Bancuri de Crăciun

A trecut ceva vreme de când v-am zis ultima dată bancuri, că noi suntem aici blog serios şi nu ne ocupăm cu. Dar iată c-a sosit momentul. Şi pentru că încă este Crăciun, am realizat o selecţie de glume şi anecdote "de sezon". Sper să le gustaţi, în caz contrar vă avertizez încă de pe acum că riscaţi să vă cenzurez comentariile.

Dilemă

În seara de ajun Moş Crăciun împărţea daruri. Ajunge la casa unei blonde beton, intră pe horn şi o vede dormind dezbrăcată. Îi lasă cadoul lângă pat după care se gândeşte: "Acum ce să fac? Să ies pe uşă - o trezesc, să ies pe horn nu mai pot..."

Avantaje

Într-o seară uşa grajdului se deschide şi intră, ostenit, calul. Se aşează pe fân, pregătindu-se să doarmă. La care porcul începe să râdă de el:
- Băi calule, grea viaţă mai ai! Toată ziua în jug, de dimineaţa până seara la ordinele stăpânului, nu tu zile libere, nu tu odihnă, iar când ajungi aici nici de mâncat nu mai eşti bun. Pe când uite la mine: mâncare am, de dormit dorm şi nu mă pune nimeni să fac nimic, stau toată ziua la căldură şi pierd vremea. Vezi tu calule, asta se numeşte viaţă...
Calul îl fixează atent cu privirea, după care îi spune:
- Mă, da' tu parcă nu eşti porcul de anul trecut...

Metafizică

Doi porci discutau:
- Auzi măi Ghiţă, tu ce crezi că este după Crăciun?

În poveşti

De Crăciun, moşul urcă scările unui bloc, încărcat de cadouri, când îl vede pe iepuraş coborând în goană:
- Să nu cumva să faci tâmpenia să intri în vorbă cu baba de la etajul patru!

În loc de bancuri cu Alinuţa

- Ce e roşu şi vine regulat?
- Moş Crăciun.

Impersonation1

Un băieţel îi scrie o scrisoare lui Moş Crăciun, pe care o duce la poştă:
Dragă Moşule! Eu sunt dintr-o familie mai săracă. Mama este şomeră iar tatăl meu a murit. Suntem 7 fraţi şi abia ne ducem zilele de azi pe mâine. Până acum nu am îndrăznit să visez la nimic al meu, nici măcar la o jucărie, dar dacă într-adevăr exişti şi îndeplineşti dorinţele copiilor, te-aş ruga din inimă să îmi dăruieşti un calculator, pentru că deja folosim la şcoală şi sunt singurul care nu are. Te-aş mai ruga, dacă nu cer prea mult, să îmi trimiţi şi o bicicletă, asta pentru timpul meu liber, pentru joacă. Mulţumesc din suflet!
Poştăriţele, văzând la destinatar Moş Crăciun, o deschid amuzate şi, impresionate de cuvintele băieţelului, fac o chetă şi îi cumpără calculatorul mult-visat, pe care i-l trimit din partea moşului...
Peste câteva zile, o nouă scrisoare soseşte de la băiat pentru Moş Crăciun. Emoţionate, poştăriţele o deschid cu înfrigurare şi citesc:
Dragă Moşule, mulţumesc din suflet pentru calculator, dar cred că scârbele astea ordinare de la poştă mi-au furat bicicleta, că nu am primit-o...

Abordare

Moş Crăciun stă în seara de ajun în faţa lui Bulă şi îl întreabă:
- Ai fost cuminte?
La care Bulă:
- Tată, moşul ăsta mă ameninţă! Sună avocatul!

Dovada incontestabilă a existenţei

Cele trei etape din viaţa unui bărbat:
1. Crede în Moş Crăciun.
2. Nu crede în Moş Crăciun.
3. Este Moş Crăciun.

Perspectivă

Doi prieteni, unul optimist şi celălalt pesimist, îl aşteaptă fiecare pe Moş Crăciun. Optimistul cu înfrigurare, pesimistul cu apatie. Vine Moşul şi îi aduce pesimistului o grămadă de cadouri, în timp ce optimistului... doar o balegă. A doua zi cei doi se întâlnesc şi discută despre cadouri.
Pesimistul:
- Mie mi-a adus moşul tot felul de prostii. Un trenuleţ la care nu ţin mult bateriile, nişte ciocolată amăruie şi fără alune, o maşinuţă ciudată şi de culoare închisă şi aşa mai departe.
Optimistul, plin de încântare:
- Măi, eu am primit un cal, da' nu-l găsesc!

Şi pe final, pentru că am înţeles că se poartă, vă recomand două comedii, prima e Surviving Christmas, un film mai vechi dar pe tema Crăciunului, al doilea e Wanderlust, o comedie de anul ăsta dar fără nici o legătură cu sărbătorile de iarnă. Şi, bineînţeles, Sărbători Fericite în continuare!

  1. pe bune, cum se traduce? a personifica nu mă satisface. şi da, titlurile sunt născocite de mine, în caz că vă-ntrebaţi. []

15 comentarii

  1. Dar ăla deja are copiii. Şi de obicei cel puţin o soţie. Sau… în ce calitate merită să-l cunoşti? Mă faci să mă însor, tu. :))

  2. dau şi eu un copy paste la bancul meu preferat de crăciun? :lol:
    Dupa o zi criminala, in care lui Mos Craciun toate i-au mers prost: I s-au imbolnavit 4 pitici, 3 reni au racit, sania s-a rupt, a ramas fara bautura si a venit si soacra-sa in vizita, seara, suna la usa un ingeras cu un brad imens de craciun. “Ce sa fac cu bradul Mosule?” intreaba ingerasul. Si de atunci exista traditia cu ingerasul infipt in varful bradului.

Leave a Reply