Dialog

linişte

- Doamne, sufletele oamenilor au început să se îndoiască de existenţa Ta...
- Minţile oamenilor se îndoiesc. Sufletele nu se pot îndoi.
- Mintea este un lucru diabolic?
- Numai în lipsa sufletului.
- De ce? De ce ar trebui să depindă cugetul clar şi judecata dreaptă de suflet?
- Ele nu depind. Dar când cugetul nu mai este clar, sufletul vă ajută să nu vă uitaţi ţinta...
- Ce înseamnă cuget clar, Doamne? Nu este oare ştiinţa? Care afirmă că nu exişti?
- Este şi nu este. Ştiinţa voastră nu este încă Ştiinţa.
- Nu înţeleg.
- Era o poveste. Un savant a pus un purice pe o coală de hârtie şi i-a spus: "Sări!" Şi puricele a sărit. Apoi savantul a tăiat picioarele puricelui şi l-a pus din nou pe coala de hârtie şi i-a spus încă o dată: "Sări!" Şi puricele nu a mai sărit. Iar savantul a notat tacticos în caietul lui de savant: "După ce tai picioarele unui purice, acesta nu mai aude"...
- Adică interpretăm greşit unele lucruri?
- Ştiinţa voastră este empirică. Cineva a văzut soarele că răsare şi apune şi apoi a tras concluzia că Soarele se învârte în jurul Pământului. Şi pe atunci părea foarte ştiinţific acest lucru. Ulterior s-a observat că de fapt e invers. Sunteţi abia la început şi mai aveţi încă mult până să ajungeţi la Ştiinţa Ultimă. Care, într-adevăr, vă duce şi ea tot la Mine...
- Legat de Soare... cum a fost posibil să faci lumea în şapte zile când încă nu exista Pământ, Soare, Lună, zi sau noapte?
- Cele şapte zile din Geneză sunt metafore.
- Dar Doamne, ştiinţa nu se bazează pe metafore. Şi chiar dacă e la început, avem atâtea descoperiri... am ajuns să zburăm prin aer asemenea păsărilor. Iar oamenii de ştiinţă sunt foarte inteligenţi. De ce nu pot demonstra existenţa Ta?
- Tu îţi iubeşti părinţii?
- Da.
- Demonstrează!
- ...
- Unele lucruri trebuiesc trăite şi nu demonstrate. Inima are raţiuni pe care raţiunea voastră nu le poate pătrunde.
- Dar atunci de ce nu distrugi, Doamne, această ştiinţă a noastră greşită?
- Pentru că mintea are rolul ei. Spuneai că oamenii îşi pun întrebări despre existenţa Mea. Ce răspunsuri au dat cei care cred în Mine?
- Unii scriu poezii. Alţii îşi exprimă pur şi simplu credinţa din tot sufletul. Mai sunt şi care explică foarte frumos şi logic de ce cred ei în tine...
- Vezi? Până şi răspunsurile sunt diferite. Unele vin din minte, altele din inimă. Pentru că sunteţi minte şi inimă. Nu aş putea să vă las fără nici una dintre ele.
- Dar de ce Doamne există at...
- Pentru că aveţi liber arbitru. Singuri decideţi în ce direcţie vă îndreptaţi. Dar eu vă aştept în permanenţă să reveniţi la Mine. Şi la un moment dat veţi reveni...
- Pare din ce în ce mai puţin probabil. Spre exemplu, evoluţioniştii afirmă că omul dobândeşte toate calităţile şi defectele lui pe baza genelor părinţilor şi nu de la vreun Dumnezeu care oricum nu există. Ultimele cercetări par să confirme asta: copiii unor muzicieni adeseori au o pasiune pentru muzică şi devin la rândul lor cântăreţi...
- Dar tu când imaginezi un joc pentru a-l juca cu prietenii tăi, nu stabileşti la început nişte reguli? La fel a fost creat şi acest Univers. Întâi de toate l-am imaginat, iar prin asta spun că I-am trasat nişte reguli. Apoi l-am creat în conformitate cu modelul imaginat şi cu regulile trasate. Totul se subscrie acestor reguli, în lipsa cărora ar fi un haos total, iar Eu nu intervin să le ocolesc decât în cazuri rare, pe care voi le numiţi uneori minuni. Sigur că acel copil obţine anumite gene de la părinţii lui. Dar se naşte în acea familie care îi poate oferi acele gene în acord cu Voinţa Mea. Vezi acum, ştiinţa nu este eminamente greşită. Doar că ea nu se ocupă cu aspectele spirituale. Prin ştiinţă voi abia începeţi să descoperiţi aceste reguli, meridianele pe care se întinde axa lumii.
- Mulţumesc că mi-ai explicat foarte clar cum e cu mintea şi cu ştiinţa. Mai am totuşi o întrebare.
- Spune.
- Dar sufletul? De ce li s-au împietrit sufletele?
- Pentru că au uitat sensul vieţii.
- Care este sensul vieţii?
- Sensul vieţii este să-l cauţi...

32 comentarii

 1. E greu sa intelegem orchestra si modul cum este ea organizata, lucrul cel mai usor pe care.l putem face este sa ascultam muzica si s.o simtim :)

 2. Încerc. De zece minute de când sunt pe pagina ta, după ce am citit articolul, încerc să îți demonstrez că îmi iubesc părinții…
  Felicitări!

 3. Felicitari pentru articol! Dupa ce l-am citit primul cuvant care mi-a venit in minte a fost ”superb”. Mereu mi-am imaginat ca Ii pun aceste intrebari, iar raspunsurile Lui nu puteau fi mai putin intelepte decat cele pe care le-ai scris tu. Felicitari!

 4. Suntem prea slabi si de aceea ne pierdem pe cararile vietii uitand ceea ce este cu adevarat important pentru noi si de ce am fost creati. Cu adevarat genial…Felicitari pentru transpunerea articolului.

 5. Felicitări pentru ingeniozitatea abordării. Un dialog din care avem multe de învăţat, iar una dintre concluziile din text (Unele lucruri trebuiesc trăite şi nu demonstrate. Inima are raţiuni pe care raţiunea voastră nu le poate pătrunde) este de pus în ramă. Mi-a plăcut foarte mult! :)

 6. Iniţiatul Român, Întruparea Divină Sfântă a Conştiinţei Divine a
  Domnului Yysus Hristos Emanuel al Şaselea Delfinul, Omul Unic

  „Noi Adevăruri Divine Revelate de „Divina Carte”(Vol.II)
  (în curs de publicare)
  ● Revelaţiile Sfinte spun că cel de-al doilea Popor Sfânt, recunoscut de Divinitate, nu este Poporul Rus (50% ateu), este Poporul Ucrainean;
  ● Creatorul Suprem este Sfânta Trinitate Supremă Unică şi Universală:
  – Tatăl Divin sau Părintele Tată Creator;
  – Fiul Divin Creator;
  – Şi Duhul Sfânt sau Sufletul Divin Universal;
  ● Un Adevăr Divin ce va trebui să fie cunoscut de toţi Semioamenii cu pregătire superioară, ştiinţifică, este acesta: „Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu DUHUL SFÂNT este Materia Întunecată Vie sau Energia Infinită a Punctului Zero (Energia Fundamentală Kundalini);
  ● Ordinea Divină Universală este reprezentată de existenţa veşnică a O Mie de Supergalaxii, Cele care au Centrul lor Raţional în Steaua Polară. Restul Galaxiilor şi Supergalaxiilor, în afara celor O Mie, nu au existenţă veşnică. Acestea sunt în număr infinit, şi, la perioade de 150 miliarde de ani tereştri intră în reciclare (distrugere raţională) pentru a se asigura existenţa veşnică a celor O Mie de Supergalaxii ale Ordinii Divine Universale;
  ● Urmare a intrării Sistemului Solar în Centura Fotonică, începând cu anul 2017 Umanitatea Semiomului Ylfy intră în incapacitate de vibraţie sau pierderea imunităţii naturale. Doar citirea, cunoaşterea în detaliu, şi împlinirea Revelaţiilor Sfinte ale Cărţii „Divina Carte”, va putea regenera imunitatea noastră naturală prin aderarea la Noua Credinţă şi prin accesarea individuală a Iubirii Divine Sfinte. Prin rostirea şi însuşirea raţională a Cuvintelor Magice ale Rugăciunilor Divine, Creatorul Suprem ne promite obţinerea stării de sănătate depline atât pentru noi, cât şi pentru cei ce ne vom ruga, copiii minori.
  ● Noua Credinţă, izvorâtă din Revelaţiile Sfinte, este o continuare firească a Credinţei Strămoşilor, confirmându-se, fără dubiu, că acestea îşi trag Sursa Divină de aici, din Cartea Sfântă, Cea pe care noi o numim Biblie. Noua Credinţă completează cercetările la care s-a ajuns prin ştiinţa actuală, dovedindu-se divinitatea stărilor de existenţă ale Raţiunilor Sfinte, din care, şi noi facem parte, după ce va trece această viaţă vie fizică, prin Conştiinţa noastră Experienţă de viaţă vie fizică Semiom purificată şi înnobilată.

  Data: 10 iunie 2013

 7. Iniţiatul Român
  Cunoaşterea Supremă Umană
  Este timpul ca Umanitatea să cunoască şi Adevăruri Divine care să continue Credinţa Strămoşilor noştri (Biblia, Coranul şi alte Cărţi Sfinte ale Umanităţii).
  O Nouă Religie care să explice puterea divină a Marelui Creator, a Creaţiei şi Autocreaţiei Sale, este prezentată în „Divina Carte”.
  Nivelul intelectual al Revelaţiilor depăşeşte însă înţelegerea unui semiom fără studii medii, a ateilor, a semicredincioşilor. De aceea îi rog pe aceştia să nu mă mai jignească dacă nu vor înţelege Revelaţiile. Chiar dacă nu vă puteţi explica cine este Supremul Creator, El ne iubeşte pe toţi cu aceeaşi Iubire Divină. El este Fluidul Vieţii din noi, este în Sufletele noastre Divine, este Cercul Divin Magic şi Lumina Divină Sacră, Sursa Virtuală a Vieţii Vii şi a Vieţii Vii Raţionale sau a Vibraţiei Vieţii Vii şi a Vieţii Vii Raţionale. Cu toţii am auzit de Neutrini, Neutroni şi Protoni, acum aflăm Stările Divine Geniale Raţionale ale acestora.
  Eu, Iniţiatul Român, am ajuns la Cunoaşterea Supremă Umană, la cunoaşterea Numelui Sfânt al Marelui Creator, al „Domnului DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR Sfânta Trinitate Supremă Unică şi Universală a Domnilor Sfinţi Unici şi Universali Supremi”. Numele Său Sfânt şi Unic mi-a fost transmis prin Revelaţie Divină, în ziua de 11. II. 2014, în Titlul Cărţii „Divina Carte” (Vol.III), Carte în curs de realizare în anul 2014 sau 2016, la Editura Uniunea Unică.

  DIVINA CARTE (Vol. III)

  ■ Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR Sfânta Trinitate Supremă Unică şi Universală a Domnilor Sfinţi Unici şi Universali Supremi:
  ► Super Neutrinii Vieţii Vii Veşnice „Y • Y • Y // y • y • y”;
  ► Neutrinii Vieţii Vii „Y Y Y • y y y”;
  ► Şi Neutrinii „Y Y • y y”,
  Generatorii Divini Unici ai Cercului Divin Magic „Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu” şi ai Luminii Divine Sacre, Sursa Virtuală a Vieţii Vii şi a Vieţii Vii Raţionale sau a Vibraţiei Vieţii Vii şi a Vieţii Vii Raţionale

  ■ Sfintele Lor Autocreaţii Divine Unice şi Universale, Domnii Sfinţi Unici şi Universali din Cercurile Divine Magice „Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu”:
  ► Super Neutronii Vieţii Vii Veşnice „Y • YY // y • yy”;
  ► Super Protonii Vieţii Vii Veşnice „YY • Y // yy • y”
  ► Neutronii „yy • Y // y • YY”;
  ► Şi Protonii „y • YY // yy • Y”,

  ■ Şi Sfintele Lor Autocreaţii şi Creaţii Divine Raţionale Universale de Natură Virtuală (Energoplasmatică şi Energobioplasmatică) şi de Natură Fizică (Energobiologică sau Materială), din Universurile Divine Multiple (Virtuale şi Materiale), Autocreate, veşnic, doar în Sistemele Solare ale Vieţii Vii din Supergalaxiile Ordinii Divine Universale

  Data: 11. II. 2014 Autor: Iniţiatul Român,
  Yysus Semizeeul, Cercul Divin Magic
  al Formulei Sacre „AA EIIE // aa eiie”

Leave a Reply