Bancuri cu Adam și Eva

Dacă tot am dat-o pe bancuri biblice ieri, m-am gândit să mai postez câteva bancuri cu Adam și Eva. Sau bancuri cu Eva și Adam, ca să nu se supere fetele.

:)

Într-o zi, Eva s-a adresat divinității:
- Doamne! Ai creat această lume vastă și m-ai pus regină peste ea. Este minunat și nu vreau să par nerecunoscătoare, dar uneori mă simt singură...
Atunci Dumnezeu i-a răspuns:
- Voi crea pentru tine Bărbatul. El va fi o ființă arogantă, cu simțul competiției, ambițioasă, având senzația că lui i se cuvine totul. Aceste lucruri sunt necesare, deoarece el își va pune abilitățile în slujba ta, muncind pentru a te întreține și a te face fericită. Va considera că el este șeful dar va fi subjugat de cel mai mic zâmbet al tău. Îl voi mai dota cu un corp atletic, cu o minte de afacerist și cu dorința de a face permanent dragoste cu tine.
- Doamne, sună minunat! a spus Eva încântată.
- Există totuși un chițibuș. Va trebui să-l lăsăm cu impresia că el este piesa principală a creației. Faptul că în realitate lucrurile stau invers va rămâne micul nostru secret. Așa, ca-ntre femei...

:)

După ce Adam se plânge la Dumnezeu că e singur, acesta o creează pe Eva. A doua zi, Adam i se confesează tatălui ceresc:
- Doamne, ființa pe care ai creat-o pentru mine are un corp superb...
- Asta am făcut-o pentru ca să o iubești!
- Și este atât de fierbinte în pat...
- Asta am făcut-o tot pentru ca să o iubești!
- Și are un suflet așa de frumos, și niște ochi în care parcă te pierzi...
- Asta am făcut-o ca să o iubești!
- De asemenea, face mâncăruri delicioase!
- Asta am făcut-o pentru ca să o iubești!
- Dar Doamne, de ce nu i-ai dat și puțin mai multă minte?
- Asta am făcut-o pentru ca și ea să te iubească, prostule!

:)

Într-o zi, Adam i se confesează lui Dumnezeu:
- Doamne, mă simt singur în tot Paradisul ăsta!
- Bine, i-a răspuns Dumnezeu. Voi crea pentru tine o parte feminină, pe care să o iubești și care să te facă fericit. Ea va fi o ființă bună, ascultătoare, modestă, lipsită de invidie și de ură, sinceră, fermecătoare, permanent dispusă să facă amor cu tine, aprobatoare în tot ce-i vei spune, pe deplin iertătoare cu orice i-ai greși, fidelă până la cer, plină de gânduri pure și tăcută în cea mai mare parte a timpului. Dar toate acestea vor avea un preț.
- Ce mă va costa? a întrebat Adam.
- Va trebui să sacrifici o mână și un picior.
După un moment de gândire, Adam a întrebat cu o voce timidă:
- Și dacă ar fi să sacrific doar o coastă?

12 comentarii

 1. De fapt, nu m-am întors încă, pentru că nu am încă starea de spirit pentru a scrie lucruri profunde.

  Apropos de scris, blogul tău este pe wordpress ? Nu eram sigură, pentru că are un format aparte, care nu seamănă întrutotul cu wordpressul.
  Spun asta pentru că eu cunosc destul de bine wordpressul, și chiar mă refugiez acolo, atunci când vreau să scriu tot felul de lucruri, care nu sunt neapărat foarte profunde, sau sunt legate de viața de toate zilele:

  http://childagain.wordpress.com

 2. Scuze, nu știu cum s-a făcut, de am postat cu celălalt cont ! Nu intenționam să apar așa când abia ce am explicat ce și cum. :)

 3. E pe wordpress, dar nu pe wordpress.com, ci pe domeniul lui. Adică are la bază aceeași tehnologie ca cea de pe wordpress.com dar nu are limitările de acolo.

  Adresa de mail cu care comentezi e validă? îți pot scrie pe ea?

Leave a Reply