Cer parțial noros

Mi-am început ziua povestind cu persoanele iubite. După ce m-am deconectat de pe mail, pagina principală Yahoo - pentru că trebuie să vă spun că eu sunt fan Yahoo - mi-a arătat în zonă cer parțial noros și temperatură relativ scăzută. Asta era dimineață.

M-am apucat de lucru, dar am lăsat pagina cu Yahoo deschisă, pentru că browserul suportă multe taburi. Din când în când mai aruncam un ochi, și apoi treceam din nou la site-ul de pe urma căruia îmi câștig pâinea zilnică. Apropo de pâine, astăzi n-aveau din grâu integral, cum îmi place mie, așa că am comandat una din multicereale, livrată tot prin curier, la prânz.

Pe la orele 13 am constatat că situația din localitatea mea se schimbase. Mai exact, din parțial noros, cerul devenise complet negru iar afară se pornise o furtună în toată regula, cu fulgere și tunete. Am imortalizat situația în imaginea de mai jos:

meteo

M-am deplasat în celelalte camere și pe balcon, unde am verificat dacă termopanele sunt bine închise, după care am revenit în camera mea și mi-am continuat serviciul, îmbucând în continuare din pâinea multicereală unsă în iaurt. Avea un gust oarecum straniu, pentru că nu eram obișnuit cu ea.

Problema a apărut undeva pe la orele 15. Din ce am înțeles ulterior de la niște amici care lucrează în IT, un fulger a lovit unul din mainframe-urile Yahoo de la noi din țară, scoțându-l din funcțiune. Se pare deci că furtuna izbucnise în mai multe puncte din țară. Nu știu să vă dau prea multe detalii decât că Yahoo nu mai putea detecta acum ce adresă era asociată IP-ului meu, sau ceva de genul, iar caseta meteo era acum albă.

Practic, eram în ceață: nu mai știam dacă afară e cald sau rece, dacă a ieșit soarele sau dacă încă plouă, ori furtuna s-a întețit. Dacă să deschid geamurile pentru a-mi aerisi locuința sau dacă să mă baricadez și mai bine. Mai mult, site-ul de unde îmi comandam mâncare nu mai afișa nimic la adresa destinatarului, așa că nici măcar hrana nu mi-o mai puteam procura. M-am panicat. Pentru prima dată în viața mea m-am simțit singur, neajutorat.

Până la urmă s-a rezolvat. De fapt, ca să fiu sincer, s-a rezolvat în mai puțin de o jumătate de oră. Dar cine-mi garantează că situația nu se va repeta? Poate o să trec pe Google. Am înțeles că ei au o infrastructură mai bună.

3 comentarii

  1. Eu nu inteleg de ce te mai chinui, oricum erai in casa :D .. nu e ca si cum ai lasa geamurile deschise si trebuie sa te intorci din cealalta parte a orasului pentru a le inchide :D … pofta mare la multicereale! :)))))

  2. Poate acum. Dar îți imaginezi tu momentul ăla din viitor când nu vom mai ieși aproape deloc din casă, nici măcar pentru a ne cumpăra mâncare, și vom trăi viața prin imaginile pe care ni le servește Google, Yahoo sau cine o mai fi pe vremea aia? :)

Leave a Reply