Longevitate post-mortem

Am auzit chestia asta de la un prieten, acum câțiva ani buni. Recent, am auzit-o și din alte părți. Despre ce e vorba? Inițial, niște cercetători germani (dar acum și alții) au ajuns la concluzia că cadavrul unui om modern se descompune mult mai lent decât... se descompuneau leșurile oamenilor din trecut. Ceea ce-i un fapt perfect observabil și constatabil pe cale de măsurători, deci nu vorbim de povești aici, plus că am precizat că auzit informația din mai multe surse, da? Deci da.

cadavru în morgă

Care să fie explicația? Ei bine, ea constă în faptul că... oamenii mănâncă. Ceea ce nu-i o noutate, omul mănâncă de când a apărut el pe lume, cu excepția ultimilor ani, când femeile au început să se înfometeze în mod conștient și voluntar, din ceva motive numai de ele știute, dar asta nu se pune că oricum și ele mănâncă, chiar dacă mai puțin. Problema e că ce mănâncă oamenii? Păi omul din antichitate mânca fructe, legume, carne proaspătă din vânat și ce mai mânca el atunci, în timp ce omul moden mănâncă chipsuri, șaorme, semipreparate și ce mai mănâncă el acum. Adică mâncăruri moderne, care - v-ați prins - sunt pline de E-uri. Iar dacă nu v-ați prins și aveți cumva impresia că E vine de la internet, nu-i nimic, că se prind ele de voi, oricum. După care vă conservă corpul mai bine, ajutându-vă să treceți cu brio proba timpului pentru mai mult timp.

Ceea ce-i, într-un fel, un paradox. Că E-urile din alimentație te ajută să trăiești mai mult. Atâta că prima dată te omoară.

15 comentarii

 1. Ce cititori crezi tu că ai, maestre Lotus? De-ăia care cred că E vine de la internet? Io eram convinsă că-i din varză! Pfuaiaiai, și lumea mea nu va mai fi niciodată la fel! :P

 2. Cuvânta: Imnul ăsta e tot mai auzit azi.

  irealia Pe de-o parte, nu ai idee ce oameni intră pe bloguri. Am scris o poveste fictivă despre cazanul meu din baie și după aia a început să intre lume din Google căutând chestii de genul „de ce să faci baie” sau „cum se face baie corect”. Tot am zis că odată voi scrie ghidul absolut al îmbăierii. :)

  Pe de alta, a te prinde ce-s E-urile înseamnă a nu mai consuma tâmpenii. ;)

  În sfârșit, era vorba de cititori reali… :lol:

 3. Am auzit și eu povestea asta, cândva, la o emisiune TV. Deci nu numai lumea celor vii va fi suprapopulată. Doamne, ce gânduri pot să am! :)

 4. Hmm, păi cred că dacă e să le comparăm, lumea „de dincolo” ne iese mult mai mare. Că numărul de oameni vii s-a păstrat relativ constant de-a lungul timpului, dar numărul de morți a tot crescut. Sigur, putem să ne gândim și la reîncarnare.

  Sau… ai citit The Egg? :)

 5. Mi-e teamă să nu ajungem să reciclăm conţinutul stomacului de cadavru… dacă mâncarea nu se descompune, de ce nu?
  Pe lângă asta, mă mai deranjează ceva: dacă morţii nu mai stau în pământ (unde-i normal să se descompună), ci în cavouri (cripte de beton) cum naiba să mai putrezească?
  So… nimic nu mă mai miră.

 6. Si uite asa ne vom umple de “moaste” si relicve de sfinti neputreziti! In afara de conservantii din alimentatie mai avem si prostul obicei de a injecta masiv cadavrul cu formol, sa nu-i iasa viermusoru’ pe nas tocmai cand i se canta “vesnica pomenire”. Moare viermusoru, nu se descompune omusoru! :)

 7. După ce citii postul cu Adelina la 98 de ani, aflai (nu că n-aş şti) că după moarte “trăim” mai mult. No, ce înţelegem, dragi copii? :D Că fiecare îşi doreşte longevitatea fie aci, fie dincolo. Şi că depinde de noi unde? Aha… :)

 8. adelinailiescu: Păi e bun. Ne asigurăm că toți care participă plâng. O înmormâncare reușită, adică. :D

  opicaturaingolf: Eu nu ți le-am citit, așa că bagă mare. :)

  Antonela: Interpretările rămân pe seama cititorilor. :)

Leave a Reply