Fericiți cei care renunță

La Mulți Ani!

Nu pot începe anul 2015 fără să-mi închei socotelile cu 2014. În particular, am aflat prin a doua parte a lunii decembrie o știre care m-a tot zgâriat pe creier, dar fiind perioada sărbătorilor de iarnă, n-am comentat-o. O fac acum. Este vorba despre faptul că Victor Ponta s-a decis să renunțe la titlul de doctor al domniei sale.

Turnul Eiffel

Stimați cititori, vreau să fac și eu un anunț public: m-am decis să renunț la Turnul Eiffel. Definitiv și irevocabil, cum se spune, de azi înainte nu mai doresc acest turn, renunț la toate foloasele pe care el mi le-ar putea aduce și sunt de acord ca numele meu să nu mai fie asociat cu numele lui. Asta pentru că intrăm într-un nou an, în care m-am gândit să devin o persoană spirituală. Nu-i așa că-i frumos să renunți?

O să-mi spuneți, poate, că eu nu dețin Turnul Eiffel. Și că numele lui nici nu a fost vreodată asociat de cineva, decât poate în imaginația lui fantezistă, cu al meu. Și că nu am nici un drept cu privire la construcția în sine. Cu care, de altfel, nu am nici cea mai mică o legătură. Exceptând eventual faptul că i-am preluat imaginea mai sus, fără să pun link spre sursă. Că nu pot, în concluzie, renunța la ceva ce nu am.

Cum să nu pot? Păi Ponta n-a renunțat la titlul de doctor? Worship me!

25 comentarii

  1. Interesanta stirea…noroc ca te-ai decis sa scrii tu acest articol altfel nu as fi stiut…ori am fost eu prea ocupata ori nu a fost destul mediatizata… Referitor la modul in care ai prezentat-o…Sa zicem ca eu iti dau tie maine titlul de cetatean de onoare al orasului meu…te bucuri de el, il pui in CV si dupa realizezi ca nu il meriti ca tu nu ai facut nimic pentru orasul meu sau vreun alt oras…sau ceva in general si renunti la el. Vina mai mare nu e a lui Ponta ci a celor care i-au eliberat lui diploma de doctorat…Sunt mai multi care detin diplome pe care nu le merita…sper sa procedeze toti la fel si sa renunte la ele…astfel vor creste valoarea celor care detin diplome pe merit.

  2. Depinde cum definești titlul de doctor. Dacă îl definești printr-o foaie, gen diplomă, care poate fi obținută și plagiind, atunci da, Ponta era doctor. Dacă îl definești prin întrunirea unor calități care au atras după sine acea diplomă, atunci care-i semnificația renunțării la acest titlu, în cazul lui Ponta? E ușor să renunți la ceva ce nu ai. Corect ar fi însă să recunoști că nu-l ai și gata.

  3. Ce usor e sa critici un altul…fara a avea uneori suficiente informatii chiar despre tot ce criticam. Cu siguranta ca a tratat cu superficialitate lucrarea de doctorat si a preluat informatii de la altii…procedand incorect…dar o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Arunca tu cu piatra in el ca esti mai fara de pacat decat mine…

  4. Asteptam si alte articole despre cei ce au vandut tara si au furat painea atator muncitori ducand spre faliment fabrici si uzine prin contracte paguboase care le bagauin conturi sume uriase…despre oamenii nevoiti sa isi abandoneze familiile si copii care cresc fara parinti intrucat acestia muncesc inafara tarii ca sa le puna o paine (si aia plina se amelioratori) pe masa… Sunt ”furturi” mult mai mari care ar trebui sa ne atraga atentia… Fiecare om are sub pres ceva…cineva ti-a dezvaluit ce ”ascundea” Ponta… A gresit. Da.

  5. Politicienii merită criticați. Că nu aleg politica din motive umanitare. Faptul că a mințit în trecut, în legătură cu un act oficial, vorbește despre ce fel de om este și la ce te poți aștepta să facă într-o funcție de conducere. Iar deciziile lui afectează atât portofelul tău, cât și pe al meu.

    Și nu a recunoscut că a plagiat. Deși a copiat parcă 85 de pagini din 300, cuvânt cu cuvânt, și 3 surse diferite l-au găsit vinovat de plagiat. Una singură a declarat că n-a plagiat, și aia era înființată/patronată de el. Iar ceilalți s-au trezit cu competențe revocate, presiuni politice și chiar amenințări cu închisoarea. Citește pe Wikipedia cazul, ca să vezi că date există, numai să dorești să le cauți.

    Iar acum, după ce a pierdut alegerile, iese la rampă cu chestia asta, de ce? Dacă mă întrebi pe mine, și-a făcut o analiză a eșecului electoral și a decis să-și schimbe imaginea în bine. La fel cum a făcut PSD-ul după insuccesul din 2004, când s-au dat la fund Năstase, Mitrea și restul, și i-au scos la rampă pe Geoană, Ponta, adică ăștia tineri, după care au trâmbițat că partidul s-a reînnoit.

    Să nu fim naivi, Ponta e același. Și de renunțat, a renunțat la ceva ce nu are. Iar asta cu așteptăm alte articole n-are nici un sens. Articolul de față este despre Ponta. Când o să am ceva de comentat la o altă știre, o să scriu pe tema aia. Dar acum am scris despre asta.

  6. Ultimul tau comment e mai valoros in afirmatii decat articolul. :)
    Ai dreptate, un om imoral… fara valori te va vinde in 5 secunde si nu va ezita in fata ”oportunitatilor”…

  7. Păi informațiile se găsesc dacă le cauți, și sunt în mare parte cunoscute, dar dacă tu mi-ai dat impresia că ți-ar lipsi… Articolul exprimă o opinie vizavi de un anumit fapt, nu vrea să joace rolul unui ziar de informare. Nici nu-mi doresc așa ceva, ar ieși un blog de știri, care-i inferior unuia de opinie.

  8. Hai sa critic eu, Elena, ca eu am suficiente informatii. Problema cea mai mare a lui Ponta nu e ca a copiat cuvant cu cuvant cam 85% din lucrarea lui de doctorat. Nu e nici macar ca a cumparat-o, ca prostul, de la cineva care din lene a copiat 85% din lucrarea de doctorat dintr-o carte deja publicata. Problema cea mare a lui Ponta e ca si daca ar fi fost 100 la 100 originala, chestia aia nu merita un doctorat. E o compilatie de informatii pe care le gasesti pe internet, nimic original, nimic care nu se stia dinainte. Pentru asa ceva nu se da un doctorat in nici o tara normala, cum e aia in care am obtinut eu doctoratul. Dar se da intr-o tara ca Romania, in care doctoratul meu nu e recunoscut.

  9. Doru Cojoc, daca nu ti-au recunoscut doctoratul inseamna ca si-au dat seama esti supracalificat pentru Romania :)
    In aceasta mica tara aproape nimeni nu isi mai face treaba bine si cu simt de raspundere pe ideea ca oricum muncesc prea mult pentru cat sunt platiti…inafara tarii ar fi mult mai bine platiti…mita nu e nimic altceva decat o ajustare a venitului mai aproape de valoarea lor. Mentalitate de roman. :)
    E un lant al slabiciunilor…

  10. Cum, ma, sa renunti la efelu’ ala? pai daca-l vindeai la fier vechi iti dai seama ca te pricopseai? si aveai tot dreptul sa-l vinzi, ca e otel romanesc, de la Resita parca.
    Dar fiindca puterea exemplului e mare uite, renunt si eu la ceva, sa zicem la IQ-ul meu de 235, pe care pot sa afirm ca-l posed pe persoana fizica. Ups! stai ca ala nu-i iQ, e inaltimea plus greutatea, am gresit formula…lasa, ca gasesc eu ceva la care sa renunt. :)

  11. ee, te faci ca parca ma stii de undeva…ma stii de pe vremea artistei esuate, cind nu mai putea nimeni s-o pupe-n fund din cauza ta…apropo, ce-o mai face obraznicatura, tot cu vocea aia de chinez gripat umbla?
    ps. vezi ca s-a mai incurcat una cu turnu’ efel si-acu l-a parasit pentru o macara.

  12. Sau cum s’ar mai putea spune: să nu te consideri ceva sigur; aşadar, i s’ar potrivi, dacă astfel s-a considerat, doctor în (ceva). Că nu ştiu în ce şi-a dat doctoratul.

  13. Hai ca intre timp trebuie sa spui ceva si de gasca portocalie, aia care a parjolit tot in calea ei in perioada 2009 – 2012….. sau de aia n-ai auzit inca ? Pe acolo cica nu si-au plagiat lucrarile (nici macar Eba, iti dai seama cat de inteligenta e ? cum o stim, de fapt… ), dar vei gasi cu siguranta niste hotzii fara precedent, sub bagheta inegalabilului Ali Baba zis si basescu traian.
    Ce vroiam sa spun e de fapt asta : baieti, mai schimbati placa, e veche si scartaie rau iar realitatea prezenta bate orice imaginatie…. a voastra, ca noi stiam de ani de zile despre mizeriile puturoase din spatele perdelelor de fum gen “plagiatul”. Asa ca nu mai asteptati ordinul pe unitate si incercati sa scapati care cum puteti, poate nu baga nimeni de seama maine-poimaine propaganda constanta facuta (si) pe blogurile voastre obscure, dar manipulatoare (de creiere credule doar) .
    Sanatate si bafta, o sa aveti nevoie ;)

  14. Bun venit pe blog.

    Dacă o să-l citești cu atenție, o să vezi că politica ocupă un loc destul de mic în lista intereselor mele. Eu nu sunt fan al unei grupări sau a alteia, în sensul în care un microbist este fan al Stelei sau al Rapidului. Așa că pot scrie relaxat despre orice politician. Dar scriu despre cei care-mi atrag atenția în mod special. Hoția e una, și nu mă îndoiesc că Băsescu are de răspuns pentru multe lucruri făcute cât timp a fost președinte, în timp ce penibilitatea e alta. Iar până acum, scuză-mă, dar Ponta a fost campion la capitolul ăsta. Cel puțin așa l-am văzut eu.

    Ești liber, desigur, să nu fii de acord. După cum ești liber să-ți deschizi un blog și să-ți exprimi pe el punctul tău de vedere. După care să fii acuzat de fanii grupării pe care o critici că ești înregimentat și manipulator. ;)

  15. lotuse, lasa-l pe prostu’ ala de mai sus cu politica lui si hai sa ne concentram pe versurile lorenei lupu…artista esuata mai…il lauda pe Komartin, dar ea nu intelege, saraca, nimic din poezia aluia..pe bune, intra si citeste ce bazaconii insira..

  16. Care poezie, cea de azi? Se termină cam din topor, dar nu-i rea deloc. Și n-are legătură cu Komartin. Pe care l-a lăudat în articolul trecut că-i frumos și știe recita. Nu că scrie într-un mare fel. În fine, eu nu l-am citit, nici văzut.

  17. nu-i rea? pe o scara de la unu la zece nu merita mai mult de 1…si asta doar pentru ca foloseste cuvinte consacrate in alte poezii…hahahahahaha!!!
    Komartin?..a scris bine..pina acum..de la un timp, insa, se complace in acea comoditate a dicteului automat pe care ti-l permite somnul rigorii..vorbesc despre rigoarea artistica, lotuse, si nu despre tirzii aglutinari PMSiste, gen “embrionul bunavointei” avortind precaute buzdugane(topoare, zicea?)..hahahahahahaha!!!!

Leave a Reply