Abracadabra

În casă la mine se petrece un fenomen ciudat. Am în cameră un fruct de plastic, ca bibelou. Zilele trecute am observat că prinde a se usca, părți din el deja s-au înnegrit. Probabil ia calea florilor artificiale din glastră, care aproape s-au veștejit de tot. Încă nu mi-am pierdut speranța, caut pe net soluții.

Ultima dată când a fost văzut T. era în timp ce se îndrepta spre atelierul lui de pictură. De acolo nu l-a mai văzut nimeni ieșind. După ce au spart ușa, vecinii au găsit înăuntru doar un tablou înfățișând un pictor în actul creației.

Nu îmi ies la socoteală comentariile de pe blog. Acum o săptămână totul era clar, erau câteva sute de toate. Acum sunt doar câteva mii. Nu înțeleg unde au dispărut celelalte. Le-am căutat și pe sub pat și pe sub tabloul lui T. și nu le-am găsit.

Știu că sunt incoerent dar pe cer zboară un vultur. Și la ora asta mi-e greu să gândesc. Cu siguranță, mâine dimineață toate se vor limpezi.

14 comentarii

 1. La mine în cap se petrece un fenomen ciudat. Am deschis DOOM şi-am căutat să mă limpezesc de-atâta înnegrire. Da, e clar s-au înnegrit gândurile, petalele şi visele.

  N-ai căutat şi-n buzunarul lui T., poate sunt acolo.
  Te-ai limpezit?

 2. Aseară am fost lipsit de inspirație. Eram nesigur, m-am uitat în dexonline, am găsit forma asta. Dacă m-aș fi uitat mai atent sau aș fi căutat și variante cu 2 de n… :) Mersi, am corectat.

  Și nu, tot cețos este. Dar mâine dimineață cu siguranță va fi mai clar. Sau la sfârșitul filmului. :)

 3. Mai era un loc în care să cauţi despre dublarea consoanei, Lotus, acolo îţi lăsase un suflet drag o urmă, într-un offline.

  T. a dispărut într-o altă dimensiune, după un vortex de trăiri în faţa pânzei pe care urma să picteze ceva, acel ceva care până la urmă l-a prins şi l-a absorbit.

  Aşa cum celelalte comentarii au fost înghiţite după ce s-au înzecit privirile, de celelalte, cele înghiţinde, aşa că sunt acolo, în burta lor, trebuie doar să o despici, Iona.

  Of, of, of, ce să ne mai facem cu esenţele astea, dincolo de lucruri…Glumesc, aşaşiaşa.
  Mulţumim pentru “figurativ”, până la urmă. Şi pentru ceea ce ne’o mai fi scăpat printre degetele.
  Degetele ochilor, cele care au atins, citind.

 4. Nu cred că ți-a scăpat mult, sau e greu să discutăm în lipsa obiectului, postarea era în fond trecută la rubrica recenzii, oarecum.

  Faină și-n ton piesa. :)

 5. Se numește film și-i zice Passion Play. Ideal pentru plictiseală și rău de înălțime. :)

  De fapt, chiar are ca submotiv tema zborului.

Leave a Reply