Lupta

Când au descoperit-o la marginea galaxiei, au crezut că vor lua Premiul Explorer. Era locul perfect, un indice de asemănare de 98% cu planeta lor, acum pe moarte. Au trimis deci un mesaj acasă: căutarea luase sfârșit, se pot pregăti de colonizare. Faptul că viitorul cămin era populat de o rasă inteligentă a fost trecut la subsol. În fond, când situația devine critică, cui îi mai pasă de principii?

cucerirea planetei

La început au trimis forțe militare. Însă ceea ce părea a fi o sarcină simplă s-a dovedit foarte dificil de realizat, când băștinașii le-au capturat primele arme și au început să le duplice. Orașele subterane, terenul și particularitățile planetei, familiare localnicilor dar potrivnice lor, pierderile mult mai mari decât cele anticipate i-au făcut până la urmă să-și recheme trupele pe nave. A urmat al doilea atac, cu arme chimice. Cerul a fost pârjolit, soarele acoperit cu nori artificiali, aerul otrăvit, recoltele distruse și apa infestată. Dar din nou orașele subterane și rezervele de acolo i-au făcut pe localnici să supraviețuiască un an, de ajuns cât să treacă efectele otrăvii, care nu putea fi permanentă, atacatorii neriscând să-și distrugă iremediabil viitoarea locuință. Astfel că și acest atac a eșuat. O ultimă încercare a mai fost făcută: o tulpină virală cu o rată de multiplicare foarte mare, încununare a decenii de cercetări în medicină și genetică, a fost lansată pe planetă. Două treimi din populația indigenă a murit. Dar ceilalți au devenit imuni, dobândind o rezistență și o longevitate ieșite din comun. Acum, pentru atacatori situația era mult mai sumbră decât la început.

Evenimentul a fost arhivat la eșecuri iar navele și-au pus în mișcare motoarele gigantice. Dar înainte de a pleca, cuiva i-a venit o idee. De data asta au trimis pe planetă un singur om, neînarmat. Acesta i-a învățat pe localnici un cuvânt nou: banii. Reticenți la început, ei au îmbrățișat apoi repede conceptul și au pus bazele primelor sisteme financiare. Și astfel, în acel moment au pierdut lupta, semnându-și singuri condamnarea la moarte. De acum era doar o chestiune de timp.

11 comentarii

  1. Da, astăzi avem vârful de serie, că bine zici. Cea mai tare fază e că s-au perfecționat în exact punctul forte cu care-au câștigat la început. Astăzi plătești bani, investești energie și pierzi timp urmând școli înalte unde înveți… să admiri frumusețea și armonia formei calului troian. Și toți visează la o șansă în direcția asta.

  2. Sorry about that. Eu încă nu am văzut serialul. Poate o să mă uit după ce se termină. Să nu am de așteptat până apare un alt episod. :)

  3. Dar deodat-un punct se mișcă…

    Acela este momentul de start, începutul. Întregul proces care se va desfășura se află în acel moment, întregul copac în acea sămânță. Creșterea lui este doar o chestiune de timp.

    De aceea noi nu înțelegem cu ce greșim, pentru că deja copacul e mare și ne pierdem în ramurile lui.

Leave a Reply