Reacţii la statuia lui Traian

Recenta dezvelire a statuii lui Traian a stârnit numeroase reacţii în rândul populaţiei.

Statuia Împăratului Traian

Fără a o mai lungi degeaba, cum se obişnuieşte pe blogurile româneşti, unde în loc să se dea o ştire scurt şi la obiect, adică formulată de aşa manieră încât să conţină exact informaţiile necesare şi suficiente, esenţa cum ar veni, încât să putem citi nucleul acelei informaţii în câteva minute fără să trebuiască să săpăm prin munţi de rânduri de text fără nici o noimă şi logică, care mai mult ne încurcă decât să ne ofere ceva concret, care mai mult ne fac să pierdem vremea şi ne defocalizează, care niciodată nu spun nimic şi uneori chiar ascund sau fac dificil de înţeles informaţia în sine, având deci paradoxal o funcţie (poate involuntară) de ocultare, o lungesc de te prinzi de cap când citeşti, blogurile româneşti adică, asta fac ele, nu că ziarele ar fi în ceva situaţie mai bună că şi acolo se practică la greu umplutura pe baza principiului cantitate şi nu calitate, lucru cu care sunt convins că sunteţi de acord, iar dacă nu sunteţi de acord putem discuta şi vă pot convinge că eu ştiu ce scriu înainte de a scrie, nu ca alţii care află ce au scris după ce scriu şi apoi şterg sau fac corecturi, în loc aşadar să fac şi eu asemenea umpluturi găunoase, de care mai mult ca sigur că sunteţi sătui până la refuz, o să trec direct şi rapid la ştirea care ne interesează, şi anume la reacţiile celor care au avut reacţii la vederea statuii Împăratului Trăian amplasată de Sorin Oprescu şi dezvelită pe treptele exterioare ale Muzeului Naţional de Istorie din Bucureşti evident, adică invers.

Traian Băsescu la prima vedere a statuii:
- Imposibil... ăsta e un trucaj realizat de Dinu Patriciu!

Elena Băsescu:
- Este o statuie de succes. Pe cine reprezintă?

O doamnă oarecare:
- Câtă neruşinare, de ce nu au acoperit-o?

Adrian Năstase:
- Este un simbol al originilor noastre, al faptului că ne tragem din Decebal şi din Trăian. După cum puteţi constata, ouăle sunt la locul lor.

O elevă de 15 ani apropiindu-se şi măsurând-o din priviri:
- Este mică...

Ion Iliescu, venind şi el mai aproape curios şi punând mâna:
- Dar este tare...

Marian Vanghelie:
- Această statuie vom realiza cu ea un adevărat... cum se spune... este foarte frumoasă!

O studentă, după ce i-a dat târcoale:
- Din spate arată şi mai bine!

Un ziarist oarecare:
- Puteau să o alimenteze la un rezervor de apă şi să o facă fântână, să se poată bea apă vara!

Puţini ştiu însă că înainte de a o dezveli Sorin Oprescu, statuia fusese prevăzută cu o togă. Se pare că procesul de dezvelire a fost puţin mai neglijeu. Adică ăsta, neglijent.

un comentariu

Leave a Reply