Înainte de a trece la tema propriu-zisă a articolului de față, țin să vă informez că am schimbat tema blogului pe care aveți onoarea să-l citiți, ocazie cu care vă rog să-mi confirmați dacă vă merge butonul de like. Și acum să trecem la tema propriu-zisă a articolului de față.
O cunoștință virtuală care compune poezii și proze abstracte, abisale zice ea, a aflat de pe net că pentru a avea cititori, este necesar să postezi texte discutabile. Cum pe blogul ei n-a vrut să-și modifice Constituția, și-a mai deschis unul, intitulat sugestiv Blog Discutabil. Unde adică scrie ad-literam, what you see is what you get, fără hiperbole, metafore și filmări din unghiuri dificile pentru cititor.
Ceea ce însă nu a mai precizat sursa ei de informare, și asta cu siguranță că numai și numai pentru a o face cât mai discutabilă, este că pe lângă caracterul lor discutabil, articolele mai trebuie să întrunească două defecte calități ca să fie citite și comentate masiv: să fie scurte și dese. Da dragii mei, aceasta este rețeta completă a succesului în blogosferă: articole scurte, dese și discutabile. Evident, despre orice, oricum.
Scurte, pentru că nu vrem să forțăm auditoriul să se focalizeze mai mult de două minute pe același subiect. Asta ca să nu-l pierdem. Dese, pentru că mentalul consumatorului de text se plictisește repede: el are permanent nevoie de articole cu eticheta nou. Și discutabile, ca să le poată critica, dându-i senzația că știe el mai bine ca autorul. Sau ca restul comentatorilor. Sau în orice caz, că știe el mai bine, ca principiu.
Așa că dragă Dana, discutabile dar scurte! Pentru că ce ai făcut tu acolo, nu știu cum să-ți spun, dar mă tem că riști să-ți iasă iarăși un blog de calitate. Mnoa.
Mnoa, deci iar am creat lacul într-o lume în care se preferă balt? A naibii obişnuinţă ! Mulţumesc pentru articol şi feedback ! Relativ la sursă n-am citat-o pentru că era o discuţie relativ “privată” şi omul a recunoscut că a utilizat termenul în chestiune puţin cam … deformat.
Nu are importanță, este adevărat că articolele discutabile generează reacții, un truc binecunoscut de să le zic așa a-listeri. Legat de blog, ăsta a fost cel mai inspirat nume (și adresă) pe care le-ai găsit?
merge butonu!
ca de obicei, un răspuns scurt şi la obiect.
din păcate, nu e deloc discutabil: butonul chiar merge!
Da, in general deciziile le iau repede ca sa nu ma mai razgandesc.Titlul e voit, adresa free.
Adresa urmează în mod firesc numele și poate fi fără probleme pe domeniu gratuit. Dar numele nu mi se pare cel mai potrivit și am avut într-adevăr senzația că nu te-ai gândit prea mult când l-ai ales. Poate mai târziu vei fi vrut să-i dai un alt titlu, și ar fi fost mai ușor acum, când ești la început. Dar dacă îți place chestia cu discutabilul, e ok. Sugestii alternative: Dialect [e / ica / icus / etc ].
Bun articol. Asta mi-a transmit si mie prin cap cand am citit blogul Danielei: nu reuseste nici picata cu ceara sa scrie prost sau comercial. Stiam ca nu sunt eu subiectiva, doar ca imi e draga. Si butonul merge brici!
Merge butonasul. Cat despre reteta succesului, sa ma pici cu ceara, dar tot nu o pot urma. Mai ales ca nu ma intereseaza super audienta.
Deci clar, am greșit cu articolul ăsta, că toată lumea mi-l aprobă.