Ce sau cine este Ponta?

Vă mărturisesc că mai devreme m-am distrat copios. De ce? Am avut curiozitatea de a tasta pe Google „Ponta este ”. Iar cel mai mare motor de căutare din lume mi-a oferit următoarele sugestii:

Cine este Ponta?

Hmm. Evreu nu știu dacă e. Am auzit de o statistică conform căreia un mare procent dintre cei care se plimbă prin instituțiile oficiale de vârf ar fi,  dar nu am date concrete în acest sens și nici nu-i cunosc obârșia. Albanez? Primul zâmbet. Aromân iar nu cred că e, altfel ne-ar fi spus Izabela. Italian? Sigur, toți suntem urmași ai lui Decebal și Traian, și deci ai vulpii din legenda întemeierii Romei. Probabil pe baza acestui lucru vine și sugestia următoare, cu gladiatorul. Pe post de Guy Pearce iar nu-l văd, deși ambii poartă ochelari: actorul pare mai bărbătos așa. Pe urmă, să fim serioși: nu toți prim-miniștrii dați de PSD pot fi bănuiți de dulcegării. Idol? Eventual pentru electoratul lui. Iar la partea cu asasinul, informațiile despre moartea subită a lui Cristian Panait nu par să se fi confirmat.

Dar frate, o amibă? La asta am râs. Nu știu cum de a prins așa de bine aluzia lui Pleșu, dar e genială. Și-n plus, sigură: amiba, neavând creier, nici nu te poate trage la socoteală pentru insulte și jigniri. Mișto.

Deci cin' să fie, cin' să fie? A, gata, știu: viitorul președinte al României! Atâta că băsistul de Google a greșit sondajul. Sau poate pur și simplu oamenii care folosesc internetul au convingeri bizare. E periculos să ai acces la informație, să mai citești o știre, să poți verifica niște imagini de stoc. Poate chiar îți vine ideea să mergi la vot.

Leave a Reply