A victorponta

Astăzi în cadrul rubricii dex vreau să vă prezint un neologism despre care nu ştia nimeni că există anul trecut: verbul a victorponta.

El vine de la cuvintele victorie şi pontaj şi are sensul de a reuşi (a obţine o victorie) fără să ai pontajul necesar, de a câştiga bani fără să ai un job sau de a trece cu brio un examen fără să înveţi dar în acelaşi timp fără să plagiezi.

Se conjugă astfel:

eu victorpontez
tu victorpontezi
ei, ele victorpontează
noi victorpontăm
voi victorpontaţi
ei, ele victorpontează

iar la timpul viitor:

eu voi fi ministru
tu vei fi parlamentar
etc.

După cum se vede este un verb de impact, de viitor, putem prezice aproape matematic că va fi adoptat pe scară largă în România iar dacă matematica nu se va potrivi o mai putem ajusta.

Totuşi, deoarece încă nu sunt obişnuit cu el, ţin să precizez că l-am întâlnit pe blogul Lorenei Lupu, citind articolul intitulat Mulţumesc, T. O. Bobe.

12 comentarii

 1. Super tare :) :)
  Mai sunt si alte verbe…..
  Eu ma victorportez in bucatarie
  tu te victorportezi la referendum
  el se victorporteaza in parlament

 2. Ăstea-s deja subtilităţi de limbă pentru experţi. Eu am zis să prezint lucrurile de bază…

 3. aştept cu interes să ne povesteşti despre cuvântul xeroxpozitiv. nu de alta dar duminică am alte trebuiri decât a legitima victorpontajul. ;)

 4. =)) lol
  mai bine rad decat sa plang…

  P.S. sunt o doamna ca altfel as fi spus ceva de genul: ma BASESCu in nasul mult prea stimabilului nesuferit victorponta :) pam-pam!

 5. Nu te lăsa prea mult fascinat. Fascinaţia asta e una morbidă… :) Şi ontopic, pe mine nu mă miră. Mă uit la clasa politică de azi şi nu mă miră.

 6. Pingback: Aproape toamnă

Leave a Reply