Spam pe Blogger

De o vreme încoace primesc pe CineMatinal o serie de comentarii aparent la obiect, dar nu la subiect. Poate și pentru că acolo postez mai rar și o vreme n-am fost atent la ce se comentează, iar lumea o fi văzut că merge. La ce fel comentarii mă refer? De exemplu:

Am inteles povestea pana la urma,dar asta nu inseamna ca mi-a placut. - la recenzia filmului Push.

Cei care au pastrat colectiile din 1966 si vor sa le vanda,vor face o multime de bani. - la recenzia serialului Star Trek. Probabil și eu o să fac o groază de bani, că am filmele.

Regizorul a fost foarte optimist la filmul asta. - la cronica filmului Wanderlust.

Ma bucur ca acest film a avut o continuitate din 1990 pana in prezent. - la articolul despre Total Recall, ăsta nou, din 2012. Care la rândul lui o să aibă o continuitate până cine știe când.

Dupa asta este si jocul care are scucces. - la același film.

Și așa mai departe, puteți observa spiritul critic ascuțit și puterea de pătrundere de care respectivii comentatori dau dovadă. În mod normal și eventual pe un blog cu o altă tematică aș lăsa aceste comentarii, considerându-le on-topic, nu la nivel de realizare dar măcar la nivel de intenție. În sensul că autorii lor au citit un text, au înțeles ceva de acolo și au vrut să-și spună părerea. Cât de bine au reușit s-o facă ține de mai mulți factori, ca abilitățile intelectuale, nota de la bac etc, dar ideea e că acele comentarii ar fi oneste.

Din păcate, comentariile mai-sus amintite mai au o particularitate: sunt semnate de nick-uri precum: politica rca, Reparații Laptop, automacarale, Stabilizator de tensiune, tratamente riduri, scule și unelte, cu linkuri evident spre site-urile respective. :lol:

În consecință, am pus deasupra formularului de comentarii de pe blog următorul avertisment:

Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca „piese auto” sau „service calculatoare”, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.

N-am mai primit spam de atunci,  drept că n-a trecut decât o zi și ceva, sunt curios cum va fi pe viitor. Și sigur că da, nu doar am scris dar le-am și băgat pe cele existente la spam, după cum o să le bag și pe cele care vor veni. Ceea ce vă recomand și vouă să faceți. Pentru că blogurile fără astfel de comentarii ar semăna oarecum cu niște orașe pline de spații verzi și lipsite de noxe.

8 comentarii

  1. Am avut si eu comentarii din astea, le-am bagat direst in Spam, fara explicatii. Poate ca ar fi fost corect sa arunc acolo si o fraza ca a ta? Am sa ma gandesc…daca se mai indesesc. Si comentriu asta, apropo, e de test. daca ajuge la tine, inseamna ca nu m-am mai incurcat in filtre de securitate, chiar daca blogul meu incepe cu “sex” :)

  2. Toate încep cu sexul, noi n-am exista fără el. Sexul și moartea, cei doi poli au vieții! :)

    Eu am pus acel avertisment nu pentru a avea o justificare față de cei care fac spam ci pentru ca să nu-mi mai dea de lucru. Nu-i mai bine să previi boala decât s-o tratezi? De ce să mut ceva în spam, sau să folosesc poliția, când aș putea să nu am nimic de mutat, adică să nu existe infracționalitate? Uite că-i aproape săptămâna și n-am mai avut situații de genul.

  3. Cine’i omu’ ăsta cu nume înfiorător de blog, c’am încercat să îi dau de urmă, dar ceva îmi spune că am greşit poarta.
    Nu’mi place cum zice de tine.

Leave a Reply