La televizor bagă filme bune

Ultimul film bun văzut se numeşte King of Hearts (Regele de Cupă). Interesant titlul, face referire la cărţile de joc dar în acelaşi timp heart înseamnă inimă. Regele inimilor.

Câteva cuvinte despre film. În primul rând e din 1966. În al doilea rând nu-i american (coproducţie franco-italiană). În al treilea rând l-am văzut pe TVR 2. Despre ce-i vorba? Narativ aşa, un soldat scoţian este trimis într-un oraş părăsit de trupele naziste să dezamorseze o bombă. Problema nr. 1 e că trebuie să găsească bomba. Problema nr. 2 e că nu prea se are cu explozibilul. Problema nr. 3 e că oraşul a fost evacuat (nemţii fugind, locuitorii luându-şi tălpăşiţa), cu excepţia pacienţilor unui azil de nebuni, care acum îl populează.

Dincolo de poveste (modestă de altfel, dacă vă opriţi la ea atunci nu vi-l recomand) filmul e o metaforă pe tema clipei prezente şi a spectacolului vieţii. Şi cum o fată cu ochii verzi mi-a zis că dau prea mult din casă, nu vă zic mai mult, dacă vă interesează îi puteţi citi recenzia pe CineMatinal.

7 comentarii

  1. Si eu am vazut un film foarte frumos la televizor zilele trecute: Nouvelle-France.
    Lucru care m-a mirat, fiind obisnuita cu filme de 2 bani si repetate in fiecare an.

  2. Uite, TVR 2, TVR 1. Bietul TVR, bătrânul TVR urcă de multe ori peste posturile private, atât la emisiuni cât şi la filme. Asta cam ar trebui să ne dea de gândit…

  3. Dacă ai fi citi măcar articolul, ai fi văzut că filmul e recenzat pe CineMatinal, care-i un blog special pentru recenzii (review-uri) de filme. Dar cum tu nu ai blog ci site de design, căruia încerci să-i faci reclamă, să te scuzăm de data asta că de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

Leave a Reply