Pentru că suntem încă la început de an, m-am gândit să fac o (scurtă) listă cu posibilități pe care consider eu că le vom experimenta drept fapte pe parcursul lui 2017. Puteți contribui și voi cu idei, ar fi chiar un exercițiu interesant de făcut pe mai multe bloguri, astfel încât să vedem, dacă nu cât de bine am prezis ceva, măcar la ce aspirăm și cum interpretăm fluxul de informații care ne parvin, mai nou, și pe cale virtuală. Pentru că, și aceasta e prima predicție, influența internetului va continua să crească, în detrimentul influenței presei scrise și a televiziunii. Dar mai există presă scrisă?
Poate deja știți, iar dacă nu aflați acum că RoTLD va introduce, începând cu 2017, o taxă anuală pe domeniile .ro, taxă care, evident, vă va afecta indiferent de unde ați cumpărat domeniul. Datorită acestul lucru, estimez că spre sfârșitul anului se vor elibera o mulțime de domenii cumpărate cu ani în urmă și nefolosite, ținute ocupate de cei care sperau să le revândă la prețuri exorbitante. Unii au cumpărat astfel de domenii cu zecile, iar acum vor trebui să le plătească anual, așa că vor renunța la multe dintre ele.
Tot la sfârșitul anului, în decembrie, este programat primul transplant de cap la un om. Sau ar fi mai potrivit1 să-l numesc transplant de corp? Anatomic vorbind, corpul este mai mare și el primește o parte suplimentară - capul, însă conștiința rezidă la nivelul creierului. Indiferent de identitatea pacientului ieșit din sala de operație, predicțiile mele sunt sumbre. Poate, într-un articol viitor, o să explic și de ce.
Încă din 2013, revista Forbes l-a numit pe Putin cel mai puternic om al planetei. Se pare că știau ei ce știau, de vreme ce, ulterior, Putin a fost acuzat că și-a băgat coada în ieșirea britanicilor din UE (Brexit) și că l-a pus pe Donald Trump președintele SUA, printr-o serie de atacuri cibernetice pe care americanii le-au putut depista dar nu le-au putut preveni sau contracara la timp. Și cine ar putea fi responsabil de recenta victorie PSD + ALDE din alegerile de la noi din țară, sau de inițiativa Coaliției pentru familie de anul trecut, dacă nu tot el? Că despre înscăunarea lui Igor Dodon în fruntea fraților noștri moldoveni nici nu mai are rost să discut, acolo e clar. În sfârșit, nu știu cum a ajuns propaganda rusă până în Canada, dar chiar și Ketherius, aprig susținător al statului modern, de drept și liberal, a început să-și pună întrebări cu privire la esența democrației. Deși nu lucrez la Forbes, prevăd că anul acesta sfera de influență a lui Putin va crește și mai mult.
Spre sfârșitul lui 2017, prin noiembrie, va veni brusc iarna. Fac această predicție pentru că, deși iarna vine de ani de zile cam în aceeași perioadă, îi ia de fiecare dată pe nepregătite atât pe politicienii noștri cât și pe oamenii simpli, care încep să posteze pe Facebook imagini cu ninsorile surprinzătoare din timpul iernii.
Și, ultimul punct pe listă, la 1 ianuarie 2018 blogul acesta va deveni, datorită articolului pe care tocmai l-ați citit, foarte valoros.
- expresia „mai corect” este corectă? [↩]
Să vedem dacă se adeveresc.
Cred că e transplant de corp, capul va determina identitatea transplantatului, nu corpul. Deși cred că e aproape imposibil. Am zis CRED! Să n-aud că iar am o convingere.
de când truismele sunt/ devin previziuni?
Gigi, că ROTLD va taxa domeniile anual, pare o decizie, nu un truism.
Că o echipă de transplant vrea să comită o nebunie e experiment, nu truism.
Că Putin ar putea să câștige teren pe mâna conjuncturii internaționale și a simpatiei lui Donald, e o posibilitate, dar nu e truism.
Caă iarna ninge, e truism. Că ninsorile ne iau prin surprindere, nu mai e truism, e sentință: doarme administrația.
băi, renata.
aia cu rotld-ul ăla nu mă interesează – bănuiesc că este vorba de chestiuni ce țin de virtual. cu toate că, să fim serioși, nu mai este o noutate pentru nimeni că dacă vrei să te hârjonești oriunde în virtual te costă.
treaba cu transplantul nu mai este demult o noutate. ghici ce? ăla făcut pe o maimuță a avut deja loc acum un an. evident că nu se opresc aici. ca și în cazul clonării. au declarat deja că o vor face anul ăsta, deci, este o certitudine. a! că este posibil să nu iasă din prima, este altceva. ce facem atunci? știu! reportăm previziunea pe 2018.
putin și sfera lui de influență?! glumești! pe bune? încă mai crezi că este doar o.. posibilitate? nu mai știu dacă tot p-aci sau aiurea glumeam amar la un moment dat că cel mai bun sfat și ajutor pe care-l mai putem da copiilor noștri este să se apuce să învețe limba rusă.
cât despre iarnă, troiene, indolență and stuff… deja ne-a plictisit truismul ăsta în ultimii douăzeci și ceva de ani.
.
Uite un punct comun: Putin nu e un joc pe calculator și nici un truism.
Dar nu se va întâmpla fiindcă noi îi sărim pe genunchi, ci fiindcă alții ne aruncă lui, ca pe hrană la pești.
asta așa e.
big brother
Renata, ai zis bine că „Putin ar putea să câștige teren pe mâna conjuncturii internaționale”. Ar putea. Ce voiam eu să zic este că ori de câte ori un eveniment iese din tiparele sistemului, sistemul tinde să i-l atribuie lui Putin. Eu nu cred că Putin a fost cauza Brexitului, după cum nu cred că ipoteticele atacuri cibernetice ale rușilor l-au scos pe Trump președinte. Cred, în schimb, că astfel de evenimente, aparent de mișcare spre stânga, în realitate expresii ale faptului că oamenii s-au săturat să mai înghită pe nemestecate tot ce le dă sistemul și să facă jocurile unei mâini de demenți se vor înteți (sau cel puțin vor continua) anul acesta. Și, din nou, lumea i le va atribui lui Putin. Cam asta am vrut să zic acolo. Că, pe acest fond, Putin nu va avea de pierdut, da, adevărat.
G, transplantul este deja anunțat, deci nu-i o previziune. Previziunea e că nu se va sfârși cu bine. Și da, au mai fost încercări, pe animale, dar:
toate animalele au murit după.
Putin e marioneta altora și el, la ei susținătorii unui curent mai inverșunați sunt asasinați daca nu respectă trendul și se pișă contra vântului, ca de exemplu Boris Nemțov și alții. Să fii miliardar și să ai un cuvânt de spus în lume, o faci prin intermediari. De ce să te expui riscului mediatic, să fii știut și pe buzele tuturor când nu trebuie să îți bați capul respectând protocoale și dând comunicate de presã, fiind ironizat în toate comediile, scenete, stand-up comedy și caricaturile din ziar.
Dai doar directive și slugile tale cărora le-ai finanțat campaniile electorale fac ce vrei tu și consilierii tăi. De fapt, consilierii lui sunt oamenii tãi. Ei doar învață discursul, poezia și apar public. Nici nu prea au moace de oameni atât de potenți încât să fie ei capabili să le facă pe toate dacă nu ar fi ajutați de o armată de oameni specializați. Dar toate oalele se sparg în capul lor chiar dacă ideile le vin de la consilieri, ținuta de la stilist, experți în NPL, etc. Eu nici să mă roage frumos nu mi-aș dori așa o viață, cu program strict și gesturi învățate, posturi, discursuri, etc.
Și în tot acest timp când sunt ba colo, ba colo să mai gândească și planuri de strategie de nivel internațional? Și să mai aibe și o amantă fostă campioană sportivă? Și familie?
Cât despre experimente mă irită faptul că unii oameni o fac pe-a Dumnezeu și comit asemenea atricități sub denumirea de experiment. Chinuie animale și acum oameni. Nu că chinuitul nu ar fi existat din cele mai vechi timpuri sub diverse forme.
Mă intrigă faptul că:
– Trupele Nato au fost mutate în Polonia, fix înainte de a fi ales Trump, ca o provocare de război împotriva Rusiei
– SUA a rechemat portavioanele în porturi, pentru prima dată de la al doilea război mondial
– există conflicte care mocnesc din cauza dronelor de spionaj, unele circulă pe un culoar prestabilit in scopuri declarate medical (transportă diverse pt analize, etc), altele chiar și agricol
-Istrael a comandat Franței avioane de luptă peste 200 care deja au fost în mare parte livrate și achitate. Marile puteri au mărit enorm, în ultimii ani, an de an, bugetul alocat armatei, etc
Oops, ce vorbăreață sunt azi
Elena, House of Cards. Sper că l-ai văzut. Dacă da, nu mai trebuie să explic de ce mi-am adus aminte de serialul ăsta, după comentariul tău.
Nu l-am văzut. Mă uit mai mult la documentare și filme inspirate din realitate sau orice film bun recomandat. La seriale mai deloc.
Dar m-ai făcut curioasă să văd cel puțin un trailer.