Ce este SuperBlog?

Pentru cei care nu știu, astăzi începe SuperBlog (sau Super-Blog) 2013, ediția de toamnă, o competiție la care s-au înscris până în acest moment 269 de blogeri. Așteptați-vă ca timp de două luni, deci până la 1 decembrie, să citiți prin blogosferă articole despre Toyota, Farmec, MarketOnline, LuxuryGifts, COTY, Delaco, AQUA Carpatica, MediaDOT, Editura Nemira, Reeija, StampileOnline și Vila Alpin*** Straja, care sunt sponsorii acestei ediții. Dar ce este totuși Superblog și cu ce se mănâncă el?1

Preambul: Privită din cel mai înalt punct de vedere, informația este purtătoare de cunoaștere și sens, adică de logos. O aplicație a ei poate fi văzută în relația mentor-discipol (sau în educație). O alta în literatură, unde informația transmisă are drept efect elevarea conștiinței receptorului. Coborând pe axa sacru-profan, transmiterea de informații a ajuns să fie folosită în diverse alte scopuri, mai mult sau mai puțin superficiale. În plus, modalitățile de transmitere a ei au devenit cu timpul tot mai accesibile și mai eficiente. Nu-i de mirare deci că într-o lume bazată pe acumularea și consumul de bunuri materiale (cum este cea în care trăim), informațiile au ajuns să fie utilizate în scopuri de marketing iar principalele canale media au fost acaparate de cei care au interese comerciale. Internetul este și el un canal media.

concurs de scris pe blog

Superblog este un fel de joc-concurs la care poate participa oricine are blog. Timp de două luni se vor propune în total circa 30 de probe, la care fiecare se poate angrena după bunul plac (dar pe care trebuie să le parcurgă integral dacă vrea să ajungă finalist și să aibă șanse la premiile cele mari). Asta înseamnă cam o probă la două zile, iar dacă întârziați cu scrisul vi se percep penalizări. Probele sunt propuse de sponsori și jurizate tot de ei, individual (adică fiecare sponsor cu probele lui). În centrul acestor probe se află produsele sau serviciile comercializate de acești sponsori, aceasta este componenta lor principală. O altă componentă este aceea de creativitate: de exemplu, vi se poate cere să descrieți care ar putea fi relația dintre personalitatea unui om și un anumit model de automobil Toyota. În fine, mai există și o a treia componentă, tehnică: trebuie să scrieți cel puțin n cuvinte, să puneți linkuri spre site-urile lor, pe anumite cuvinte cheie șamd. Această componentă este una de SEO și vizează ca respectivele site-uri (ale sponsorilor) să devină tot mai bine poziționate în Google.

Aplicând la o astfel de probă, veți avea un anumit timp în care trebuie să răspundeți cerințelor ei, scriind un articol pe blog. Acel articol va fi apoi jurizat de sponsorul care a propus tema probei respective și i se va acorda un punctaj. Uneori, există mici premii la aceste probe, cum ar fi: vouchere, cărți sau bijuterii, după caz. Totodată, punctajul primit la toate probele la care ați participat se cumulează și vă dă nota și respectiv poziția finală din clasament. Pentru a putea însă beneficia de premiile competiției (în caz că vă clasați pe primele locuri), trebuie, după cum am menționat, să fiți integralist, adică să nu săriți nici o probă. Evident, e bine și să nu întârziați cu ele, ca să nu aveți penalizări și deci punctaj general mai mic. Ca să vă faceți o idee despre premiile alocate în joc, puteți accesa de exemplu această pagină.

Pe scurt, cam asta ar fi, cel puțin din prisma noastră. Din prisma unei firme sponsor, Superblog-ul este o modalitate de a te promova în blogosferă (și implicit pe internet) și de a urca în rezultatele motoarelor de căutare (vezi componenta tehnică descrisă mai sus), beneficiind de sute de articole și linkuri spre site-ul tău și plătindu-le doar pe cele care ajung pe podium. Ceea ce costă mai puțin decât cumpărarea de advertoriale. Mai este totodată o oportunitate de a găsi blogeri2 influenți și/sau care scriu bine, cu care eventual să colaborezi pe viitor. Din acest unghi seamănă cu BlogalInitiative.

Care ar fi avantajele/dezavantajele participării la Superblog? Să încep cu dezavantajele:

 • Dacă pe blogul cu care participați nu aveți decât articole oneste, în care scrisul este mijloc și totodată scop în sine iar motivațiile pecuniare sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire, iată acum o minunată ocazie de a schimba această stare de fapt și de a vă degrada blogul.
 • Competiția vă va lua mult timp și poate energie.
 • Dacă la final nu vă clasați între primii 10, nu veți câștiga nimic sau aproape nimic, material vorbind. Practic, veți face reclamă altora gratis. În această situație, poate mai avantajos este să postați advertoriale.
 • Puteți să vă aruncați pe geam anonimitatea deoarece înscrierea se face cu datele voastre reale. Dacă sunteți în această situație, odată ce v-ați făcut public numele pe net, nu mai puteți reveni asupra deciziei.
 • Regulile concursului impun și o serie de restricții să le zic colaterale, cum ar fi necesitatea de a păstra nealterate (și evident de a nu șterge pe viitor pe durata competiției) articolele scrise.

În ce privește avantajele:

 • Puteți câștiga premii în produse/servicii/bani. Dintre cei pe care-i am în blogroll, cred că în jur de 3 au participat până acum la Superblog iar unul (de fapt una, Irealia) a și câștigat ediția precedentă, apoi psi a câștigat alte concursuri la care-a participat; deci aș zice că dacă vă regăsiți în lista de bloguri din dreapta, șansele de a lua un premiu consistent sunt mari.
 • Găsiți ușor teme de scris, chiar vin peste voi, teme care vă pot stimula imaginația și vă pot face mai creativi.
 • Participați într-o competiție-joc, ceea ce în general e o chestie faină.
 • Vă puteți auto-evalua și compara cu alți blogeri.
 • Veți avea un blog actualizat des, ceea ce-i bine pentru Google.

Faza frumoasă cu netul este că e liber și foarte accesibil. Asta face ca multe bloguri să fie în esență oglinzi ale minții și sufletului autorului, ceea ce le conferă o notă de intimitate specială. Mai mult, unele bloguri vădesc un real talent al autorilor lor, fie literar, fie sintetic, fie analitic, fie emoțional sau de altă factură. Într-un astfel de caz, postarea de articole care într-un fel se înscriu în ceea ce am putea numi advertising și publicitate constituie o pătare a blogului și o sabotare a intențiilor pentru care scriem pe el. Crearea unei pagini separate (un alt blog, secundar) care să fie folosită pentru astfel de activități poate fi o idee minunată.

Superblog a debutat în 2008, având anii trecuți câte o ediție în fiecare toamnă. Anul acesta s-a mai făcut o mini-ediție în primăvară, cea la care a câștigat Irealia. Persoana care se ocupă cu să-i zic partea de PR și e mai cunoscută blogerilor este Claudia Păstașcu. Cu asta închei, nu fără a vă ura, celor care ați citit aceste rânduri și participați, mult succes!

 1. Personal nu am participat la nici o ediție a lui așa că luați rândurile de mai jos „with a grain of salt”. []
 2. Termenul consacrat ar fi acela de „blogger”; mai corect pare „bloger”, sau chiar „blogăr”; timpul va decide. Eu le folosesc uneori pe toate 3, depinde de ce vreau să exprim. []

50 comentarii

 1. Eu nu mi-am pătat blogul, fiindcă mi-am păstrat stilul. Evident că participanţii vor fi tentaţi să pupe firma. Unele firme chiar asta vor! Dar, eu zic că faţă de anul trecut şi organizatorii, şi reprezentantii firmelor au mai învăţat că, dacă cer creativitate, să o şi puncteze.
  Seamănă oarecum cu B.I. dar, nu “adună” sau “culege” la fel, fiindcă şi formatul e un pic altfel, iar mizele fiind mult mai mici decât la B.I. şi corectitudinea e alta!

 2. Știi cum e, cine umblă cu miere… Adică sunt niște restricții care – vrei sau nu – te restricționează. :) E formatul, e tot. Teoretic poți zice că nu dar practic o să apară tot felul de laptopuri și alte chestii prin articol. Nu ține numai de stil. Cel puțin e părerea mea.

  Pe de altă parte, dacă tot participi, de ce să nu țintești premiile? Te înșeli de crezi că creativitatea va juca vreodată alt rol pentru acești sponsori decât unul de mijloc. Așa că ia-le banii și pupă-i în fund, dar pe un blog de maculatură, gen. La fel cu advertorialele. Cum ziceam, părerea mea.

  Ce mize sunt la BI?

 3. E un articol destul de obiectiv ( pe mare) despre SuperBlog. Am regasit in el conceptia pe care ti-o stiam despre advertorial, despre concursuri, despre patarea blogului. Mi-a placut felul in care ai despartit in avantaje si dezavantaje. In rest, nu vreau sa comentez. Sentimentala cum sunt, mi-e drag SB pt ca la editia din primavara am descoperit-o pe Irealia si am, de atunci, un colt de suflet in plus.

 4. B.I. au premii mai “groase”, şi câştigul e oarecum imediat; la S.B. Aştepţi 2 luni şi sunt “subţiri”.
  Uite, spre exemplu, la S.B. m-a remarcat unul dintre sponsori şi, organizând el un concurs pentru firma sa, independent de S.B., am luat 1000 lei pentru o poezie. Care nici pe departe nu pare reclamă. ;)

  Bineînţeles că ţintesc locul de sus! De-aceea particip. Anul trecut m-am clasat pe 25, la distanţă de aproximativ 100 de puncte, 100 fiind punctajul maxim pentru o postare. La una din probe am întârziat, astfel că am fost penalizată, iar la celelalte şi-a zis cuvântul ori oboseala, ori subiectivismul celui desemnat de sponsor; dar la probele de la Nemira am avut punctaj maxim, ceea ce îmi gâdilă orgoliul. Bine, am avut şi la altele punctaj maxim… ce vreau eu să spun e că mie mi-a plăcut atmosfera de anul trecut şi, fiindcă eu nu urmăresc nu ştiu ce câştiguri de pe urma blogului, e un concurs potrivit cu “aspiraţiile” mele. :P Pentru cineva care n-a participat, textul tău are totuşi consistenţă şi relevanţă.

 5. ştii deja părerea mea despre superblog şi pătarea blogului. superblog este un concurs de anduranţă în care, ştiu sigur, am văzut şi anul trecut, nu rezistă mulţi din cei care s-au înscris. de fapt cred că e optimist să spunem că jumătate din cei de la început termină competiţia. iar un blog literar nu are ce căuta acolo…
  despre concursuri, având în vedere că nici la catchy nu m-am înscris deşi premiul era tentant o vreme spun pas, dar asta nu înseamnă că nu îmi voi susţine prietenii.
  baftă tuturor!

 6. Cred ca va fi interesanta partea de creativitate.
  Din start nu voi citi articole care scriu pur si simplu despre un produs
  Oricum,urmaresc numai cateva bloguri participante

 7. @Dana Lalici

  Prin intermediul diverselor calamnități, mulți oameni îl (re)descoperă pe Dumnezeu și câștigă un colț de suflet în plus! :lol: Altfel, mult succes!

  @alma nahe

  Păi înseamnă că e relevant inclusiv pentru mine, care n-am participat.

  E normal ca atmosfera să fie frumoasă, că atmosfera e dată în mare măsură de participanți. Pun pariu că și soldații care se duc să killărească pe cineva mai zic bancuri în elicopter. :)) Dar într-un fel îți transformă blogul într-o afacere, și într-un fel simpla menționare a acelor mărci și linkuri îți integrează altfel blogul. N-am nimic împotriva câștigurilor din scris, după cum n-am nimic să ies la televizor și să proslăvesc ciocolata cutare. Dar aș face-o la televizor, nu cu prietenii mei în parc și nu pe blog. Că televizorul e varză. Și blogul e altceva. De aia ziceam de ideea unui site separat, pe care să-l monetizezi.

  Oricum, baftă!

  @psi

  da, știu

  @Hapi

  Deci cum, nu participi? :) Să știi că și eu am văzut ceva art f. faine, m-am uitat la cele cu punctaj maxim. Still…

 8. Bineînţeles că puteam folosi blogul pisicii mele, dar n-am vrut! Repet. Mie una, participarea nu mi-a dăunat, n-am patat nimic!
  Uite, un text ca ăsta poate păta?
  În mod cert, nu e un concurs literar! Dar ştiu asta deja. Şi-apoi, cum spuneam şi altă dată, omul sfinţeşte locul.

  Soldaţii se duc la război pentru o cauză care nu-i a lor. Eu propun un alt fel de advertorial, citibil, prin participarea mea. Duc astfel un război al meu, personal, întru creativitate. :)
  În fine…nu vreau să devin avocatul nimănui, nici măcar al meu.

 9. În sfârșit te-am înțeles. Este stranie participarea ta la concursul ăsta. Oarecum similară candidaturii unui politician onest la funcția de președinte al țării. :)

  Sigur că este mai ușor să nu participi decât să participi și să rămâi curată. Poate o să-mi zici că sunt mulți ca tine; nu te-aș crede. Aici murdăria este mai subtilă, de exemplu e greu să scrii despre diverși rulmenți sau cauciucuri, respectând și anumite cerințe de formă (link pe anumite cuvinte cheie) fără să-ți scadă deloc calitatea articolelor. Asta o zic și având în vedere recenta mea experiență de pe alte bloguri cu advertorialele (care, e adevărat, sunt mult mai orientate spre SEO și mult mai lipsite de creativitate decât la Superblog).

  Dacă reușesc, o să urmăresc concursul, să văd cât de tare mă înșel la procente…

  PS: Articolul indicat este foarte fain.

 10. Salut, Lotus! Multumesc pentru prezentare si pentru interesul acordat competitiei noastre, ma onoreaza.
  Despre avantaje si dezavantaje sau cat de greu ori de usor este sa participi la SuperBlog ii las sa se pronunte pe cei care au incercat fiindca in mod evident eu as fi subiectiva. Doar o mentiune as avea, daca mi se permite, privind “necesitatea de a păstra nealterate (și evident de a nu șterge pe viitor) articolele scrise”. Este, intr-adevar, necesar sa se pastreze articolele pe blog pe durata competitiei. Ulterior, este alegerea fiecaruia daca le mentine sau nu pe blog. Insa cum multi investesc mult timp, energie si pasiune in redactarea articolelor, rareori se intampla sa le stearga, mai ales ca aceste articole genereaza trafic si pe blogurile lor.
  In caz ca are cineva vreo nelamurire, intrebare si as putea sa ajut cu un raspuns in calitate de membru al echipei organizatoare, sunt in zona. :) Multumesc!

 11. Claudia, bine-ai venit!

  Mulțumesc și eu de precizarea tehnică, am corectat. Nu ai însă de ce să te simți onorată, deoarece eu sunt un bloger mic.

  Legat de subiectivism, nu văd problema. Tot ce am scris mai sus este subiectiv. Blogul însuși e o expresie a subiectivismului meu, pe care mi-l asum. Deci ești invitată aici să fii subiectivă! :) E voie.

 12. Uite, aici poţi să vezi ce am scris anul trecut şi catalogul cu notele. Când ai timp şi chef…

  Claudia a fost mult mai atentă, dar aşa e şi firesc fiindcă e şi “copilul” ei concursul. Bun găsit şi-aici, Claudia!
  Într-adevăr, nu suntem obligaţi să păstrăm ce scriem decât pe perioada concursului. De altfel, mulţi şi-au făcut blog doar pentru această competiţie, apoi au şters-o de unde au venit. :P
  Exact ce spuneai şi tu.
  Cât despre “caucice”, ai să râzi, dar chiar se poate scrie creativ…cauciucul, spre exemplu, şterge străzi, precum pâinea şterge mina…de creion. :)

 13. Hmm… întrebare aruncată înspre public: Claudia de ce n-are blog? Din ăsta simplu, adică fără prefixul super. :)

  De altfel, mulţi şi-au făcut blog doar pentru această competiţie, apoi au şters-o de unde au venit.

  Ei, în loc să continue să scrie pe acele bloguri, de exemplu advertoriale? :)) Păi greșit. N-am zis să duci o viață de pustnic, fără să ai un job la casa ta, ci să fii atent să nu-ți faci idealurile varză, gen.

  Pe tema cauciucului chiar se poate scrie un articol, că a existat o campanie. Poate o să-l scriu. :)

 14. Nu am motivatie/timp ca sa particip….deci cum, al catela concurs la care particip ar fi? :)

  Exact in momentul asta , ca sa ramana un hobby, trebuie sa scriu exact despre ce vreau eu.Nu zic ca nu e bun. Doar ca nu mi se potriveste
  Si ca nu ma “mulez” bine pe teme date

 15. @Cuvânta

  Da, trăiască! Dacă măcar ar câștiga 269 din 269. Trăiască goana după pișcot, deci! :) Ei, glumesc, așa și-așa.

  @Hapi

  Am glumit cu participatul. Tu scrii bine, de aia ziceam. :)

 16. Lotus, multumesc de primire :)
  Intrebai de ce n-am blog. Pana acum am reusit sa intretin doar niste bloguri de companii, ale unor clienti ai agentiei noastre, care imi iau suficient timp. Am in plan si in lucru si un blog personal. L-am tot amanat fiindca am tot intors ideea pe toate partile, m-am gandit ce as scrie si cum as scrie si pe cine ar putea interesa – ma rog, dileme de-astea existentiale :p Si pana la urma am decis sa-l fac fie doar si pentru mine si pentru cei care ar putea gasi vreo placere in randurile mele, oricat de putini ar fi. Inca imi fac curaj si caut timp si pentru el. Cand mai scot nasul din SuperBlog, musai il lansez. Nu de alta, dar am si un proiect personal – unul dintre motivele pentru care m-am convins sa-mi fac blog – care nu rabda prea tare amanare. Intr-o buna zi, v-oi da de stire si despre el, in caz ca aveti curiozitatea :)

 17. Păi, mult succes! :)

  Sfatul meu este să-ți faci un blog cât mai personal (de exemplu nu unul de social media). Un blog care să transmită ceva din tine, nu doar să publice pe format Monitorul Oficial. Iar dacă o să scrii despre proiectul tău, să o faci tot așa, la modul personal, nu generic, adică să-i oferi cititorului povestea ta și nu un ziar impersonal.

  Cu cititorii și traficul, ce să zic… mai comentezi pe alte bloguri, mai participi la câte-un Superblog… :))

 18. Eu nu-s in stare sa ma bag la concursuri de-astea. Spre rusinea mea ma inhib daca mi se impune o tema si cred ca sunt si teme care sunt paralele total cu mine. Cred ca e un efort intens sa fii in competitie cu atatia oameni, ii admir pentru asta. Dar ca cititor ma plictiseste sa gasesc acelasi subiect pe zeci de bloguri simultan, unele intr-o abordare fortata. S-ar putea sa fie o sansa de castig sau o rampa de lansare dar ma multumesc cu anonimatul meu care functioneaza numai dupa regulile mele! ;)
  Ar fi insa intersant un concurs cu teme si jurizare numai de catre blogeri chiar daca miza ar fi numai niste aplauze la final. Imi plac competitiile dar nu intr-atat cat sa scriu o oda cauciucurilor de iarna! :)

 19. Oho, câtă determinare, câtă abnegaţie, câte nişte alte cele; lotuse, măi dragă, tu eşti bun să scrii de’al de’astea, cum le zice, advertoriale.

 20. Camelia dragă, ai nimerit tu la un articol mai tehnic. Vezi că mai sunt câteva în spate peste care-ai sărit. :lol:

 21. Ştiu, ştiu că am sărit, dar ştii şi tu despre mine că nu mi se întâmplă să citesc cangureştelea, deci pe sărite. Aşa că, mă voi întoarce şi în urme, cele în care nu am călcat, dragule drag.

 22. Fiinţa lui Dumnezeu câte bloguri ai (până acum), că rezerve inepuizabile de energie pentru văd că ai? Tocmai ce m-am nimerit pe unul, acum vreo câteva zile am dat de un altul, mai sunt alea două de demult, ăsta pe care ţi-l ştiu pentru că am dat peste el cândva dintr-o întâmplare…Succesiune a impresionabilităţii, nu alta.
  Asta da ocupaţie, şi îţi doresc experimente cât mai multe, primenitoare.

  Forza Lotus! parcă aşa e strigătul.

  Vezi că mâine e ziua de naştere a Almei; să nu fii tăcut!

 23. @Antonela

  Da, poți, mai ales că mi-ai lăudat noua temă! :)) Urma să fac un anunț dar poate o să scriu doar o notă de subsol la articolul următor, că n-am avut timp de el. Legat de numele blogului… dacă știam când l-am deschis că o să devină blogul meu principal, probabil alegeam un altul. :) Dar e bun și „Simplu”.

  @Camelia

  Am mai multe decât știi tu. De-a lungul timpului am tot deschis bloguri. Mă poți considera un adevărat deschizător de bloguri. Evident, nu m-am ținut niciodată de mai multe decât 1-3 dintre ele, dar ele au rămas, și la unele le-a crescut PageRank-ul. Un site e ca vinul, cu cât se învechește cu atât e mai bun. :) Acum, dacă tot le am, mă gândesc să postez advertoriale pe ele, activitate testată cu succes în ultimele două luni. :)

  Mersi de informație.

 24. L-am ținut atâta timp la vedere, acum m-am decis să-i fac pagină separată, din mai multe motive. O să vedem pe viitor ce va mai fi. Oricum, ajunsese să încarce pagina foarte mult și să fie greoi de urmărit (în ipoteza că îl urmărea cineva). Ăsta ar fi unul din motive.

 25. Lotus, știi vorba aia – nu poți fi cu toate! ;) N-am știut la ce să mă aștept și-am crezut că s-ar putea să-mi urce tensiunea, deci mi-am luat măsuri de precauție, dar n-a fost cazul. E un articol echidistant, surprinzător e faptul că n-ai fost pe front. Chiar n-ai fost? :)
  Punctul meu de vedere l-am tot spus, dar îl repet și aici. Mie, una, SB mi-a făcut bine! Eu mi-am făcut bine, cu mâna mea, scriind pentru SB! Am văzut cât pot, unde nu pot… Să-ți spun că nu m-am gândit la pete? Îți spun! Și-asta pentru că n-am avut articole mincinoase. Așa le-am scris, că n-am mințit. Da, sponsorii au de câștigat, e normal, dar eu am știut în ce mă bag, asta mai mult în ediția de primăvară, că-n cea de toamnă, recunosc, am intrat cu capu-nainte, fără să stau prea mult să cuget. În fine, n-o să fie niciodată doar o parte valabilă a poveștii SB. E mai mult de-atât dar, dacă nu face mai mult rău decât bine, merită încercat!
  P.S. Că tot veni vorba de bloguri pe care să le poți ”murdări”, scriind advertoriale. Alea nu te definesc? Dacă scrii pe ele, și nu pe blogul principal, tu, ca om, ești mai curat? Mai onest? Articolele tale de-acolo, din prim plan, strălucesc mai tare? Despre ce vorbim aici, de fapt?
  P.P.S Între participarea la SB – cu riscul de-a nu câștiga nimic- și a scrie un advertorial pe 40 de lei, merg cu ochii-nchiși pe prima variantă!

  Te pupific, numai bine! ;)

 26. Nu, nu am participat (vezi prima notă de subsol). Nici nu prea am știut de el, până acum cca o lună. Auzisem ceva anul trecut dar nu m-a interesat subiectul.

  Prin SB te-ai descoperit. Dacă n-ar fi fost SB, ar fi fost altceva. SB este o întâlnire între două domenii care n-au nimic de-a face unul cu altul. Primul e arta, pe care o doare în 14 de bani – pentru că arta e o reflexie a naturii (exterioare sau interioare) iar banii sunt ceva artificial. Al doilea e comercialul, pe care îl doare în 14 de artă în sine dar care e interesat să o exploateze în scopuri financiare, dacă poate. Aceste două lumi nu vor fuziona niciodată.

  Ba da, te definesc, dar la fel te definesc cele 8 ore pe zi în care mergi la serviciu și faci diverse chestii, cum ar fi să citești tâmpenii de pe prompter (că ești prezentator TV) sau să comercializezi produse cu E-uri (că lucrezi în comerț). Asta e lumea în care trăim, trebuie să-ți plătești facturile, undeva musai să lucrezi, de ce nu și pe net? Dar una-i să promovezi diverse produse pe blogul tău (produse pe care nu le-ai fi promovat dacă nu ai fi fost plătită/angajată într-un concurs, adică ele nu izvorăsc din pura ta intenție de a scrie despre ele) și alta-i să o faci pe un blog secundar, creat special pentru asta, care de fapt nu-i blog decât în sens tehnic. După cum una-i să apari într-un clip publicitar la TV și să recomanzi ciocolata Poiana și alta-i să le spui prietenilor în parc că ție îți place acea ciocolată. Televizorul fiind, analogic vorbind, blogul creat pentru advertoriale iar parcul – blogul tău „de suflet”.

  Te pupific și eu, bineînțeles. :) :*

 27. Te rog să-mi arăți de unde ai dedus tu că prin SB m-am descoperit! ;)

  În rest, we agree to disagree, fără să fie dreptatea într-o singură barcă. E o săltăreață.

  Te mai pupific o dată, na! :)

 28. Păi „ai văzut cât poți, unde nu poți”, deci te-ai descoperit. Sigur că mă refer la scris, în alte direcții te-ai descoperit prin soțul tău șamd. :)

  În rest, dacă zici tu că suntem în dezacord, așa să fie, diferența e că opinia mea se bazează pe cel puțin un text de peste o mie de cuvinte în timp ce a ta pe două comentarii la acel text, sau așa ceva. :) Adică mi-ar plăcea să-ți citesc motivațiile expuse pe larg, într-un articol la tine pe blog, sigur că atunci când o să ai timp și chef să-l scrii, dacă îi vrea s-o faci…

  :*

 29. Nu m-as da inapoi de la concurs, e fain, aplauze, sunt creativi dar nu vreau sa-mi zboare jumate dintre vizitatori.Plus timpul, nici nu vreau sa ma gandesc.
  Despre vizite- Am o gramada care nu comenteaza dar de venit, vin si daca nu scriu o saptamana deci traficul merge. N-am nici un chef sa scriu la comanda despre niste firme pe care nu le cunosc. Tu stii cat de falsa as fi? Nu stii :))

 30. Păi nu știu, nici nu-mi pot imagina cât de falsă poate fi o femeie! :D

  S-ar putea face lucruri faine în blogosferă. Momentan se ocupă de ele cine are timp sau interes. Așa a apărut Superblog. :)

 31. Lotus, scuză-mă că vin cu replica mai târziu. Am văzut cât pot, unde nu pot, în contextul scrierii de advertoriale cu un deadline precis. Dacă vrei, am descoperit o latură de-a mea, poftim. Pe mine încă nu m-am descoperit! :)

  Dar am scris articole cu părerea mea referitoare la SB și nu unul, două. Sunt la locul lor, în categoria destinată competiției, pe blogul meu. Și încă ceva, opinia mea se bazează pe vreo 30 de texte scrise și jurizate în competiția din toamna anului trecut, plus alte 16 din primăvara anului acestuia. Despre ce vorbim noi aici, iar?

  Cred că-mi place să te pupific! :*

 32. O femeie care revine nu poate decât să mă bucure, nicidecum să mă întristeze. Chiar și dacă o face numai pe blog, cu o replică. :)

  Nu se pun textele cu care ai participat la concurs pentru ce vreau eu să zic, după cum clipurile publicitare în care apare actorul X nu ne spun nimic despre viziunea lui cu privire la artă și publicitate, indiferent cât de multe sunt. Dar pe celelalte articole, pe care zici că le-ai scris despre concurs, o să le caut. :)

  :*

Leave a Reply