o binemeritată pauză de vreo 30 de zile, doamnele fiind ocupate cu născutul și lăuzia. Apoi tot ciclul se reia, pentru încă 9 luni. :)

  2. Ceva similar ți-am spus și eu, tot în glumă: că ne-am ști de-o treabă umplând nava cu programatori și prostituate care să-i înveselească. Mie mi-ai răspuns că nu știu să accept o înfrângere.

    1. Păi la tine venea după o discuție în contradictoriu în care păreai să fi epuizat toate argumentele împotriva prostituatei.

  3. Da’ ai muncit ceva la echipa asta, nu glumă. Nu-i rău deloc, dar uite cum aș rămâne eu pe dinafară pentru că nu-mi place să împart. Și chiar voiam să colonizez o altă planetă. Damn. :D

    1. Poate fi și sex la liber între toți membrii. Dacă vrei să colonizezi, trebuie să te sacrifici și să pui bunăstarea viitoarei polulații de acolo mai presus de bunăstarea și dorințele tale. Prin urmare, sex la liber, pentru că astfel se măresc șansele de procreere și se diminuează șansele unor tensiuni și conflicte între voi. Sau împărțirea partenerului, sau mă rog, orgii și destrbălări amoroase. Deci te așteptăm? :D

Leave a Reply