Două trenuri

A trecut ceva timp de la ultimul quest aşa că it's time for a new one.

Un tren porneşte luni la ora 8 de la Bucureşti spre Cluj cu 80 km/oră. Un al doilea tren porneşte tot luni dar la ora 9, adică la o oră după primul, de la Cluj la Bucureşti, deci invers, mergând cu 90 km/oră. Distanţa dintre cele două oraşe de 500 km1 iar trenurile circulă fără oprire. Şi acum întrebarea. În momentul intersecţiei celor două trenuri, care dintre ele va fi mai aproape de Bucureşti?

Ca de obicei, comentariile pe blog vor fi moderate, măcar două-trei zile sau până se adună câteva răspunsuri...

  1. în realitate 497 km pe calea ferată []

14 comentarii

  1. E 12 noaptea si citesc o postare intr-o limba pe care n-o cunosc.Mai contine si numere :D
    Neaparat sa faci moderare ca acu era sa spun o prostie :D

  2. Dăăăă =)) Voiai sa ne prinzi la strâmtoare, nu? Ce problemă…. Logic că ambele se află la aceeași distanță de București din moment ce s-au întâlnit.

  3. În momentul intersecţiei ele se află în acelaşi punct, ca atare ambele se află la aceeaşi distanţă de Bucureşti. Asta dacă foloseşti reducerea-obiectului-la-un-punct convenientă din fizică, altfel îţi revine să aduci precizări suplimentare în articol.

  4. Ei bine, stimaţi cititori, răspunsul corect (în caz că mai e nevoie) este că, indiferent dacă călătoriţi de la Bucureşti la Cluj (cu primul tren) sau de la Cluj la Bucureşti (cu al doilea), în momentul intersecţiei trenurilor veţi fi la egală distanţă de Bucureşti, ca şi de Cluj, ca şi de orice alt oraş de altfel. Şi vă veţi putea face cu mâna de la geam unii altora. Că dacă vă intersectaţi… :)

    Felicitări lui Nymphetamine şi lui Alex şi vindecare grabnică lui dadatroll! :)

  5. Da, eşti invitată. De asemenea te poţi uita şi la cele trei questuri care l-au precedat pe acesta. Rubrica Quest de sus! :)

Leave a Reply