Un nou început

Ce ai face dacă într-o dimineaţă te-ai trezi metamorfozat într-un... gândac? Ţi-ai ieşi din minţi, ai striga (în ideea fantezistă că cineva chiar te-ar putea auzi) sau... ? În ce-l priveşte pe eroul nostru,

Este interesant faptul că acesta abordează o atitudine calmă, fiind oarecum inconștient de situația lui; nu se panichează, ci se gândește obsesiv la munca lui, la cum să se dea jos din pat și la trenul la care, neapărat, trebuie să ajungă! Acesta depune eforturi considerabile, gândac fiind, de a deschide într-un final ușa...

Vorbim, bineînţeles, despre Metamorfoza lui Franz Kafka. Mai bine zis cea care vorbeşte este Júlia, o fată ce abia şi-a deschis blog. Şi cum l-a deschis, cum a şi postat, chiar din al doilea articol, o recenzie la mai-sus amintita carte. Din care să mai citim:

așa că nu vă rămâne de făcut decât să vă transformați și voi, alături de Gregor, într-un gândac respingător și să asistați la transformările celorlalți. Așa cum pentru familia lui Gregor, acesta a devenit nu doar incomod, ci pur și simplu repudiant, cu toții putem deveni paria societății, odată ce ne diferențiem, în mod voit sau nu.

Ceea ce, mno, mie mi-a trezit interesul pentru carte. Drept pentru care m-am gândit să v-o recomand şi vouă. Fata, nu cartea. :) Şi să-i urez mult succes şi viaţă lungă blogului. Că-i plină lumea de bloguri începute azi şi terminate mâine.

4 comentarii

 1. ce frumos le mai zici tu.
  tocmai pe tine te-ai dat ca exemplu…:) frumos, ce sa spun. esti un om frumos, am intuit bine:)

  cat despre intrebare….hmmm cred ca m-as isteriza. tu? :)

  1. Da, ai spirit de intuiţie… :))

   Linkul spre Blog Matinal e jumătate pentru testul legat de ZeList, jumătate ca auto-ironie… aşa că da şi aici. :)

   Te-ai isteriza. Şi cui crezi că i-ar păsa? :))

 2. nimanui, dar in astefel de momente crezi ca as sta sa ma mai gandesc cui i-ar pasa?!?!
  dupa ce as obosi, probabil as ticlui un plan de REtransformare :D

Leave a Reply