Blogroll

Citindu-mi blogul, aţi remarcat probabil că el nu are un blogroll. Lucru pe care intenţionez să-l modific.

Devenit deja o tradiţie, autorul trece la blogroll blogurile pe care le citeşte mai des, pe care comentează, care - altfel spus - îi plac. Şi cine-s eu să mă pun de-a curmezişul tradiţiei, mai ales că tot voiam să acopăr golul ăsta?

Voi crea aşadar o listă de bloguri pe care le recomand cititorilor, grupate sub genericul blogroll. Cum foarte probabil această listă va creşte pe măsură ce trece timpul iar cele două sidebar-uri sunt deja destul de încărcate, m-am gândit să îi aloc o pagină separată, evident intitulată Blogroll.

Acest lucru are câteva dezavantaje. În primul rând linkurile spre bloguri vor fi mai slabe decât dacă ar fi fost pe pagina principală. În al doilea rând ZeList nu ţine sau nu prea ţine cont de ele. Nu ştiu dacă situaţia se va schimba pe viitor.

Există şi câteva avantaje. În primul rând am spaţiu mai mare la dispoziţie. De aici decurge faptul că pot grupa blogurile pe categorii (de exemplu bloguri pe teme literare, bloguri de umor etc). Sau că pot adăuga o mică descriere textuală în dreptul fiecăruia. În afară de mai încăpător, blogroll-ul va fi, cred eu, mai estetic.

În paralel cu adăugarea unui blog în blogroll, acesta va fi recenzat într-un articol. Faptul că voi scrie câteva cuvinte despre el consider că aduce o notă inedită şi face lucrurile mai interesante iar existenţa celor două linkuri spre blog  (unul pe pagina cu blogroll-ul şi altul în articolul cu recenzia) vor compensa, sper, poziţionarea "mai puţin SEO" a acestui blogroll, într-o pagină separată.

De altfel, dacă mi-aţi citit blogul sau dacă o să-l frunzăriţi puţin, aţi putut sau veţi putea constata că nu de puţine ori mă refer la, citez şi linkuiesc blogurile prietenilor în articolele pe care le scriu.

Blogroll-ul va însuma o paletă largă de bloguri. Totuşi, nu voi face schimburi de linkuri la modul "tradiţional", cu site-uri de pariuri online sau etc. Dacă aveţi un astfel de site şi doriţi să vi-l promovez, consultaţi pagina de publicitate.

Cam asta.

5 comentarii

  1. Pentru mine blogrolu are ca scop unic sa-mi fie mie usor sa accesez ce-mi place sa citesc. Avea, ca nu l-am folosit de mult.
    Asa pe pagina a doua nu inteleg ce rost ar avea (pt mine cel putin)

  2. Eu “bookmark-ez” în browser blogurile care mă interesează. De altfel sunt prea multe pentru a încăpea în sidebar dar nu şi pentru o pagină separată. Dincolo de asta, dacă ai prieteni virtuali, un link în blogroll (ca şi alte linkuri spre ei în diverse articole) îi poate ajuta să crească în Google.

Leave a Reply