Mozaic (2)

Al doilea mozaic cuprinde câteva recomandări care, sper eu, o să vă placă.

Încep cu un articol despre cinematografie ca fenomen fantastic în care autorul ne prezintă (succint dar într-o manieră şi dintr-o perspectivă excelentă) evoluţia cinematografiei de la un fenomen perceput ca fiind fantastic la unul banal, dezvoltându-şi însă apoi o subspecie fantastică (genul filmelor fantasy). Mergând pe această linie, opinez că filmele bune (dar la modul autentic bune) sunt simultan un fenomen fantastic şi ocult pentru publicul contemporan.

Continuu cu dadatroll care continuă să-i ridiculizeze pe cei care continuă să-l considere pe Ponta un plagiator, într-un articol intitulat Senzational: Sa dovedit ca Ponta na plagiat!. Articolul este redactat în cel mai pur stil matematic: avem premisa, ni se demonstrează demonstraţia care demontează premisa şi în final primim şi un exemplu de mostră semnificativă.

Totul s-a terminat cand a inceput Pro Tv-ul, ne spune Mihai Mincan (alias Cinabru). Nu neapărat pentru că ProTv. Că altfel ar fi ca-n filmele americane, unde ceva evil genius fură nişte focoase nucleare şi pune la cale distrugerea planetei. Iar noi îl angajăm pe Daniel Craig care el singur poate rezolva situaţia. Şi l-am pune să dinamiteze sediul ProTV-ului şi gata, problem solved. Însă ProTv-ul este doar un exponent, un surfer aflat pe primul val care a venit. Şi totul s-a terminat cu acel prim val. Subscriu.

În sfârşit, am aflat şi eu continuarea la povestea furtuna de pe blogul lui psi. Care-i aproape, departe. Şi am aflat-o pentru că am citit ultima parte a triadei, torid, care linkuieşte spre primele două. Că dacă aş fi citit de la prima la ultima - ciuciu, nu există linkuri decât înapoi. Citind-o pe psi e ca şi cum te-ai scufunda în ocean (lucru pe care nu l-am făcut niciodată dar mă bazez pe intuiţia masculină). Adică dispare totul cu excepţia peisajului naraţiunii, care te absoarbe.

Un articol minunat ce conţine un fragment dintr-un text al lui OSHO, intitulat Ceapa interioară, vorbeşte despre om şi esenţa lui. Vi-l recomand cu căldură.

Închei cu punct şi virgulă. Cum majoritatea dintre voi sunteţi tineri, iar dacă nu fizic măcar în spirit, ce temă ar fi mai potrivită pentru final decât o primă întâlnire? Adică cu aia se termină. Dacă aveţi noroc - articolul meu, dacă nu - relaţia respectivă. Protagoniştii sunt un avocat şi o "doctoriţă". Deci First date: avocat&doctoriţă, o banală întâlnire care, ca orice lucru banal, ne poate revela misterele lumii. Şi - bonus - ne poate face să zâmbim.

8 comentarii

  1. iarăşi, lotus? :oops:
    mă bucur mult că ţi-a plăcut povestea mea. de fapt, ce mă bucur… m-ai surprins de-a dreptul că ai avut răbdare să o citeşti pe toată!

  2. Be my guest. Văzând însă site-ul spre care linkezi, consider util să îţi spun că linkurile din comentariile de pe bloguri sunt de regulă no-follow. Adică nu te ajută în Google. Dacă motivul care te animă să comentezi este promovarea afacerii, mai bine cumperi nişte advertoriale cu linkuri spre blogul tău. Vezi şi articolul Publicitate pe blog.

Leave a Reply