O experiență macabră

În seara asta am trăit o experiență extrem de bizară. Ieșisem de la vot și fusesem în vizită la un prieten care locuia la marginea orașului, iar acum mă întorceam acasă. Pe jos, că orășelul meu de provincie este mic. Trecând de cimitir, am auzit în spatele meu un foșnet. M-am întors și - spre completa mea stupefacție - am văzut siluetele câtorva zeci de oameni, bărbați și femei, care ieșeau din cimitir și veneau încet în direcția mea. După cum puteți lesne bănui, în momentul ăla am înlemnit.

cimitir

Respectivii inși, totuși, nu păreau să mă fi văzut, continuându-și netulburați mersul, în tăcere. M-am uitat mai bine la ei. Din cauza întunericului, nu reușeam să le deslușesc chipurile. M-am tras la marginea șoselei, lipindu-mă de peretele unei case. Grupul de oameni a ajuns în dreptul meu și m-a depășit. La un moment dat, unul dintre ei s-a întors și a privit țintă în direcția mea. Am simțit că-mi îngheață sângele în vine. Dar individul în cauză probabil nu m-a observat, că și-a văzut de drum.

Am lăsat ceva distanță între mine și ei, după care am început să-i urmăresc. Spre surprinderea mea, au intrat în oraș. Păreau pașnici; exceptând faptul că mergeau ca teleghidați, ai fi zis că nu e nimic în neregulă cu ei. Când m-am văzut și eu pe o stradă luminată, am decis să-i las în plata Domnului și m-am îndreptat spre casă. Am mai apucat să-i văd cu coada ochiului intrând într-o secție de votare.

6 comentarii

  1. Votul cadavrelor vii; într-o asemenea zi, până şi morţii din morminte se scoală, şi-acu’, pentru că a ieşit Johannis, poate că se vor muta cu totul aici, pe lumea asta, aşa cum şi cei plecaţi peste mări şi ţări sunt convinşi că se vor putea întoarce acasă, într-o ţară care va fi ” ca afară”, vorba băiatului ăluia din Vunk. În alte timpuri, poate, că va mai trece mult până când.

  2. Eu, evident, criticam practica PSD-ului de-a aduce decedații la vot, asta pe lângă autocare și alte metode de fraudare a alegerilor. :P

  3. Tz, tz, tz! Trebuia sa pui repede mana pe telefon si sa raportezi posibila frauda electorala de cum i-ai vazut sculati in cimitir, ca doar puteai presupune ca in an electoral orice mort trezit din somn va vrea sa si voteze.
    …Dar oare legea stipuleaza clar ca mortii isi pierd dreptul la vot? Ar trebui sa verifice cineva.

Leave a Reply