Uneori sunt întrebat diverse lucruri cu caracter tehnic, ca de exemplu cum să extragi muzica dintr-un clip de pe YouTube. Poate despre asta o să vorbim altă dată. Azi o să vă explic cum puteți căuta diverse imagini pe net.
Procedura este foarte simplă. La început se intră pe Google Images. Pentru că da, Google pune la dispoziția internauților și un motor de căutare pentru imagini.
În dreapta casetei de introducere a unui text veți vedea un buton care seamănă cu un aparat foto, încercuit cu roșu de mine în imaginea de mai sus. Dați click pe el. Se va deschide o mică fereastră în care veți putea încărca o imagine, fie de pe calculatorul propriu, fie scriindu-i adresa URL la care ea rezidă. Apoi, dați click pe butonul de căutare și asta e. Veți obține o serie de imagini care arată identic sau asemănător, dacă Google știe de ele.
Metoda este foarte utilă în cazul în care sunteți bloger și doriți să creditați sursa reală a unei imagini pe care o folosiți într-un articol, în cazul în care sunteți fotograf și vreți să vedeți dacă cineva v-a furat o imagine, în cazul în care sunteți utilizator al unui site de matrimoniale și vreți să aflați dacă persoana cu care corespondați este într-adevăr cea din imaginile pe care vi le trimite sau în cazul în care sunteți alegător și vreți să vedeți dacă campania lansată de PSD sub sloganul Mândri că suntem români folosește poze din Polonia și Belarus.
Adică vă rog să mă scuzați, metoda este utilă doar în primele trei cazuri. În ultimul caz, cei de la PSD au declarat ulterior, printr-o mulțime de voci, incluzându-le pe ale lui Victor Ponta, Dan Sultănescu și Sârbu Daciana, că nicidecum nu poate pentru ca să fie adevărat, ci totul este o minciună sfruntată, menită să ne facă orbi în fața Vieții Satului și a lanurilor de rapiță românești, pozate pe teritoriul scumpei noastre partii, chiar dacă ele apar încă de demult pe un site american ce vinde fotografii de stoc, iar unul din autorii lor a confirmat că sunt realizate pe alte plaiuri, non-mioritice.
În orice caz, măcar pentru restul situațiilor, vouă sper să vă fie de folos.
Si ce de bani merg pe “imaginile de campanie”. Ce vrei si tu? Copy paste e brand la noi.
Ma gandesc sa deschid un magazin de genu da inca nu stiu ce-as putea vinde in el.
Nu se zicea că româna e a doua limbă vorbită la Microsoft? Asta apropo de copy/paste…
Tare!!! Deci Romania cea bogata e tocmai in Polonia.
Nu stiam ca poti verifica pozele direct de pe google images, multumesc. Eu stiam de un site http://tineye.com/
Eu în schimb nu știam de site-ul ăla. Mersi de link.