Bancul de vineri

Stăteau într-o zi de vorbă pe Facebook un indian, un mahomedan și un blogger despre cum au devenit ei credincioși.

zeitate

Începu indianul:

- Mergeam pe un traseu montan izolat, foarte puțin umblat, când mi s-a stricat mașina. Neavând cum să ies din munți pe jos și apropiindu-se noaptea, am început să tremur la gândul fiarelor sălbatice și să mă rog cu lacrimi în ochi lui Shiva să mă ajute. După nici 5 minute, am auzit o mașină în spatele meu. De atunci am început să practic Yoga cu toată convingerea.

Mahomedanul spuse și el:

- Anul trecut am fost până la sora mea din State cu avionul. La un moment dat, a venit o furtună și un fulger a lovit unul din motoarele avionului, care a început să se prăbușească. Nu eram un om religios de fel, dar când mi-am văzut sfârșitul cu ochii, m-am rugat cu toată ființa la Allah să mă scape, și cu câteva secunde înainte să atingem solul, avionul și-a revenit... De atunci merg în fiecare an în pelerinaj la Mecca.

Veni și rândul bloggerului:

- Era într-o zi de miercuri, când toată lumea știe că eu nu postez decât imagini, și cineva mi-a oferit 2 euro pentru un advertorial de minim 300 de cuvinte. Nevrând să pierd această minunată oportunitate, m-am rugat la Dumnezeu cu toată tăria să găsească o soluție, și dintr-o dată, pe o rază de 10 metri în jurul blogului meu s-a făcut vineri! De atunci dau block cu consecvență ateilor de pe Facebook.

7 comentarii

 1. Vinerea tu te ţii de bancuri? Din ăsta de’l ziseşi, mare lucru n’am priceput, însă îţi promit că mai ostenesc un pic asupra înţelesului.
  Glumesc, bre.

 2. Camelia:

  Nu-i eteric. E mai grosier așa. Că n-ai cum face bancuri rafinate despre bani și advertoriale. :)

  adelinailiescu:

  Păi foarte rău că nu ți-ai făcut. Ai pierdut o grămadă de chestii. Nu știu dacă utile, da’ cu siguranță o grămadă! :)

  scorchfield:

  Fiecare are dreptul să se înșele… :)

Leave a Reply