Hostare imagini pentru blog

O soluţie pentru hostarea sau găzduirea imaginilor de pe blog este folosirea unui serviciu extern. Avantajele unui astfel de serviciu constau în reducerea resurselor (bandă şi spaţiu) folosite de blogul dvs (care va conţine doar referinţe la ele), faptul că le puteţi partaja simultan cu prietenii sau afişa pe mai multe site-uri şi faptul că în cazul în care vă mutaţi blogul la altă firmă de hosting nu mai trebuie să mutaţi şi imaginile.

Imaginile din articolele acestui blog rezidă pe ImageShack.

imageshack

ImageShack este un serviciu de hosting media gratuit care a luat fiinţă în 2003 ajungând astăzi unul din cele mai populare din lume. Pe site-ul lor se pot urca foarte uşor imagini sau clipuri video chiar fără să aveţi cont. O imagine urcată astfel va fi găzduită atât timp cât are cel puţin un vizitator pe an.

Înscrierea pe site (care e gratis şi nu vă cere nici măcar numele) vă oferă posibilitatea de a gestiona imaginile dvs şi de a le şterge. Acestea vor fi salvate acum indefinit, chiar dacă nu au nici un vizitator mai mulţi ani la rând. Pe de altă parte banda pe care o aveţi la dispoziţie este nelimitată, cu alte cuvinte chiar dacă blogul dvs are trafic mare nu vor fi probleme cu afişarea imaginilor.

Ca restricţii, puteţi urca imagini de maxim 5 MB sau clipuri video de maxim 15 minute (pe YouTube limita este la 10 minute, cu excepţia cazurilor în care sunteţi partener YouTube). De asemenea GIF-urile animate nu sunt permise decât conturilor premium (pe bani).

Un cont premium începe de la 2$ / lună. Site-ul câştigă de pe urma conturilor premium şi a reclamelor afişate pe el, având un trafic foarte mare.

Later edit: Între timp, ImageShack a adoptat o strategie diferită de monetizare, renunțând să mai ofere servicii gratis.

3 comentarii

    1. :)

      Practic e un site unde poţi urca poze. De exemplu dacă vrei să arăţi unor prieteni nişte poze dar nu vrei să le pui pe blog sau pe Facebook să le vadă toată lumea, le poţi urca acolo… Şi invers, dacă ai nişte poze acolo, le poţi afişa pe blog/forum/etc fără să le mai urci… E un fel de album foto online, nu pe PC-ul tău. :P

Leave a Reply