Viața în Paradis

Citeam mai devreme la Dana Lalici o descriere oarecum idilică a paradisului. În realitate...

Adam si Eva- Adame! Scoală-te, că am creat pentru tine Femeia!
- Ce-i aia, Doamne, femeie?
Și Dumnezeu i-a explicat ce-i femeia.
- Ia-o pe marginea râului din stânga ta, și nu te opri până nu-ți voi zice Eu.
- Ce-i acela, Doamne, râu?
Și Dumnezeu i-a explicat lui Adam ce-i râul. A mers Adam pe marginea lui până a ajuns la poalele unui deal. După care a auzit:
- Urcă acum dealul din fața ta!
- Ce-i aia, Doamne, deal?
Și Dumnezeu i-a explicat lui Adam ce-i dealul, și Adam a început să-l urce, până când a auzit din nou:
- Caută acum o peșteră în apropierea ta.
- Ce-i aceea, Doamne, peșteră?
Și Dumnezeu i-a explicat ce-i peștera. Găsind-o, a auzit din nou:
- În acea peșteră se află Femeia. Intră în ea și iubește-o!
- Ce-i aia, Doamne, iubire?
Și Dumnezeu i-a explicat cum se face. Așa că a intrat Adam în peșteră. Dar după două minute a ieșit din nou:
- Ce-i aia, Doamne, migrenă?

Există o mulțime de mere în paradis. Și tot atâtea cotoare pe care le aruncăm zilnic.

sursă foto: kyoSaeba

26 comentarii

 1. Dana Lalici: Păi migrenă, temă nouă pentru blog, concurs, fiecare cu motivele ei… :))

  Sonia: :)

  Chiar așa! Mărul e piesa centrală a multor mituri. Nu puteau alege și ei altceva? Oricum, lui Adam i-a rămas în gât. Eva n-a avut problema asta. De unde deduc că femeile n-au conștiința păcatului și nici nu-și pun întrebări. Adam era cel cu ce-i ăla, ce-i aia. :)

 2. Eu mă refeream la altceva. Adam și Eva, cel mai probabil, nu au mușcat din niciun măr. Atunci nu creșteau mere în orient. :) Cu toate astea acest fruct este reprezentarea preferată (în artă și în mentalitatea noastră) a păcatului. Poate pentru că poate fi frumos pe deasupra și găunos în inima lui?

 3. Dana Lalici:

  Femeile sunt păcatul. :)

  Sonia:

  Și probabil nici șerpi nu erau pe-acolo. Și poate cei doi nici nu erau singuri. Altfel, cum a apărut omenirea, prin incest? :) Sigur că totul are valențe de simbol.

 4. O legendă evreiască spune că Eva a fost a doua soție a lui Adam. Creată după plecarea lui Lilith. Discuția ar fi lungă, iar eu, recunosc, nu sunt foarte documentată. Cert este că, tu și Dana, mi-ați făcut poftă să scriu despre mere și păcate. :)

 5. Daca Eva ar fi fost mai gospodina facea naibii un compot din mere si se schimba soarta omenirii!
  Buna povestirea ta si releva doua lucruri:1) ca Eva e creata dintr-o coasta de-a lui Adam, deci Adam are acum piese lipsa si 2) ca Eva era din start mult mai inteligenta, ea stia si ce-i migrena pe cand lui Adam trebuia sa i se explice ce-i ala un rau sau un deal! Sa speram ca fiii lor au mostenit-o pe mama! :)

 6. Inteligența se moștenește de la mamă, știu io precis, deci nu-i de mirare că Eva știa totul și n-avea nevoie să-i explice cineva cum stau lucrurile. Cum nu are nici acum, de fapt, EA le știe pe toate și Adam ar face bine să repete faza din Eden zi de zi (aia cu executatul sarcinii primite de la Eva fără să crâcnească). Am zis!

 7. Dar Eva de la cine-a moștenit inteligența? :) Știi că în India există conceptul de „Mamă Divină”? Altfel, în majoritatea religiilor Dumnezeu este de sex masculin și nu are o contraparte feminină. Ceea ce-i un lucru interesant.

 8. Eva a luat-o de la mama ei, Sophia (Înțelepciunea, găsești în proverbe despre ea). Și Carl Jung amintește despre ea, dar nu-mi aduc aminte acum exact în ce carte. Parcă în “Arhetipurile și inconștientul colectiv”.

 9. Pingback: Eva are mere?
 10. Long time no see, buddy!
  Dă-mi voie să parafrazez un foarte vechi banc, aşa, ca să fiu măcar pe departe on-topic:
  – Ştii bancu’ cu Adam şi Eva?
  – Nu.
  A damblagit lumea. E valabil şi pentru mine.

  De fapt, am observat că foloseşti plugin-ul cu muţunachi iahu şi voiam să te întreb dacă ai reparat bug-ul care face ca orice paranteză închisă chiar înconjurată de spaţii sau alte caractere non-smiley să creeze un wink. M-am uitat eu un pic pe acolo dar cum nu cunosc PHP, nu mi-a ieşit. Am completat în schimb colecţia cu seria adăugată în Y11. Mă poţi contacta pe mail, la nevoie. Mulţumesc!

 11. Sunt multe pluginuri de tipul ăsta, așa că nu știu exact la care o fi eroarea respectivă. Eu n-am observat probleme la mine. Dar e drept că nici nu prea utilizez parantezele. Dacă vreau să scriu ceva în paranteză, o fac notă de subsol (vezi în articolele precedente). Pentru aia folosesc alt plugin.

  Mersi de ofertă. :)

  1. Mulţam fain, o să mă uit prin cod, să văd de mai trebuie aranjat ceva. Mai era şi Smilies Themer + Smilies Themer Toolbar, dar acolo mai greu cu modificările. OK, gata cu off-topicul. :”>

Leave a Reply