Incredibil!

Deci da, cred! Cred că USL-ul are toate ingredientele necesare unei bune guvernări. Ce, n-are mijloace, oameni, proiecte, stânga şi dreapta? Evident, are. Faceţi linişte acolo-n spate, că are! Doar că, vedeţi dvs, pentru a face o supă bună mai trebuie ceva. Ingredientele, bun, astea sunt primul lucru dar mai trebuie să ştii în ce ordine să le pui. Că dacă pui pe foc legumele întâi şi abia la sfârşit adaugi apa, se cam arde conţinutul.

Mai jos aveţi un exemplu de astfel de mâncare, pozată de Alexandra Banu:

demite-l

Aici nu s-a greşit aproape deloc, am putea spune, doar gustul este puţin mai ciudat, sarea n-a fost pusă la momentul potrivit, da-n rest totul ok.

Însă probabil n-aş fi pus un titlu atât de bombastic şi aş fi plasat poza direct la rubrica zero, adică aia fără mult text, dacă n-aş fi dat peste altceva. Azi dimineaţă mi-a căzut în mână o broşură tipărită în format de ziar, cu pagini colorate1, pe care scria:

referendum demitere Băsescu

Răsfoind-o, nu mică mi-a fost mirarea să aflu că:

referendum demitere Băsescu

(şi-n caz că nu se vede bine:)

referendum demitere Băsescu

Aşa că de aici titlul articolului curent. Pentru că da, este incredibil! Dacă revine la Cotroceni, Băsescu v-a tăia din nou din salarii, v-a tăia din nou din pensii, v-a lua înapoi banii daţi la pensionari de guvernul Ponta şi v-a închide şi mai multe spitale.

Eu zic că-i grav. Şi, vorba aia, eu nu-s bucătar. Înţeleg însă de ce suntem invitaţi (pe site-ul demite-l.ro) să fim calmi şi să votăm DA. Calmul este cea mai bună soluţie împotriva încurcării ingredientelor. Atâta intuiţie au avut şi ei.

 1. totuşi, roşul general e de la cameră, că fundalul paginii e alb []

8 comentarii

 1. este monstruos. Un mic 1948.

  Nu merg la referendum. Sper să tune şi să fulgere să mai stea şi ăia care nu gândesc pe acasă.

 2. Presupun ca greselile au fost intentionate. Daca scria fara greseli gramaticale, pro-USL-istii ar fi crezut ca sloganele nu li se adreseaza lor. Poate ca nu va dura mult si vom vedea si anunturi gen “La vot, manca-ti-as!”, daca vor sa se adreseze unei alte categorii sociale. :)
  Din fericire a ramas regula cu 50% + 1 din total, asa ca pot sa nu ma prezint. Sunt anti Base si anti PDL, dar cred ca PSD e mai periculos. Au mai fost la putere si stiu ce au facut. Nimic bun.
  Eu cred ca intreaga clasa politica trebuie schimbata.

 3. @eva

  Ce, vrei să zici că nu-ţi place USL-ul, crinii de vară sau Ponta? Păi deja îi putem credita cu contribuţii la dezvoltarea limbii române şi a matematicii.

  @Mircea Vladut

  Regulă de 50%+1 pe care tot ei au băgat-o, cu ocazia celuilalt referendum de suspendare, pe vremea când opinia majorităţii îl favoriza pe Băsescu. Asta apropo de proverbele româneşti.

  Nici eu nu sunt fan Băsescu. Am fost în 2004, au existat atunci nişte premise, păcat de continuare. Dar văzând ce fac ăştia acum, de când sunt la guvernare…

 4. Asta e foarte credibil cu neprezentatul aşa că te rog frumos să scrii ceva incredibil ca să fie în ton cu articolul. Cum ar fi faptul că te prezinţi la vot în mini şi se întâmplă chestii acolo. De exemplu îşi completează ăia greşit formularele…

  1. aaa… păi aş putea să merg la vot fără buletin. că tot am auzit că se poartă depunerea lor. de fapt, dacă stau să mă gândesc. în logica lucrurilor pisicile nu au bolentin, aşa că… este perfect valabil să-mi exprim mieunatul făsă acte doveditoare, acelea din care să reiasă lungimea mustăţilor, nu? :D

 5. @Hapi Pfuai… pe ambele? Prima e de pe Facebook. Dar bagă linkurile dacă le ai, că nu-i problemă… :)

Leave a Reply