Dictatura geometriei

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates?

Într-o lume plină de curbe, Microsoft propune ca alternativă pătratul. Japonezii au încercat asta de mult timp, cu animațiile lor colțuroase; ele însă nu au o formă precisă sau coerentă, sunt un amalgam de unghiuri drepte și atât. Așa că au fost ignorate în mare parte, s-a creat doar o subcultură specifică lor. Însă Windows 8 vine cu interfața lui, Metro, și creează noul trend.

Producătorii de softuri, și am văzut deja câțiva antiviruși, încep să modifice aspectul creațiilor lor, care devin la rându-le arii de pătrate, parcele, loturi. Există acum o grămadă de teme Metro pentru bloguri, atât pe WordPress cât și pe Blogger; unele chiar frumoase. Presimt că următorii ani vor sta sub semnul pătratului. Pe care nu m-aș mira deloc să-l văd reflectat în designul mașinilor sau al telefoanelor.

O ultimă sfidare vine azi de la Google, care îl serbează pe Leonhard Euler; matematicianul s-a ocupat în principal de curbe. De mâine totul va fi dat uitării, iar pătratul își va instaura domnia. Asta până când următoarea figură geometrică îi va lua locul, odată cu apariția unei alte versiuni de Windows. Sunt curios nu care va fi aceea, ci când va sosi.

4 comentarii

  1. Oamenii se împart în două; cei care se nasc cercuri și cei care sunt sparți.
    O parte vin miercuri și alții vin marți.
    Ghici, ghicitoare? :)

  2. atunci trebuie să citești;
    „Marți, oamenii sunt sparți, miercuri, oamenii sunt cercuri”, de Philip Jose Farmer :)

Leave a Reply